Laatste tweets:

Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

113 gasten online

Bierverbod Fan Tour naar RKC door miscommunicatie binnen FC Groningen

Afgelopen zaterdag hebben wij onze onvrede geuit over het feit dat de 13 supporters van FC Groningen die met de Fan Tour naar RKC Waalwijk zijn gereisd gedurende de gehele heenreis naar Waalwijk geen enkel blikje bier mochten consumeren. Op de heenreis naar NAC Breda was dit nog wel mogelijk. De betreffende Fan Tour coördinator deelde desgevraagd mede dat dit verbod door RKC Waalwijk was ingesteld.

 

Na ons bericht heeft John Hermans, veiligheidscoördinator van RKC Waalwijk, contact met ons opgenomen. Hij heeft uitgelegd dat dit verbod op het nuttigen van bier NIET van RKC Waalwijk is uitgegaan. Hij heeft ons een document gezonden waarin de tussen RKC en FC Groningen gemaakte afspraken staan (zie onderstaande afbeelding), en inderdaad staat hierover niets over een verbod om op de gehele heenreis naar Waalwijk bier te drinken.

 

Met deze reactie vanuit de kant van RKC hebben wij contact gezocht met FC Groningen. Matthias Mulder, Veiligheids- en publiekscoördinator FC Groningen, heeft snel en eerlijk gereageerd. Door de gemeente Waalwijk is een alcoholverbod opgelegd binnen de grenzen van de gemeente Waalwijk. FC Groningen heeft besloten om dit duidelijk te communiceren om eerdere voorvallen te voorkomen; in de briefing naar de medewerkers, voorafgaand op de wedstrijd tegen RKC, is hierop duidelijk gehamerd. Helaas is dit door de Fan Tour coördinator ten onrechte geïnterpreteerd als een algeheel alcoholverbod, ook naar de wedstrijd toe.

 

FC Groningen heeft gezegd dat dit niet had mogen gebeuren: "We staan toe dat supporters in de fantour op de heenreis twee biertjes kunnen drinken, echter de gemeente waar we naar toe gaan kan dit om moverende redenen verbieden bij een verplichte buscombi. Dat was in Waalwijk niet het geval."

 

Wij hebben derhalve ten onrechte de zwarte piet bij RKC Waalwijk neergelegd. Onze excuses daarvoor.

Tussen FC Groningen en RKC Waalwijk zijn in het vooroverleg rond deze wedstrijd o.a. de volgende afspraken gemaakt: 

 

 

Zowel FC Groningen als RKC Waalwijk hadden tijdens het vooroverleg aangegeven geen enkel probleem te hebben met een vrij vervoer-regeling van supporters naar Waalwijk. De laffe plaatselijke lokale driehoek (burgemeester, politie en officier van justitie) stak hier echter een stokje voor, waarna tot een auto- en buscombi werd besloten. Als reden voor het weigeren van vrij vervoer voor supporters van FC Groningen werden eerdere incidenten opgevoerd. Supporters van FC Groningen waren hierbij echter in geen enkel geval betrokken...

 

Gerelateerd artikel:

 

01-11-2012 RKC - FC Groningen: autocombi ondanks wens van beide clubs om vrij vervoer

 

Reageren? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of laat een bericht achter in ons gastenboek.