Laatste tweets:

Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

86 gasten online

Andreas Granqvist ziet uit naar nieuwe uitdaging: de Serie A

Het blijft maar moeilijk te accepteren - het schrijven van een stukje over Andreas Granqvist en daarvoor noodgedwongen de rubriek Oud FC Groningen te moeten aanvinken. Ook het zien van deze kanjer in een rood-blauw shirt is, zoals de Duitser zegt: gewöhnungsbedürftig. Maar welke andere speler die ooit het shirt van FC Groningen kan bogen op deze indrukwekkende statistieken (met dank aan FCG Stats): 116 wedstrijden gespeeld, daarvan 116 basisplaatsen; aantal malen gewisseld: 0. Doelpunten: 24. Wat een score voor een verdediger... Het Zweedse Fotbollskanalen heeft vandaag een vraaggesprek met Andreas gepubliceerd. Hij geeft aan uit te zien naar het nieuwe Italiaanse seizoen, dat komend weekend eindelijk van start gaat. Andreas' nieuwe club, Genoa, start met een thuiswedstrijd tegen Atalanta.

 

Het artikel begint met de opmerkelijke constatering dat Andreas Granqvist gedurende vijf seizoenen Helsingborg en Wigan welgeteld twee maal het doel wist te vinden, maar in zijn eerste seizoen voor FC Groningen meteen vier goals fabriceerde (het zijn er overigens vijf, want zijn doelpunt in de bekerwedstrijd bij NAC Breda (2-2 na verlenging, FC Groningen uitgeschakeld na strafschoppen, maar dit terzijde) is niet meegeteld). In de beide seizoenen daarna scoorde hij nóg vaker, met als hoogtepunt de score van maar liefst 12 doelpunten in het afgelopen seizoen.


Een indrukwekkende staat van dienst, misschien één van de redenen dat Genoa onze aanvoerder bij ons wegkaapte.

 

Granqvist zegt dat er ook interesse was van andere clubs, maar dat Genoa het meest serieus was. Hij zag de Serie A, die hij rangschikt onder de 3-4 sterkste competities in de wereld, als een goede stap voor hem.

 

Momenteel is hij druk doende Italiaans te leren, omdat hij heeft geconstateerd dat Italianen het Engels bepaald niet goed beheersen. Het 'voetbal-Italiaans' beheerst hij naar eigen zeggen al aardig, maar het 'dagelijkse leven-Italiaans' moet nog sterk worden verbeterd, aldus Granqvist.

 

Dat Andreas komend seizoen in de basis zal staan is bepaald nog geen uitgemaakte zaak. Hij zegt dat de concurrentiestrijd in het team groot is. Zijn grootste rivalen achterin zijn Dario Dainelli, die vorig seizoen 30x voor Genoa uitkwam en eerder 143x het shirt van Fiorentina droeg (vermoedelijk ook in 2007 in de onvergetelijke tweeluik met FC Groningen), en Kakha Kaladze, die o.a. 194 wedstrijden voor AC Milaan speelde en vier maal tot beste Georgische speler is uitgeroepen. (Kaladze heeft er ook al een slordige 90 interlands voor Georgië opzitten.) Andreas weet dat er een pittige concurrentie is, en dat je goed moet spelen. Natuurlijk is het zijn ambitie om te spelen, maar het is afwachten wat zijn coach zal besluiten.

 

Na in Nederland gespeeld te hebben zal hij zich nu geconfronteerd zien met het spelen tegen aanvallers als Zlatan Ibrahimovic. Granqvist zegt dat Italiaanse spelers tactisch erg goed zijn en altijd op de goede positie staan, en dat het voor hem een uitdaging wordt, maar hij ziet ernaar uit om die aan te gaan.

 

Wij wensen Andreas Granqvist heel veel succes toe bij Genoa! Eén keertje nog de Zweed in het mooie groen-wit: 

 

 

Reageren? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of laat een bericht achter in ons gastenboek.