Laatste tweets:

Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

134 gasten online

Supportersvereniging FC Groningen laat groot bronzen beeld van Tonny van Leeuwen bij Euroborg plaatsen

In het kader van het 30-jarig bestaan van de Supportersvereniging FC Groningen wil de SV haar leden verrassen met een aantal cadeaus. Het is de bedoeling dat er eind volgend jaar in de Euroborg een wedstrijd van FC Groningen tegen een elftal van oud-spelers van de Trots van het Noorden, die nog altijd actief in Europa zijn, wordt gespeeld; te denken valt aan spelers als Arjen Robben, die volgens zijn vader zeker van de partij zal zijn. Verder zal er een manshoog, bronzen beeld van Tonny van Leeuwen gemaakt worden. Het bestuur van de SV vroeg hiervoor gisteravond toestemming tijdens de Algemene Ledenvergadering, en deze goedkeuring werd door de ALV met applaus gegeven.

Het beeld, dat door kunstenares Lia Krol uit Erichem (bij Tiel) à raison van € 37.000 gemaakt zal worden en in grote lijnen zal lijken op de hierboven afgebeelde maquette, zal uiterlijk 1 september 2014 bovenaan de trap bij de Euroborg geplaatst worden, daar waar ook de spelersfoto staat. Het beeld toont Tonny van Leeuwen in actie, en wordt op een 1m hoge sokkel geplaatst. 

 

Voor Lia Krol is gekozen omdat zij in staat is echt gelijkende beelden te maken. In Rotterdam en Enschede staan volgens de SV totaal mislukte beelden van Coen Molijn en Epi Drost; het beeld van Tonny van Leeuwen moet echt op hem lijken. Lia Krol is hiertoe in staat. Met Harald van Leeuwen, één van de zoons van Tonny, is al gesproken, en Harald heeft er erg veel vertrouwen in.

 

Toen het idee aan Piet Fransen, de beste vriend van Tonny van Leeuwen, werd voorgelegd kreeg Fransen tranen in zijn ogen en vroeg of hij er misschien naast mocht komen te staan. Helaas moest SV-voorzitter John Schurer hem melden dat hij dan wel eerst dood diende te zijn...

 

John Schurer toont de maquette van het beeld

 

 

 

Reageren? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of laat een bericht achter in ons gastenboek.