Laatste tweets:

Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

112 gasten online

 
De tot verdediger van het jaar van de onlangs beëindigde Chinese competitie gekroonde Gibril Sankoh houdt zijn competitie momenteel op peil in Bovensmilde, en wel bij MT Personal Training, de sportschool van Nederlands bokskampioen Ben Tingen. Sankoh, inmiddels 31 lentes jong, is volgens Tingen fysiek heel sterk en enorm fit. Henan Jianye FC, de club van Gibril, ontsnapte afgelopen seizoen ternauwernood aan degradatie; de nieuwe Chinese competitie begint pas weer in maart.

Wij zullen Gibril binnenkort trachten te ronselen voor een onvervalst Hapje Eten, waarbij de onvergetelijke oud-speler van FC Groningen zijn zegje kan doen. Vandaag spraken we even met zijn coach, Ben Tingen, en het moge duidelijk zijn dat Gibril Sankoh FC Groningen nog altijd een fantastische club vindt die hij af en toe ook nog bezoekt.

Gibril speelde tussen 2005 en 2010 voor FC Groningen, en vertrok toen naar FC Augsburg. Drie jaar later zocht hij zijn heil bij het Chinese Henan Jianye FC, en dit betekende op persoonlijk vlak het nodige. Zijn gezin (partner en twee kinderen) vergezelde hem wel naar Augsburg, maar keerde vanwege heimwee terug naar Nederland en woont nu in Kloosterveen (Assen). Gibrils oudste kind zit hier op school. Aanvankelijk werd toch overwogen om met z'n allen naar China te gaan, maar dit ging uiteindelijk niet door. Het gevolg is dat Gibril zijn gezin ongeveer vier keer per jaar ziet, hetgeen hij best moeilijk vindt.

Vorig jaar trainde Gibril in de competitieloze periode bij Achilles 1894 in Assen, dat vorig seizoen kampioen werd in de eerste klasse, maar dit jaar heeft hij voor de sportschool van Ben Tingen gekozen. Hij wil nl. ook zijn lijf sterk houden. Tingen helpt hem hier op sportspecifiek gebied bij, en is onder de indruk van de fysieke staat van de op 15 mei 1983 in Sierra Leone geboren verdediger. Gibril heeft het grote geluk gehad dat hij altijd gevrijwaard is gebleven van zware blessures, en daarvan heeft hij nog altijd profijt.

Gibril Sankoh vertrekt over een paar weken weer naar China, alwaar wellicht een volledig ander elftal op hem wacht, aangezien bij de roerige Chinese club allerlei spelers zijn vertrokken.

Op zijn tijd bij FC Groningen kijkt hij met veel plezier terug. Onder Ron Jans heeft hij een hele leuke tijd gehad, glimlachend denkt hij terug aan conflictjes met Evgeniy Levchenko op het trainingsveld en hij heeft met Luis Suarez samengespeeld. Hij beschouwt de Trots van het Noorden nog altijd als een fantastische club.

Bewegende beelden van Gibril Sankoh in actie bij MT Personal Training zijn hier te zien!

 

Reageren? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.