Laatste tweets:

Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

458 gasten online

Het blijft rumoerig rond Tim Matavz en Dusan Tadic - schatmeester FC Groningen blijft alert

Henk Veldmate heeft laten doorschemeren deze transfer window weinig mutaties meer te verwachten betreffende de selectie van FC Groningen, maar elders in den lande is iets meer reuring. Voor FC Groningen is het interessant de ontwikkelingen rond Tim Matavz en Dusan Tadic te volgen. Gisteren heeft het Spaanse Málaga CF een bod van iets meer dan € 6 miljoen op Tim Matavz uitgebracht.

PSV heeft deze bieding echter resoluut van tafel geveegd, zo schrijft VI.nl, dat aangeeft dat technisch directeur Marcel Brands de Spaanse club heeft laten weten dat de 24-jarige Sloveense aanvaller deze zomer niet mag vertrekken uit Eindhoven. Het contract van Tim Matavz loopt nog tot medio 2016.

 

Volgens het Eindhovens Dagblad wil PSV pas bij een bod van € 12 miljoen nadenken over een verkoop van Matavz. Brands: "Ik spreek niet over bedragen. Dit is net zo'n situatie als bij Jeroen Zoet, ook bij hem hebben we aangegeven niet te willen verkopen. Het probleem is ook dat PSV niet zomaar ergens een nieuwe spits vandaan kan halen, al is dat niet de hoofdreden dat we niet willen verkopen. We willen Tim gewoon niet kwijt." Op Twitter zegt Rik Elfrink van genoemde krant dat Van Ginkel, de zaakwaarnemer van Tim Matavz, niet denkt dat Malaga opnieuw bij PSV zal terugkomen: "10 of 12 miljoen gaan ze niet betalen.

 

FC Groningen bedong eind augustus 2011 bij de verkoop van Tim Matavz aan PSV een doorverkoopclausule, maar op dit moment is het dus maar zeer de vraag of er binnenkort een bedrag aan FC Groningen overgemaakt kan worden. In dit kader is de wedstrijd AC Milan - PSV ook het vermelden waard. Als PSV erin slaagt de vierde en laatste voorronde van de CL ten koste van de Italianen te overleven, dan stroomt het de groepsfase van het lucratieve toernooi binnen waarna PSV € 500.000 aan FC Groningen kan overmaken. Ook dit is bij de overgang van Matavz naar PSV door de clubleiding van FC Groningen bedongen.

 

Ter illustratie: de Trots van het Noorden nam Matavz in 2007 voor € 1,1 miljoen over van HIT Gorica. Inmiddels bedraagt de marktwaarde van de Sloveen een veelvoud van dit toch ook niet onaardige bedrag.

 

FC Groningen ontving voor Tim Matavz een bedrag van 6 miljoen netto van PSV. Dit is inclusief 'redelijk haalbare' bonussen, zijnde een bedrag van € 500.000 en een bedrag van € 250.000. 'Netto netto' bedroeg de verkoopsom dus € 5,25 miljoen. We denken dat de 15% doorverkoopclausule van kracht is bij het meerdere boven dit bedrag.

 

Enige dagen geleden werd Dusan Tadic opeens met Everton in verband gebracht; eerder deden ook al de namen van Dinamo Moskou en Bordeaux de ronde. Volgens het Servische Sportal is het niet aannemelijk dat Dusan Tadic, die bij FC Twente nog tot medio 2015 onder contract staat, voor minder dan £ 12 miljoen (€ 14 miljoen) uit Enschede kan vertrekken. FC Groningen bedong ook bij de transfer van Tadic naar de Tukkers een doorverkoopclausule. Het ontvangt 15% van het meerdere boven € 7 miljoen.

 

Het lijkt voor FC Groningen nog wat prematuur om zichzelf rijk te rekenen. Het moge echter duidelijk zijn dat potentiële bedragen van € 1.012.500 [Matavz: 15% * (12 mln -/- 5,25 mln)] resp. € 1.050.000 [Tadic: 15% * (14 mln -/- 7 mln)] voor FC Groningen substantiële bedragen zijn. Deze bedragen vloeien echter alleen naar Groningen als Malaga en Everton daadwerkelijk over de brug komen.

 

Voor de volledigheid: ondanks verruilde Andreas Granqvist het Italiaanse Genoa voor het Russische FK Krasnodar. De transfersom zou € 5,3 miljoen bedragen. FC Groningen ontvangt 10% van het meerdere boven € 2 miljoen, het bedrag waarvoor FC Groningen Granqvist medio 2011 aan Genoa verkocht. FC Groningen kan derhalve € 330.000 tegemoet zien vanuit het veelal wanbetalende Italië, mocht genoemd transferbedrag kloppen.

 

Voor de goede orde: het investeringsfonds lift ook mee bij dit soort inkomsten. Van de bedragen die FC Groningen uit hoofde van doorverkoopclausules ontvangt vloeit een deel, op dit moment 20%, naar de investeerders die in het fonds participeren.

 

Reageren? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of laat een bericht achter in ons gastenboek.