Laatste tweets:

Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

253 gasten online

Supporters en club protesteren tegen beschamende vervoersregeling Excelsior-uit

UPDATE vrijdag 16 maart 2012: geen kaartverkoop Excelsior-uit voor fans FC Groningen 

Stand van zaken woensdag 7 maart 2012:

De 'lokale driehoek' van Rotterdam (burgemeester, politie en officier van justitie) heeft in het vooroverleg tussen Excelsior en FC Groningen het bloed onder de nagels van zowel de supporters als de clubleiding van FC Groningen weggeschraapt. Aboutaleb en zijn absolutistische vrienden hebben nl. eenzijdig besloten dat supporters van FC Groningen die op vrijdag 23 maart a.s. de uitwedstrijd bij Excelsior willen bijwonen alleen met een verplichte buscombi-regeling naar Rotterdam mogen afreizen. De Supportersvereniging FC Groningen en de Groningen Fanatics hebben hierop boos en teleurgesteld gereageerd en zullen deze wedstrijd boycotten. De SV heeft het bestuur van FC Groningen gevraagd hetzelfde te doen.

 

FC Groningen heeft aangegeven achter haar supporters te staan, sluit zich bij de protesten tegen de vervoersregeling aan en keurt de aangekondigde boycot dan ook niet af, maar wil op een andere manier een statement maken. De club schrijft: "Directie, management, personeel en eventueel ook niet inzetbare spelers zullen conform de opgelegde vervoersregeling het duel met Excelsior bezoeken. Dit betekent dat zij allen de heen- en terugreis, van begin tot einde, met de bus zullen maken en de wedstrijd zullen volgen vanuit het gastenvak."

 

FC Groningen start de kaartverkoop voor deze wedstrijd wel op omdat de club van mening is dat supporters zelf moeten kunnen bepalen of zij naar Rotterdam wensen te reizen of niet, en voegt toe: "Dit doet helemaal niets af aan het gevoel dat de club deelt met de teleurgestelde supporters, die het duel wensen te boycotten."

 

UPDATE vrijdag 9 maart 2012: FC Groningen peilt mening fans over kaartverkoop Excelsior-uit

FC Groningen heeft n.a.v. de reacties, die de supporters van FC Groningen op bovenstaand statement van de club hebben gegeven, besloten om de mening van de supporters rond de kaartverkoop te peilen. De FC schrijft op de clubsite:

 

"FC Groningen wil nu van haar achterban weten of de club er goed aan doet toch gewoon de kaartverkoop op te starten of juist niet en daarmee de boycot volledig over te nemen. Daarom gaat de voor morgen (zaterdag 10 maart) geplande kaartverkoop nog niet van start.

 

Supporters kunnen hun reactie, waarin naam en contactgegevens vermeld dienen te worden, over waarom de kaartverkoop wel of waarom niet moet worden opgestart tot en met donderdag 15 maart sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Mede op basis van de binnengekomen reacties zal de club volgende week vrijdag een definitief besluit nemen over het al dan niet opstarten van de kaartverkoop voor de competitiewedstrijd Excelsior – FC Groningen."

 

Wij zijn blij dat de club ook met een issue als deze supporters de mogelijkheid biedt om zich uit te spreken!

 

UPDATE vrijdag 16 maart 2012: Geen kaartverkoop Excelsior-uit voor FC-supporters

FC Groningen heeft besloten geen kaartverkoop te houden voor de uitwedstrijd bij Excelsior die FC Groningen op 23 maart a.s. in Rotterdam speelt, zo hebben wij van veiligheidscoördinator Mathias Mulder van FC Groningen gehoord. Volgens Mulder had de grote meerderheid van de supporters die gereageerd had zich uitgesproken tegen het organiseren van een kaartverkoop.

 

Mulder vertelde dat het niet is in te zien dat supporters van FC Groningen wel met de auto tot vlak voor het stadion van Feyenoord mogen reizen (een stadion dat een 10-20 keer zo grote capaciteit heeft als dat van Excelsior), maar met een verplichte buscombi naar Excelsior-uit moeten.

 

De personeelsleden van FC Groningen die meereizen naar Woudestein, waaronder Hans Nijland, zullen wél in het uitvak plaatsnemen.

 

Iedereen die in zijn reactie zijn telefoonnummer heeft achtergelaten wordt door FC Groningen persoonlijk gebeld.

 

Eerder vandaag besloten de mensen achter de fansite FCG on Tour, voorstanders van kaartverkoop voor dit duel, te stoppen met hun website:

 

"Eénmalige kennisgeving.

Toen wij, in de voorbereiding van het seizoen 2011/2012 het idee opvatten, om in het kielzog van de gestopte website Trots van het Noorden, van onze geliefde hobby, namelijk het bezoeken van de wedstrijden van FC Groningen, fotoverslagen te maken, konden wij niet weten wat er over ons heen zou komen, op het moment dat wij op deze website ons uit zouden spreken over een door FC Groningen aangekaarte kwestie. Dat onze mening door een groot aantal Echte Fans niet op prijs werd gesteld, mondde uit in beschimpingen, beledigingen en intimiderende commentaren. Daarom hebben de initiatiefnemers besloten dat zij met directe ingang stoppen met investeren van tijd, geld en moeite in deze web-site.

Wij bedanken iedereen, onze collega web-hosters, en alle mensen zowel binnen als buiten de club die meegewerkt hebben aan dit initiatief. Voor ons was het een hobby, waar we tot voor kort met veel plezier aan hebben gewerkt. Come on FC!"

 

FC Groningen heeft het bericht over het besluit geen kaartverkoop te organiseren inmiddels ook op de clubsite geplaatst, en sluit af met:

"Met de actie hoopt FC Groningen in de toekomst voor haar fans meer soepele vervoersregelingen naar uitwedstrijden te kunnen bewerkstelligen."

 

Stand van zaken woensdag 7 maart 2012:

 

In een vergelijkbare situatie heeft de clubleiding van FC Twente enige tijd geleden wél besloten om, in overleg met de supportersverenigingen, geen kaartverkoop te organiseren voor het uitduel van de Tukkers bij VVV-Venlo (ook bij dit duel was een buscombiregeling van kracht) en zowel met bestuur als supporters niet af te reizen naar Venlo.

 

Een dergelijk besluit heeft FC Groningen nu niet willen nemen. Maar wat is goed? Interesseert het de incapabele burgemeester van Rotterdam dat het uitvak niet door Groningers maar door wellicht supporters van Excelsior wordt bevolkt, of leeg blijft, of trekt hij een lange neus en draait zich om in zijn bed en slaapt verder? Het idee van een algehele boycot (niemand van FC Groningen gaat naar Rotterdam: geen bestuursleden, geen sponsoren, geen supporters) is fraai, maar er zullen velen zijn die worstelen met de 'juiste' wijze van benadering van deze wedstrijd. Immers, stel dat je net als andere jaren gewoon naar de wedstrijd bij Excelsior (die nu dus een buscombi-vervoersregeling heeft i.p.v. een vrijere vervoersregeling) reist als club en supporter zijnde. Mochten zich geen problemen voordoen, dan zal de toon voor de komende jaren zijn gezet: "Zie je wel, het is goed gegaan, volgend jaar weer een buscombi!"

 

Voor meer informatie verwijzen we naar:

 

Bericht Supportersvereniging FC Groningen

Bericht Groningen Fanatics

Bericht FC Groningen

Boycot VVV-Venlo - FC Twente (11 september 2010)

 

 

Reageren? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of laat een bericht achter in ons gastenboek.