Laatste tweets:

Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

70 gasten online

 
Op 21 januari jl. gaf Gibril Sankoh al dinerend tegenover Marcel Middelbos aan een terugkeer bij FC Groningen zeker niet op voorhand af te wijzen. Hij zei o.a. het volgende: "Ik zeg geen nee! Maar ze moeten me wel willen hebben natuurlijk. Nu missen ze denk ik juist ervaring", zie ons artikel van 22 januari 2015. Het kan raar lopen. De inmiddels 31-jarige Gibril zit opeens zonder Chinese club, en traint vanaf morgen mee met de Trots van het Noorden!

Peter Jeltema in eerste instantie tegenover FOX Sports: "Gibril Sankoh heeft nog doorlopend contract in China"

Helemaal duidelijk is ons de situatie nog niet. Daar waar FC Groningen op de clubsite spreekt over een clubloze Sankoh, daar verklaart technisch manager Peter Jeltema tegenover FOX Sports het volgende: "Sankoh traint alleen maar mee, zodat hij straks fit terug naar Henan kan. Hij heeft daar een doorlopend contract. Bovendien is elke Nederlandse deadline om spelers aan te kunnen trekken inmiddels verlopen.'' Jeltema sluit niet dat er in een later stadium alsnog besloten wordt om Sankoh vast te leggen, aldus FOX. "Dat zou inderdaad kunnen. Maar als er al iets uit voortvloeit, dan is het pas later in dit jaar.''

De Chinese competitie is inmiddels twee speelrondes onderweg; Henan speelt op 22 maart a.s. een thuiswedstrijd tegen Chongqing Lifan. Om dan als clubspeler van Henan met FC Groningen te gaan meetrainen mag opmerkelijk worden genoemd. Heeft Jeltema het bij het rechte eind? Het lijkt ons stug.

Inmiddels is Peter Jeltema op zijn eerdere uitspraak teruggekomen: Gibril Sankoh is inderdaad clubloos, zo meldt FOX in het aangepaste artikel.

In de wekelijkse nieuwsbrief namens directie en management wordt gemeld dat Gibril Sankoh vanaf woensdag op eigen verzoek meetraint met FC Groningen. "Na een verblijf in China zit de verdediger momenteel zonder club en wij willen onze voormalige speler de mogelijkheid geven om zijn conditie bij ons op peil te houden in afwachting van een nieuwe werkgever", aldus de FC.

Gibril speelde tussen 2005 en 2010 voor FC Groningen, en vertrok toen naar FC Augsburg. Drie jaar later zocht hij zijn heil bij het Chinese Henan Jianye FC, en dit betekende op persoonlijk vlak het nodige. Zijn gezin (partner en twee kinderen) vergezelde hem wel naar Augsburg, maar keerde vanwege heimwee terug naar Nederland en woont nu in Kloosterveen (Assen). Gibrils oudste kind zit hier op school. Aanvankelijk werd toch overwogen om met z'n allen naar China te gaan, maar dit ging uiteindelijk niet door. Het gevolg was dat Gibril zijn gezin ongeveer vier keer per jaar ziet, hetgeen hij best moeilijk vond. Of dit een rol heeft gespeeld bij de ontbinding van zijn contract bij Henan weten wij op dit moment niet.

Reageren? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.