Laatste tweets:

Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

169 gasten online

Autoriteiten Rotterdam duperen supporters FC Groningen opnieuw met absurde vervoersregeling voor Feyenoord-uit

Zojuist is bekend geworden wat het vooroverleg rond de wedstrijd Feyenoord - FC Groningen heeft opgeleverd. Daar waar fans van RKC Waalwijk a.s. zaterdagavond met vrij vervoer naar De Kuip mogen reizen, daar zijn supporters van FC Groningen aan een verplichte bustrip overgeleverd. Ze hebben de keuze tussen een busreis vanaf de Euroborg (kosten € 31 à € 34) en een autorit tot P&R Beverwaard (benzinekosten naar schatting € 75) met een aansluitend ritje met de bus naar De Kuip (additionele kosten: € 30, waardoor de totale kosten ruim € 100 bedragen voor wie alleen in een auto rijdt).

 

Verdere details zijn hier te lezen. Wij hebben geen woorden voor deze laffe, supporterspestende maatregel van burgemester Aboutaleb en zijn vrienden van politie en justitie.

Het is niet de eerste maal dat de vuisten van Aboutaleb kennelijk jeuken als FC Groningen een wedstrijd in zijn stad mag spelen. Wat te zeggen van het op schandalige wijze oppakken van 64 onschuldige supporters op NS-station Rotterdam Alexander, voorafgaande aan het duel Excelsior - FC Groningen op zondag 19 december 2010.

 

Dit zijn twee van de drie bussen die de opgepakte supporters onder politiebegeleiding

weer terug brachten naar Groningen. Op de eerste bus staat 'EVACUATIE', op de tweede bus

'PRETTIGE FEESTDAGEN' - macabere politiehumor, waar van tevoren zeker al over nagedacht was

 

De lokale driehoek van Rotterdam besloot in 2012 tot een verplichte buscombi voor het duel Excelsior - FC Groningen van vrijdag 23 maart 2012, waarna supporters van FC Groningen EN FC Groningen zelf in actie zijn gekomen: voor dit duel is geen kaartverkoop voor supporters van FC Groningen georganiseerd. FC Groningen verklaarde als motivatie op de clubsite: 

 

"Met de actie hoopt FC Groningen in de toekomst voor haar fans meer soepele vervoersregelingen naar uitwedstrijden te kunnen bewerkstelligen."

 

Het is ijdele hoop gebleken.... Een nieuw, feller statement van supporters en club lijkt op z'n plaats.

 

Gerelateerd artikel:

 

07-03-2012 Supporters en club protesteren tegen beschamende vervoersregeling Excelsior-uit

 

Reageren? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of laat een bericht achter in ons gastenboek.