Laatste tweets:

Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

96 gasten online

Ook Belgen maken kennis met ware aard doortrapte geldwolf Nick£a$ P€d€r$€n

Nicklas Pedersen vertrok vorig seizoen, nadat hij de kotsemmers van de supporters en clubleiding van FC Groningen tot de rand toe had gevuld, voor een habbekrats uit Groningen, in het kielzog van zijn al evenmin een knip voor de neus waard zijnde landgenoot Thomas Enevoldsen. Een seizoen later weten ook de fans en clubleiding van KV Mechelen op welke waarde ze dhr. Pedersen dienen te schatten.

Nicklas P. moest en zou naar AA Gent. KV Mechelen, op de clubsite: "We hebben een verbeterd voorstel van lange duur aangeboden. Nicklas liet weten dat hij naar Gent wou, desnoods via juridische weg. We zaten dus met een speler die echt wegwilde en niet wilde bijtekenen.

 

De dubieuze Deen heeft zelfs een minne streek uitgehaald. Op grond van een wet uit 1978 zou hij een goede kans hebben gehad de resterende duur van zijn contract af te mogen kopen; tussen clubs is echter een ongeschreven gentlemen's agreement van kracht om hiervan geen gebruik te maken. Per e-mail dreigde Pedersen zich wél op die oude wet te beroepen en beperkte zich tot fitness. KV Mechelen ging deze juridische strijd zeer begijpelijk niet aan en liet de dweil naar Gent vertrekken. Pedersen is inmiddels dus ook in Mechelen 'op z'n Gronings' naar de uitgang begeleid.

 

(Wikipedia: "De Wet van 24 februari 1978 betreffende de arbeidsovereenkomst voor betaalde sportbeoefenaars is een Belgische wet, die betaalde sportbeoefenaars de mogelijkheid geeft voortijdig en eenzijdig een contract van bepaalde duur (maximum 5 jaar) te verbreken, mits ze een vergoeding betalen aan de opgezegde club. Die vergoeding is gelijk aan het loon dat ze nog zouden verdienen tussen het ogenblik van de verbreking en het normale einde van het contract.")

 

Supporters van KV Mechelen hingen gisteren bij de met 0-8 gewonnen oefenwedstrijd bij Kampenhout SK het volgende spandoek op:

 

 

Het Belgische Nieuwsblad schrijft in heerlijk proza: "De Deen Nicklas Pedersen was niet aanwezig. Waarschijnlijk zit zijn nakende transfer naar AA Gent daar voor iets tussen. De fans van KV Mechelen hadden nochtans een mooi spandoek gemaakt voor hun spits. Ze schreven in rood en geel zijn naam, maar vervingen de letters L, E en S door pond-, euro- en dollartekens. Enkele supporters staken ook Pedersen-spandoeken in brand."

 

Wij wensen AA Gent veel sterkte met hun nieuwe salaris- en naar verluidt alcoholische versnaperingen slurpende speler, maar kunnen - eerlijk is eerlijk - niet wachten totdat het ook te Gent uit de klauwen giert met het aan anti-clubliefde niet te overtreffen sujet.

 

Reageren? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of laat een bericht achter in ons gastenboek.