Laatste tweets:

Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

190 gasten online

Granqvist verruilt Genoa voor FK Krasnodar; kassa FC Groningen rinkelt

Goed nieuws voor FC Groningen op deze toch al zonnige vrijdagmiddag: Andreas Granqvist verruilt het Italiaanse Genoa definitief voor FK Krasnodar uit Rusland. Dit melden Genoa en Krasnodar op de officiële clubsites. Over het transferbedrag, vereist om de tot medio 2015 lopende verbintenis van de Zweed bij Genoa af te kopen, wordt gezwegen.

 

Het Zweedse Aftonbladet hield het aanvankelijk echter op 50 miljoen Zweedse kronen, omgerekend € 5,75 miljoen. Later paste de Zweedse krant dit aan naar een bedrag van 46 miljoen Zweedse kronen, omgerekend € 5,3 miljoen. FC Groningen ontvangt 10% van het meerdere boven € 2 miljoen, het bedrag waarvoor FC Groningen Granqvist medio 2011 aan Genoa verkocht. FC Groningen kan derhalve € 330.000 tegemoet zien vanuit het veelal wanbetalende Italië, mocht genoemd transferbedrag kloppen.

 

FK Krasnodar moet overigens niet worden verward met Feyenoords opponent in de Europa League, plaatsgenoot FK Kuban Krasnodar.

De eigenaar van FK Krasnodar, multimiljardair Sergej Galitskij, wil zijn club naar de bovenste helft van de Russische competitie laten opstomen en in de komende seizoenen Europees voetbal spelen. De ploeg heeft al een sterke aanval, en het contracteren van Granqvist is een eerste stap om ook de defensie te versterken, aldus Aftonbladet. Bij FK Krasnodar speelt o.a. ook Russisch topscorer Wanderson do Carmo, een Braziliaanse aanvaller die in 2010 nog door FC Groningen is bekeken toen hij voor het Zweedse GAIS speelde, zie ons artikel van 15 maart 2010.

 

In het persbericht op de clubsite van Krasnodar wordt uitvoerig stilgestaan bij de tijd waarin Granqvist voor FC Groningen heeft gespeeld. Geschreven wordt dat hij medio 2008 een vierjarig contract bij FC Groningen tekende en onmiddellijk een leidende speler werd. In het seizoen 2008-2009 speelde hij in alle wedstrijden, behalve in de beide wedstrijden waarin hij geschorst was. Gewezen wordt op het aantal van 11 competitiedoelpunten dat hij in het seizoen 2010-2011 scoorde. Twee ervan, die volgens de clubsite van Krasnador in Maradona-stijl werden gemaakt, gingen volgens de Russen de wereld over.

 

Doelpunt Andreas Granqvist FC Groningen - FC Utrecht 14 september 2008

 

Andreas Granqvist speelde in totaal 116 officiële wedstrijden voor FC Groningen (allemaal basisplaatsen!) waarin hij maar liefst 24 maal scoorde, een ongekend moyenne voor een centrale verdediger (bron: FCG Stats).

 

Ook rond Dusan Tadic en Tim Matavz is het onrustig. Ook bij deze spelers heeft FC Groningen een doorverkoopclausule bedongen. Bij de verkoop van Luis Suárez is dit helaas niet gelukt.

 

Gerelateerd artikel:

 

13-08-2013 "Andreas Granqvist in de belangstelling van FK Krasnodar uit Rusland"
 

Reageren? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of laat een bericht achter in ons gastenboek.