Laatste tweets:

Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

103 gasten online

In vermoedelijk één van de laatste terugblikken op zijn tijd bij FC Groningen is Filip Kostic ook ingegaan op zijn recente overstap naar VfB Stuttgart. In een vraaggesprek met Aleksandar Stojanović, gepubliceerd door Radio-televizija Srbije, kijkt Filip Kostic met mooie woorden terug op zijn tijd bij FC Groningen. "Het waren twee mooie jaren, maar het was aan de andere kant ook een moeilijke tijd, vooral het eerste jaar. Een enorme credit voor mijn succes gaat naar Erwin van de Looi en Dick Lukkien. Zij geloofden in mij, en trainden veel met mij, zowel met het team als individueel. Zij hielpen mij, zowel op fysiek als op mentaal gebied."

Stojanović somt een aantal statistieken op: Filip Kostic was in zijn tweede seizoen bij FC Groningen goed voor 12 doelpunten en negen assists, 225 dribbels (het meeste in de Eredivisie: nummer twee volgt met 198) en 546 duels, opnieuw het meeste van alle Eredivisiespelers (nummer twee volgt met 458). 

Filip Kostic vertelt over de laatste dagen. Afgelopen vrijdag vertelde Henk Veldmate hem nog dat hij zich moest concentreren op trainingen en wedstrijden bij FC Groningen. Filip zegt dat hij zich bijna verzoende met het idee dat hij niet van club zou veranderen, ook al voelde hij dat het nu wel het goede moment was. Vervolgens ging het snel. Hij werd afgelopen weekend in Stuttgart medisch gekeurd, en de clubs kwamen tot overeenstemming. "Sada je sve završeno", oftewel - nu is het allemaal achter de rug.

Hij is enthousiast over VfB Stuttgart. De omstandigheden zijn optimaal. Er moet nog een auto van de zaak (een Mercedes) en een appartement worden geregeld. Hij gaat van de Euroborg, met een capaciteit van 22.000, naar de Mercedes Arena, dat 60.000 toeschouwers kan herbergen en een bezettingsgraad van meer dan 90% heeft, aldus Filip. De Bundesliga is misschien wel de sterkste competitie, in het land van de wereldkampioen, en hij denkt dat het voor hem veel moeilijker zal zijn dan in Nederland. "Maar ik kan niet wachten om de krachten te meten met de spelers hier", zo geeft hij er blijk van zin te hebben in zijn volgende avontuur.

Filip traint al met zijn nieuwe ploeg, en keert binnenkort een paar dagen terug naar Nederland om wat spullen op te halen, waarna hij zich bij de Duitse ambassade in Belgrado zal vervoegen voor een werkvergunning. Hij noemt de 'fenomenale condities' bij VfB Stuttgart. "De professionaliteit is hier op een zeer hoog niveau; de spelers zijn fysiek erg fit."

Hij besluit met het noemen van nog een grote wens: spelen voor het Servische nationale elftal. "Als ik in Stuttgart goed speel, dan zal het wel goed komen."

Voor VfB Stuttgart begint de nieuwe competitie op 16 augustus a.s. met een bekerduel; Servië speelt op 7 september a.s. een vriendschappelijke wedstrijd tegen Frankrijk.

Reageren? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.