Laatste tweets:

Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

273 gasten online

Gemeente Alkmaar draait verbod op huurbusjes voor FC-supporters terug

Goed nieuws uit Alkmaar: het verzoek dat FC Groningen via AZ bij de Gemeente Alkmaar heeft ingediend om het aan FC Groningen-supporters opgelegde ridicule verbod om met huurbusjes naar Alkmaar af te reizen is door diezelfde Gemeente Alkmaar ingetrokken. Rob Koning, Veiligheidscoördinator van AZ, heeft dit zojuist van Matthias Mulder, Veiligheidscoördinator van de FC, vernomen, zo verklaarde dhr. Koning telefonisch aan ons. Een eerste succes voor iedereen die een ruimer supportersvervoersbeleid een warm hart toedraagt!

 

UPDATE: N.a.v. het terugdraaien van het verbod op huurbusjes is de supportersactie nu afgeblazen, aldus RTV Noord.


Afgelopen vrijdag schreven we al over de gewraakte beperking die tot ieders stomme verbazing aan de voorwaarden van de autocombi was toegevoegd, zie ons artikel daarover. (NB Het gaat om de uitwedstrijd van FC Groningen die we op zaterdagavond 30 januari a.s. bij AZ spelen.) Analoog aan de eerder zo succesvol verlopen actie rond de uitwedstrijd van de FC bij Sparta van 13 december jl. (1312 actietijd) was ook nu weer de eensgezindheid onder de fanatieke supporters van beide betrokken clubs groot. Wilden in december Sparte- en FC Groningen-supporters nog samen (figuurlijk) ten strijde trekken tegen de om zich heengrijpende betutteling door aan te tonen dat ze zonder problemen en vredelievend naar het Sparta-stadion zouden kunne reizen, nu waren het de fanatieke supporters van AZ die meteen hun steun uitspraken over de door FC Groningen-supporters aangekondigde actie om op 30 januari jl.,  tegen het huurbusjesverbod in, massaal met huurbusjes naar Alkmaar te rijden. Zo schreef één van de oprichters van Victoria Alkmaar , de fanatieke supportersbeweging van AZ die is opgericht met als hoofddoel het bewaken van de clubcultuur van AZ, ons op 15 januari jl.: "Goed dat er zo snel contact is gezocht met de betrokkenen. Het blijkt dus toch Alkmaar te zijn die zich weer eens verlaagt tot dergelijke maatregelen. De redenatie is weer eens onnavolgbaar. Maar dat zijn we inmiddels wel gewend in supportersland. Hopelijk wordt de regeling alsnog teruggedraaid. Mocht dat niet zo zijn steunen wij jullie actie in ieder geval van harte en zullen we kijken op welke manier we hieraan kunnen bijdragen, om te laten zien dat ook wij de absurde regelingen spuugzat zijn."

 

Vorige week donderdag, nog vóór de oproep, is de groep FC-supporters die de actie naar Alkmaar wil organiseren bij de FC geweest om te vertellen dat er bij AZ-uit een vervolgactie komt, zie verdere informatie het betreffende item op het FCG Forum. FC Groningen heeft daarop contact gezocht opgenomen met de betrokken instanties in Alkmaar om de situatie uit te leggen en te vragen het busjesverbod op te heffen. In de ogen van de FC was er nl. geen reden om een huurbusjesverbod op te leggen. Vandaag hebben we van de club AZ gehoord dat dit verzoek succes heeft gehad: de Gemeente Alkmaar heeft het verbod op huurbusjes teruggedraaid. Groot compliment aan zowel de betrokken supporters als aan de FC die voor de argumenten van die supporters begrip heeft opgebracht. Rob Koning, Veiligheidscoördinator van AZ, had dit zojuist via een sms-bericht van zijn collega van de FC, Mathias Mulder, vernomen. Officiële berichtgeving zal nog wel volgen.

 

Op naar een voetbalfeest in Alkmaar op 30 januari a.s., met een vol uitvak en toch al een lekker gevoel omdat vóór die tijd Heerenveen en Twente in onze eigen Euroborg door de gehaktmolen zijn gedraaid!

 

Forza Grunn!

 

(foto: Trots van het Noorden)

 

Reageren? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.