Laatste tweets:

Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

139 gasten online

"Dusan Tadic dichtbij overgang naar Dinamo Moskou; FC Groningen ontvangt fors bedrag"

Afgaande op het Russische Izvestia staat Dusan Tadic op de nominatie om naar het Russische Dinamo Moskou te verkassen. FC Twente zou de vraagprijs op € 15 à 17 miljoen hebben vastgesteld, terwijl Dinamo bereid zou zijn om € 12 à 13 miljoen voor de Serviër op tafel te leggen. Volgens de Russische site verkeren de onderhandelingen in het eindstadium. Het Servische Sportal vond het bericht geloofwaardig genoeg om het over te nemen.

 

FC Groningen bedong bij de overgang van Tadic naar FC Twente een doorverkooppercentage van 15% dat van kracht is over het meerdere boven de door FC Groningen ontvangen transfersom van € 7 miljoen. Een snelle rekensom leert ons dat FC Groningen een bedrag van maar liefst € 900.000 kan bijschrijven indien Tadic voor € 13 miljoen naar Dinamo Moskou vertrekt.

De zaakwaarnemer van Dusan Tadic, de roemruchte Zoran Pavlovic die enige tijd achter Servische tralies heeft gebivakkeerd vanwege de financiële afwikkeling van de transfer van Filip Kostic naar FC Groningen, zegt op verzoek van Tadic niet op het gerucht te willen reageren. Hij wil slechts kwijt dat er diverse clubs in Dusan Tadic geïnteresseerd zijn. 

 

Dusan Tadic zou bij Dinamo Moskou volgens Izvestia een goed vleugelduo met Balázs Dzsudzsák kunnen vormen, maar de Russische site wil Tadic wel waarschuwen: ook Otman Bakkal staat bij Dinamo op de loonlijst, maar is volledig op een zijspoor geraakt. Bakkal had net als Tadic prima Eredivisie-statistieken, hetgeen echter geen garantie voor succes is, althans niet voor Bakkal, die bij thuiswedstrijden niet op het veld staat maar in de VIP-zone rondhangt, aldus Izvestia.

 

Tadic heeft tegenover Servische media aangegeven de Russische competitie als zwak te beschouwen, maar te verwachten dat deze snel tot de sterkste van Europa zal behoren. Volgens zijn vriend, Zoran Tosic die bij CSKA Moskou speelt, kiezen spelers inmiddels wel voor Russische clubs vanwege de competitie, daar waar in het verleden uitsluitend geld de drijfveer was. De snelle ontwikkeling van de Russische competitie zou mede zijn oorzaak in het WK van 2018 vinden, dat in Rusland zal worden gehouden.

 

Dinamo Moskou komt uit in de hoogste Russische divisie en staat na drie wedstrijden op een bescheiden tiende plaats.

 

Arena Khimki, tot 2016 de thuishaven van (o.a.) Dinamo Moskou

 

Reageren? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of laat een bericht achter in ons gastenboek.