Laatste tweets:

Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

81 gasten online

Organisatie 1312 actietijd zet puntjes op de i

De voorbereidingen rond de vreedzame supportersactie die morgen gestalte moet krijgen zitten in de afrondende fase. Zojuist hebben de initiatiefnemers de tekst gepubliceerd van de pamfletten die morgen op het station van Groningen worden verspreid. De organisatie moet de laatste weken ongetwijfeld een massief slaaptekort hebben opgebouwd omdat deze actie inmiddels in heel Nederland mediaandacht krijgt en veel, veel voorbereidingstijd moet vergen om het vreedzame doel te kunnen realiseren.

 

Morgen staat de volgende tekst op de pamfletten die aan de fans worden uitgedeeld die per trein naar Rotterdam reizen:

 

1312 ACTIETIJD

Vandaag laten we zien dat FC Groningen supporters op een vrije en normale manier een uitwedstrijd kunnen bezoeken. Per trein reizen we af naar Rotterdam Centraal Station. Aangekomen op het CS lopen we met Spartanen samen naar het Kasteel waar we een kaartje voor het uitvak gaan kopen. Mocht dit onverhoopt niet lukken, dan zoeken we een kroeg op om de wedstrijd te bekijken. Daarna gaan we met de trein terug naar het Noorden.

De kans is aanwezig dat we vroegtijdig worden teruggestuurd. Op dat moment vragen we iedereen het gezonde verstand te gebruiken en te beseffen dat deze actie enkel slaagt als die in het geheel vreedzaam verloopt.

De schijnwerpers zijn vol op deze actie gericht. Ook al wordt Rotterdam niet gehaald, dan is de actie ook een succes als we zonder incidenten in Groningen terugkomen. De meereizende media (o.a. RTV Noord en DvhN) zal dan zelf kunnen zien hoe het supporters onmogelijk wordt gemaakt om op normale wijze wedstrijden te bezoeken. Beschouw deze actie als een begin, verwacht niet meteen resultaat!

BEDENK OOK: Iedereen die mee gaat, heeft niet alleen de verantwoordelijkheid voor zichzelf maar ook voor de rest van de groep!

▪ Blijf altijd bij de groep. Besef dat totdat je weer in Groningen bent je onderdeel uitmaakt van het geheel.

▪ Reageer niet op mogelijke provocaties van de politie, volg eventuele orders van de politie op zonder je te verzetten. Weet dat negeren van een bevel of vordering van de politie doorgaans resulteert in arrestatie en een strafblad.

▪ Toon respect naar medereizigers, medesupporters, supporters van andere clubs en de autoriteiten. Het supportersproject reist met ons mee op ons verzoek, respecteer hen ook.

▪ Alcohol is volgens de wet verboden op NS stations. Drink daar dus niet. In de trein mag gewoon gedronken worden, maar voorkom openbare dronkenschap. Dit kan aanleiding zijn tot aanhouding en dan is de actie verloren.

▪ Verwijs de media, politie, spoorwegpolitie of wie dan ook altijd naar de organisatie, dit om eenduidig naar buiten te kunnen treden. Vertrouw erop dat wij hen op de beste manier te woord zullen staan. Bij vragen, onduidelijkheden of opmerkingen; spreek iemand van de organisatie aan!

ALS JE HET NIET EENS BENT MET BOVENSTAANDE PUNTEN, GA DAN NIET MEE!

Reisschema: Vertrek vanuit Groningen om 11:06u vanaf spoor 3B richting Amersfoort.
Overstappen Amersfoort, vertrek 12:54u vanaf spoor 6A richting Rotterdam Centraal.
Vanaf Rotterdam Centraal is het Kasteel ongeveer 45 minuten lopen.