Laatste tweets:

Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

81 gasten online

Volgens AD.nl staat FC Twente op het punt Dusan Tadic te verkopen aan Southampton. Het schrijft: "De nieuwe club van Ronald en Erwin Koeman heeft zich bereid getoond de gevraagde € 12 miljoen voor de Servische aanvaller op tafel te leggen. Ook Tadic zelf ziet een transfer naar Southampton wel zitten, zo heeft hij in een gesprek met Ronald Koeman aangegeven." De transfer is, aannemende dat deze tot stand komt, financieel zeer lucratief voor FC Groningen.

Tadic laat tegenover Tubantia weten nog met niemand gesproken te hebben. Kretologie die past bij het gedrag van spelers en zaakwaarnemers tijdens transfer windows.

UPDATE zondag 6 juli 2014:
Trainer FC Twente rekent op snel vertrek Dusan Tadic naar Southampton

FC Twente-trainer Alfred Schreuder heeft tegenover RTV Oost laten weten erop te rekenen dat de transfer van Dusan Tadic naar Southampton binnen enkele dagen zal zijn afgerond. Vooruitlopend op het vertrek van de Serviër stelde hij Tadic vandaag al niet meer op in het met 14-1 gewonnen oefenduel tegen vv Oldenzaal. De bonus van ca. € 750.000 voor FC Groningen komt snel dichterbij!

"Southampton en FC Twente akkoord over transfersom van kleine € 15 miljoen"
VI.nl bericht op maandag 7 juli 2014 dat Southampton en FC Twente op hoofdlijnen een akkoord hebben bereikt over een transfersom van een kleine € 15 miljoen. Het management van Tadic zou nu in onderhandeling met Southampton zijn over de voorwaarden waarop Tadic kan worden gecontracteerd. Bij een transfersom van € 15 miljoen kan FC Groningen maar liefst € 1,2 miljoen tegemoet zien.

Op zaterdag 30 juni jl. schreven wij al het volgende:
Op 10 april 2012 trok FC Groningen Filip Kostic aan, en daarmee werd de transfer van Dusan Tadic naar FC Twente definitief. FC Groningen berichtte op de clubsite: "FC Groningen ontvangt voor de overgang van Tadic naar Enschede 7.000.000 euro van de Tukkers. Daarnaast is er nog een bonus mogelijk van nog eens 800.000 euro en krijgt de FC een percentage bij mogelijke doorverkoop.

(Eigenlijk ontving FC Groningen voor de verkoop van Dusan Tadic € 7,7 miljoen. Hiervan kon onmiddellijk een bedrag ter grootte van € 700.000 aan Dusan Tadics illustere zaakwaarnemer, Zoran Pavlovic, worden overgemaakt. Bij de transfer van Filip Kostic communiceerde FC Groningen het bedrag niet exclusief maar inclusief de fee voor Filips zaakwaarnemer, diezelfde Zoran Pavlovic. De totale transfersom bedroeg € 1,25 miljoen. Hiervan ging € 700.000 naar de vorige club van Filip Kostic, FK Radnicki 1923, en € 550.000 naar Pavlovic, die voor de dubbele transfer Tadic/Kostic derhalve het lieve sommetje van € 700.000 + € 550.000 = € 1,25 miljoen ontving, de Balkenende-norm nipt overstijgend. Mocht FC Groningen Filip Kostic doorverkopen en Radnicki in 2012 een percentage bij doorverkoop hebben weten te bedingen, dan zal dit gaan over het meerdere boven € 700.000, zijnde de transfersom die FC Groningen heeft betaald exclusief de zaakwaarnemersfee.)

De bonussen konden dus oplopen tot maximaal € 800.000, zijnde optelsom van € 500.000 (bonus plaatsing FC Twente voor groepsfase Champions League) en drie maal € 100.000 (bonus voor plaatsing FC Twente voor groepsfase Europa League; deze bonus zou maximaal drie maal uitgekeerd kunnen worden). FC Twente bereikte alleen in augustus 2012 de groepsfase van de Europa League, zodat FC Groningen € 100.000 van de mogelijke € 800.000 heeft ontvangen. Toekomstige plaatsingen van FC Twente voor de groepsfase CL of EL doen er niet meer toe zodra Tadic in Enschede niet meer onder contract staat.

De doorverkoopclausule is voor de Trots van het Noorden een stuk lucratiever. Bij een transferbedrag van € 12 miljoen ontvangt FC Groningen 15% van het meerdere boven € 7 miljoen, zijnde € 750.000. FC Twente mag bovendien een aanzienlijk deel van de transfersom (naar verluidt 20%) overmaken aan de Doyen Sports Group, de investeringsmaatschappij die in vijf spelers van FC Twente, waaronder Dusan Tadic, een belang heeft genomen.

De indrukwekkende palmares van Dusan Tadic:

Vojvodina: 90 wedstrijden - 17 doelpunten, 27 assists
FC Groningen: 76 wedstrijden - 14 doelpunten, 32 assists
FC Twente: 85 wedstrijden - 32 doelpunten, 36 assists
Servisch nationale elftal: 26 wedstrijden - 6 doelpunten, 3 assists

Reageren? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.