Laatste tweets:

Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

70 gasten online

Leonardo dos Santos Silva ("Leo") op proef bij FC Emmen

Gisteren verbaasden wij ons over het feit dat de al weken met de eerste selectie van FC Groningen meetrainende Leonardo dos Santos Silva, die we liefkozend altijd Leo noemden, nog altijd niet is opgemerkt door een mooie club die van zijn ervaring, talent, inzet en nooit minder wordende jeugdigheid gebruik wil maken. Vanmorgen werden we verblijd met het bericht dat niemand minder dan dezelfde Leo vanaf vandaag op proef zal meetrainen bij het kwakkelende FC Emmen.

UPDATE 29 oktober 2009: FC Emmen heeft er geen gras over laten groeien en de 33-jarige Braziliaan vandaag vastgelegd voor de rest van het seizoen. De club wacht nu alleen nog op vrijgave door de Braziliaanse voetbalbond.

 

Sinds de selectie van FC Emmen voornamelijk uit onbekende jeugdspelers uit Heerenveen bestaat is het met een duizelingwekkende vaart bergafwaarts gegaan met de Drentse ploeg die in het verleden wel eens hoger heeft gestaan dan de huidige 20e plaats in de Jupiler League. De situatie in Emmen is zorgwekkend. Gisteren nog in Deventer uit de beker gevlogen, dus er kan een streep door de Europese ambities van de club. Wat rest is de naakte strijd tegen degradatie, dit seizoen een nieuw fenomeen in de eerste divisie.

 

Geen wonder dat men in Leonardo de ideale man ziet om de inmiddels Friesstalige Drentse ploeg uit het slop te helpen.

 

Leo, van 21 augustus 1976 toen hij in het Brazilaanse São Gonçalo ter wereld kwam, maakte zijn debuut bij FC Groningen op 20 augustus 1997, één dag vóór zijn 21e verjaardag, toen hij inviel in de met 3-0 gewonnen wedstrijd tegen Volendam. Hij kwam die wedstrijd zijn nog altijd als jeugdtrainer bij de Trots van het Noorden actief zijnde landgenoot, Hugo Alves Velame, aflossen. Beide Brazilianen zijn nog altijd de allerbeste vrienden. In die wedstrijd maakte overigens een derde Braziliaan in onze toenmalige selectie twee doelpunten: de ook al immens populaire Magno Mocelin. Magno, Hugo en Leo in één elftal - er waren ploegen in die tijd die er jaloers naar staarden! Erwin Koeman maakte die dag overigens het derde doelpunt, voor de nostalgisch geïnteresseerden onder u. De opstelling van die dag, met ook ene Mariano Bombardo, bij leven al legendarisch, in de gelederen:

 

Patrick Lodewijks, Kurt Elshot, Erwin Koeman, Melchior Schoenmakers, Hugo Alves Velame (Leonardo Dos Santos Silva), Raymond Atteveld, Harris Huizingh, Marcel Peeper, Magno Mocelin (Paul Matthijs), Mariano Bombarda, Patrick Ax

 

Leo ontpopte zich al snel tot publiekslieveling en wist het tot maar liefst 147 wedstrijden in het eerste van de FC te schoppen waarvan 139 basisplaatsen (met dank aan www.fcgstats.nl). Hij scoorde negen keer, en viel immer op door zijn geweldige inzet, fantastische techniek en stralende glimlach. Ontelbare malen galmde massaal het LEO, LEO van de volgepakte tribunes in het Oosterpark.

 

Zoals gezegd kon de belangstelling van andere clubs niet uitblijven nu hij zijn conditie op peil houdt bij onze FC en daar een uitstekende indruk heeft achtergelaten. Bij Emmen mag hij nu op proef meetrainen in de hoop daar een contract in de wacht te slepen.

 

Leo, heel veel succes!

 

(foto: www.sportweek.nl)

 

Reageren: mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.