Laatste tweets:

Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

139 gasten online

Algemeen directeur Roda JC biedt excuses aan; volgend seizoen gratis toegang voor supporters van FC Groningen

Eerder vandaag schreef FC Groningen reeds op de clubsite dat Marcel van den Bunder, algemeen directeur van Roda JC, zich de door Hans Nijland geventileerde kritiek op de ontvangst in Kerkrade en behandeling door de stewards van Roda JC heeft aangetrokken. Nijland noemde de manier van omgang met de supporters van FC Groningen 'absoluut onacceptabel, amateuristisch en zonder respect'.

 

FC Groningen meldde: De directeur van Roda JC maakte excuses voor de ontvangst en de houding en gedrag van zijn organisatie. Bovendien, zo liet Van den Bunder weten, gaat hij contact zoeken met de Groningen Fanatics, om ook hen persoonlijk excuses te maken en te kijken op welke wijze er recht kan worden gedaan richting de Groningen-supporters. FC Groningen en de supporters van FC Groningen treffen volgens Van den Bunder geen enkele blaam en hij zei toe gepaste maatregelen te nemen om herhaling in de toekomst te voorkomen.

 

Van den Bunder heeft woord gehouden en de Groningen Fanatics hebben inmiddels een aardige e-mail van de algemeen directeur van Roda JC ontvangen, waarin hij excuses maakt, aangeeft dat wat er gebeurd is nooit meer mag voorkomen en dat Roda JC graag wil bewijzen dat het wel degelijk staat voor Gastvrijheid. Supporters van FC Groningen mogen volgend seizoen gratis bij Roda JC naar binnen en hij zegt te 'hopen op een vol, sfeervol uitvak, waarin je je echt als gast gewaardeerd voelt'. De volledige mail van de algemeen directeur van Roda JC hebben wij hieronder bijgevoegd.

 

Wij zijn blij met deze mooie reactie uit Kerkrade en we hopen dat we ons vanaf komend seizoen welkom kunnen voelen in Kerkrade!

Beste supporter van FC Groningen,

 
Na de door Roda JC op sportieve gronden gewonnen wedstrijd tegen jullie "Trots van het Noorden" wilde ik op maandag nog even nagenieten van de overwinning. Daar bleek echter geen enkele aanleiding toe te zijn.
Op gastvrije gronden hebben we namelijk een forse nederlaag geleden. En daarbij hebben we onbedoeld ook nog eens slachtoffers gemaakt. De meegereisde supporters van FC Groningen zijn de dupe geworden van een behandeling welk door de directeur van Groningen terecht werd omschreven als schandalig en onvriendelijk.
 
Namens Roda JC wil ik jullie allen mijn oprechte excuses aanbieden. Er is geen enkele rechtvaardiging te vinden in het gedrag van Roda JC en meer specifiek in het gedrag van de stewards die verantwoordelijk zijn voor het mislukken van jullie jubileum. Het heeft geen enkele zin en zou getuigen van weinig realiteitszin om te trachten uit te leggen hoe dit is ontstaan. Het enige wat telt is dat dit niet had mogen en zeer zeker niet meer mag voorkomen. En ik zal op dat laatste persoonlijk toezien.
En dan hoop ik dat wij jullie volgend jaar in de praktijk kunnen bewijzen dat het heeft geleid tot dat waar wij in Limburg trots op zijn, Gastvrijheid, weliswaar met een zachte, maar zeker ook met hoofdletter G. Uiteraard heeft de FC Groningen supporter dan gratis toegang en hopen wij op een vol, sfeervol uitvak, waarin je je echt als gast gewaardeerd voelt.
 
Dit zal de ervaringen van zondag niet wegnemen, maar ik hoop wel dat dit als een nieuwe verse start gezien wordt. Wij zullen er alles aan doen om de afstand noord-zuid een hele kleine te maken. Ik dank jullie hartelijk voor jullie openheid en wens jullie voor aanstaande vrijdag tegen NAC Breda heel veel succes toe.
 
Met vriendelijke groeten,
 
Roda JC Kerkrade
Marcel van den Bunder
 

Reageren? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of laat een bericht achter in ons gastenboek.