Laatste tweets:

Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

55 gasten online

De Supportersvereniging FC Groningen bestaat dit jaar 30 jaar, en het is de bedoeling dat dit op passende wijze wordt gevierd, zo maakte de SV tijdens de Algemene Ledenvergadering (ALV) op 29 augustus 2013 bekend. Zo is het de bedoeling dat er eind dit jaar in de Euroborg een wedstrijd van FC Groningen tegen een elftal van oud-spelers van de Trots van het Noorden, die nog altijd actief in Europa zijn, wordt gespeeld; te denken valt aan spelers als Arjen Robben, die volgens zijn vader zeker van de partij zal zijn.

Verder kreeg de SV van de ALV toestemming om door kunstenares Lia Krol een manshoog bronzen beeld van Tonny van Leeuwen te laten ontwerpen, dat bij de Euroborg zal moeten verrijzen.

Vandaag heeft de Supportersvereniging FC Groningen op de website gemeld dat niemand minder dan Piet Fransen, toen Tonny nog leefde diens boezemvriend en een clubicoon van de Trots van het Noorden, het beeld op zaterdag 18 oktober a.s., de dag voordat FC Groningen - Excelsior wordt gespeeld, zal onthullen. Het beeld komt te staan bovenaan de grote trap ter hoogte van de elftalfoto.

Piet Fransen over de legendarische Van Leeuwen: "Weet je wat het met Tonny was? Tonny was een grootheid, maar alleen bij zijn club, bij GVAV, waar hij zich thuis voelde. Tonny van Leeuwen was gewoon een clubkeeper, maar wel de allerbeste van de wereld.


Tonny van Leeuwen, in het Oosterpark en straks op een beeld karakteristiek in actie

Gerelateerd artikel:

30-08-2013 Supportersvereniging FC Groningen laat groot bronzen beeld van Tonny van Leeuwen bij Euroborg plaatsen


Laatste rustplaats van Tonny van Leeuwen in Peize

Reageren? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.