Laatste tweets:

Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

92 gasten online

 
Eén van de clubiconen uit de geschiedenis van FC Groningen, Erwin Koeman, is zondag in De Kuip aanwezig, en volgens het Dagblad van het Noorden reikt hij de KNVB-beker uit aan captain Maikel Kieftenbeld, mocht de Trots van het Noorden PEC Zwolle de baas zijn. Tegenover De Telegraaf laat hij woorden optekenen waaruit veel groen-witte clubliefde spreekt. "Ik ben heel trots dat FC Groningen de finale heeft bereikt. Het hart van de familie Koeman zit altijd bij de club. Er is niet voor niks een Koeman-tribune in de Euroborg. Dat ze nu de finale spelen, vinden we geweldig. Het is sinds 1989 niet meer gebeurd. Dit moet een hoogtepunt worden in de geschiedenis van de club. Dat wil ik meemaken."

Martin Koeman
Erwin staat desgevraagd ook stil bij zijn op 18 december 2013 overleden vader. "Onze vader maakt dit niet meer mee, net zoals hij ook niet meemaakt dat Ronald en ik samen zo’n prachtige tijd doormaken bij Southampton. Het is wrang om te constateren, maar ook in het voetbal gaat het allemaal gewoon door. FC Groningen bouwt door op de structuur en fundering die er staan. Daaruit is ook dit succes voortgekomen. Maar misschien kijkt onze vader van bovenaf wel mee zondag."

Trots van het Noorden
De door De Telegraaf gestelde vraag waarom FC Groningen de trots van het noorden blijft beantwoordt Erwin als volgt: "De verhuizing uit het Oosterpark heeft de club veel goed gedaan. Er zijn meer mogelijkheden op alle gebieden. Er staat een goede structuur, waardoor er stabiliteit is in de club. Er is een grote kern van vaste supporters en de club geeft de mensen in het noorden iets om trots op te zijn. Ze gaan graag naar FC Groningen kijken."

Arjen Robben
Ook een eventuele terugkeer van Arjen Robben bij FC Groningen komt in het gesprek ter sprake. "Ik heb geen idee hoe hij erin staat, als het om het laatste stuk van zijn loopbaan gaat straks. Maar hij heeft net als wij een FC Groningen-hart. Doet hij het, dan is dat mooi."

Patrick Lodewijks
In een andere publicatie van De Telegraaf staat Erwin Koeman stil bij het tragische overlijden van Yvonne, de echtgenote van Patrick Lodewijks die gisteren bij een verkeersongeval om het leven is gekomen. Patrick Lodewijks stond tussen 1989 en 1998 maar liefst 317 maal onder de lat bij FC Groningen. Hij was onder andere ploeggenoot van Erwin Koeman. Erwin hierover: "Drie jaar van die hele periode speelde ik met Patrick samen. Hij was een belangrijke speler voor FC Groningen. Daarna maakte ik hem, in mijn rol als coach van Feyenoord, mee in Rotterdam. Privé zijn we met onze gezinnen in Eindhoven ook nog eens al vele jaren goed bevriend. Daarom grijpt deze tragedie ons verschrikkelijk aan. Ook mijn broer Ronald is goed bevriend met hem."

Volgens De Telegraaf zou Patrick Lodewijks FC Groningen zondag in De Kuip onder andere omstandigheden moreel gesteund hebben. Wij wensen Patrick Lodewijks en zijn drie dochters heel veel sterkte toe.

Reageren? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.