Laatste tweets:

Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

160 gasten online

RKC - FC Groningen: autocombi ondanks wens van beide clubs om vrij vervoer

Opnieuw heeft de locale driehoek van een bepaalde gemeente ervoor gezorgd dat supporters van FC Groningen niet op eigen gelegenheid een uitwedstrijd kunnen bezoeken. Vandaag was het vooroverleg omtrent de wedstrijd RKC Waalwijk - FC Groningen, die op zaterdagavond 24 november a.s. wordt gespeeld (aanvang 19:45 uur).

 

Zowel FC Groningen als RKC Waalwijk hebben zich tijdens het overleg sterk gemaakt voor een vrij vervoer-regeling, maar de voetbalhatende Waalwijkse locale driehoek (burgemeester Kleijngeld (PvdA), politie en officier van justitie) hebben zich hiertegen gekeerd. Als reden werd aangevoerd dat er vorig seizoen rond de wedstrijden RKC Waalwijk - Heracles Almelo en RKC Waalwijk - AZ en dit seizoen rond RKC Waalwijk - PSV incidenten in de omringende woonwijken zijn geweest.

 

Uiteindelijk is er besloten dat ca. 370 supporters van FC Groningen naar Waalwijk mogen reizen: hetzij per buscombi (twee dubbeldeksbussen, samen goed voor 160 supporters), hetzij middels een autocombi (max. 70 auto's, dus ca. 210 supporters) . Buscombikaarten kosten € 34 (€ 31 voor leden van de SV in de eerste week van de voorverkoop); autocombikaartjes kosten € 9. Autocombireizigers dienen hun omwisselbiljet op de A27-parkeerplaats Scheiwijk (tussen Utrecht en Gorinchem) tussen 18:15 uur en 18:45 uur om te wisselen, waarna de auto's in de bussluis bij het stadion geparkeerd dienen te worden.

We hebben aan John Hermans, veiligheidscoórdainaytor van RKC Waalwijk, gevraagd hoe het kan dat het uitvak bij wedstrijden tussen RKC Waalwijk en Feyenoord altijd met bijna 700 supporters is gevuld. Bij deze wedstrijd is een speciale regeling van kracht: supporters van Feyenoord mogen met de auto naar een in Waalwijk gelegen transferium reizen, waarna het laatste, kleine stukje naar het stadion van RKC met gereedstaande bussen afgelegd moet worden. 

 

Het is en blijft van den zotte hoe de locale driehoek zich ten doel heeft gesteld om het bezoeken van uitwedstrijden middels een bekrompen houding te ontmoedigen, ook als supporters van bepaalde clubs niets met eerdere incidenten te maken hebben. Dhr. Hermans benadrukte nl. dat het verbieden van de mogelijkheid van vrij vervoer rond RKC Waalwijk - FC Groningen niets met welke incidenten met supporters van FC Groningen dan ook te maken hebben. Échte raddraaiers oppakken en het gros met rust laten en normaal laten reizen - het schijnt in Nederland niet te kunnen, voetbalwet of geen voetbalwet.

 

Reageren? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of laat een bericht achter in ons gastenboek.