Laatste tweets:

Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

141 gasten online

Astronomische afkoopclausule Luis Suarez financieel interessant voor FC Groningen

Op 30 mei jl. gingen we in dit artikel in op de geruchten rond Luis Suárez, op grond waarvan de spits van Liverpool op de nominatie zou staan om naar Real Madrid te vertrekken. Er werd wild gespeculeerd over de transfersom, die zou variëren tussen € 20 miljoen en € 40 miljoen. FC Groningen heeft medio 2007 bij de verkoop van de Uruguayaan aan ajax géén doorverkoopclausule bedongen. Dit betekent dat de Trots van het Noorden alleen recht heeft op een opleidingsvergoeding van 0,5% van de transfersom.

 

We zijn een half jaar verder en Suarez heeft zich tot de smaakmaker van Liverpool en zelfs van de Premier League ontpopt. De excentriekeling, die volgende maand 27 jaar wordt, scoorde maar liefst 19 keer in de 12 competitiewedstrijden die hij na zijn schorsing ('bijtincident' april 2013) heeft gespeeld; mede daardoor is Liverpool op dit moment de trotse koploper in Engeland. Dit is ook zijn huidige werkgever niet ontgaan. Suarez heeft recent een nieuw contract getekend, waarbij zijn salaris is opgewaardeerd van £ 120.000 (€ 144.000) naar £ 200.000 (€ 239.000) (per week, uiteraard). Geïnteresseerde clubs, die Suarez tussentijds uit zijn tot medio 2018 lopende contract willen losweken, dienen op grond van zijn opgewaardeerde contract diep in de buidel te tasten.

 

KIPPENVEL: FC Groningen - Vitesse, 1 oktober 2006, uitslag 4-3

 

Het gelimiteerde afkoopbedrag voor een vertrek naar buitenlandse club bedraagt £ 100 miljoen (€ 120 miljoen); een andere Premier League-club zal zelfs £ 130 miljoen (€ 178 miljoen) op tafel moeten leggen, aldus de Daily Mirror. Mocht het tot een transfer naar een niet-Britse club komen, dan kan FC Groningen 0,5% van £ 100 miljoen (€ 120 miljoen) tegemoet zien, oftewel € 600.000

 

We zullen zien of Real Madrid, de enige club die vanwege een gedoogd non-fair play beleid in staat lijkt aan het vrij forse prijskaartje te voldoen, bereid is de recordtransferprijs die het voor Gareth Bale van Tottenham betaalde te overtreffen. Arsenal bood afgelopen zomer £ 40 miljoen, maar is ongetwijfeld niet in staat deze bieding meer dan te verdrievoudigen. Voor FC Groningen is dit ook te hopen: bij een binnenlandse transfer ontvangt FC Groningen niets.

 

We zullen zien waar Luis Suarez zijn carrière zal vervolgen!

 

Luis Suarez speelde 37 officiële wedstrijden voor

FC Groningen; hij scoorde daarin 15 maal (FCG Stats)

 

Reageren? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of laat een bericht achter in ons gastenboek.