Laatste tweets:

Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

70 gasten online

"Rubin Kazan heeft € 7,8 miljoen over voor Tim Matavz; € 400.000 lonkt voor FC Groningen"

Het gerucht hing al een tijdje boven de in Rusland volgens dit overzicht van 28 januari 2014 t/m 27 februari 2014 geopende transfermarkt, maar Thijs Slegers, PSV-watcher van Voetbal International, brengt het vanavond op Twitter met een vrij grote stelligheid. Het Russische Rubin Kazan zou maar liefst € 7,8 miljoen willen gireren om het nog tot medio 2016 lopende contract bij PSV af te kopen.

 

Volgens Thijs Slegers ontvangt FC Groningen alleen een solidariteitsbijdage (opleidingsvergoeding), en geen doorverkoopbedrag (bron). Hans Nijland heeft op 31 augustus 2011 tijdens de persconferentie waarin David Texeira werd gepresenteerd expliciet gemeld dat FC Groningen inzake de verkoop van PSV wél een doorverkoopclausule heeft afgesloten. Dit schreven wij in dit artikel. Bovendien hebben investeerders ons in september 2012 gemeld dat ze over informatie beschikken waaruit blijkt dat FC Groningen bij doorverkoop van Tim Matavz 15% over de door PSV geboekte winst ontvangt. Ook kan FC Groningen van PSV bonussen van € 500.000 en € 250.000 ontvangen bij de eerste resp. tweede keer dat PSV zich plaatst voor de groepsfase van de Champions League. Dat is er nog altijd niet van gekomen...

 

UPDATE donderdag 6 februari 2014:

"PSV bereikt akkoord met Rubin Kazan over transfer Tim Matavz"

Rik Elfrink van het Eindhovens Dagblad heeft op Twitter bericht dat er een akkoord is bereikt tussen PSV en Rubin Kazan over de transfer van Tim Matavz. Meer details worden later vandaag verwacht. Op dat moment kan ook het aan FC Groningen toekomende bedrag worden becijferd.

 

Inmiddels spreekt het Eindhovens Dagblad over een transfersom van ongeveer € 8 miljoen, overeenkomend met onze berichtgeving van gisteren. Matavz zelf moet nog tot een persoonlijk akkoord met de Russen zien te komen, en de Russische club dient nog enkele zekerheden te verkrijgen. Financieel goed nieuws voor FC Groningen, dat een slordige vier ton tegemoet kan zien als de transfer definitief is beklonken!

Op woensdag 5 februari jl. schreven we al het volgende:

 

Op grond van de door FC Groningen bedongen doorverkoopclausule zou de FC in dat geval 15% boven het meerdere van het door PSV betaalde transferbedrag tegemoet kunnen zien. Slegers noemt een bedrag van € 5,2 miljoen waarvoor Matavz in augustus 2011 naar Eindhoven vertrok; wij becijferden het transferbedrag in dit artikel overigens op € 5,25 miljoen. Een snelle rekensom leert ons dat FC Groningen ca. € 390.000 van de huidige nummer 11 van de hoogste Russische divisie tegemoet kan zien, mocht de transfer daadwerkelijk geëffectueerd worden. Rubin Kazan wilde Matavz in eerste instantie op huurbasis overnemen, maar hierin was PSV niet geïnteresseerd.

 

Niemand minder dan Evgeniy Levchenko meldde gisteren overigens, eveneens op Twitter, dat de deal zou zijn afgeketst. De vraag is bovendien wat Tims invloedrijke zaakwaarneemster, zijn eigen moeder Doris, van de mogelijke overgang vindt. Kortom - òfwachten!

 

Reageren? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of laat een bericht achter in ons gastenboek.