Laatste tweets:

Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

326 gasten online

FC Groningen wil dat door Alkmaar (politie en gemeente) opgelegde vervoersbeperking geschrapt wordt

Groot was de verbazing en woede van de supporters van FC Groningen toen duidelijk werd dat de rond de uitwedstrijd tegen AZ (30 januari a.s.) opgelegde vervoersregeling (een zgn. autocombi) van een extra beperking is voorzien: "Reizen met huurbusjes wordt niet toegestaan" (zie hier). Dit heeft erin geresulteerd dat 1312 actietijd een vervolg krijgt: op het FCG Forum (inmiddels hierheen verplaatst) wordt opgeroepen om op zaterdag 30 januari met zoveel mogelijk busjes naar Alkmaar af te reizen. Wij hebben gesproken met Martin Dekker (Hoofd Ticketing AZ) en Rob Koning (Veilgheidscoördinator AZ). Zij vertelden ons dat FC Groningen zojuist bij AZ het verzoek heeft neergelegd de huurbusjes-beperking te laten vallen. AZ heeft dit verzoek nu doorgespeeld naar de Gemeente Alkmaar.


De autoriteiten in Alkmaar hadden het specifiek voor FC Groningen-supporters opgelegde verbod om met 9-persoons busjes naar Alkmaar af te reizen verkondigd n.a.v. een incident met zo'n busje vorig jaar rond de wedstrijd AZ - FC Groningen. Onderweg naar Alkmaar hadden inzittenden van zo'n busje een bushokje vernield, waarbij ook alcohol in het spel was, aldus de heren Dekker en Koning. De inzittenden van het busje mochten de wedstrijd wel bijwonen maar na de wedstrijd schijnt het tot aanhoudingen gekomen te zijn.

De FC heeft nu dus verzocht om de beperking te laten vallen. Dit past in de recent uitgesproken visie van onze club dat goedwillende supporters niet de dupe mogen worden van allerlei vervoersbeperkingen. Wij zijn blij met het gedane verzoek. Wordt spoedig vervolgd.

Reageren? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.