Laatste tweets:

Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

57 gasten online

Volgende week bijeenkomst Klankbordgroep - geef aan ons door wat je dwars zit!

Vorig jaar is de Klankbordgroep opgericht. Dit adviesorgaan, waarin diverse supportersgroepen zijn vertegenwoordigd, is er om "gevraagd en ongevraagd signalen, die leven onder het publiek, door te sluizen richting de club". Volgende week is er een overleg tussen de Klankbordgroep met directie en management van FC Groningen. Op de agenda staat één onderwerp: de relatie tussen spelers en staf enerzijds en het publiek anderzijds. Ook Ron Jans en Koen van de Laak zullen er dit keer bij zijn.

 

De agenda voor de komende bijeenkomst van de Klankbordgroep had niet beter gekozen kunnen worden gezien de actualiteit van de discussie over alles wat met sfeer, beleving, FC Groningen-cultuur, vervoersregelingen naar uitwedstrijden, communicatie en "identificatie met de club" te maken heeft.

 

Sinds 13 december 2009 (1312 actietijd) zit er, zo lijkt het, beweging op het communicatieve vlak tussen het (fanatieke) supportersfront en de club. De fanatieke supporters maken duidelijk wat er in hun ogen schort aan het reilen en zeilen van zaken die de supporters direct raken, lees bv. de doelstellingen van de Groningen Fanatics maar eens goed door, en de club lijkt zijn best te doen om deze signalen niet alleen op te pikken maar ook om te zetten in het vertalen van deze signalen in het verbeteren/veranderen van zaken die in haar macht liggen. Recente voorbeelden zijn:

  • het op initiatief van de fanatieke supporters van FC Groningen in gesprek gaan met instanties in Alkmaar met als gevolg dat het huurbusjesverbod is opgeheven
  • het niet ingaan op het verzoek van de KNVB om de wedstrijd FC Groningen - Feyenoord te verplaatsen van zondag 28 februari 2010 naar zaterdag 27 februari 2010, wat niet alleen FC-supporters niet goed zou uitkomen maar wat ook zou betekenen dat de Feyenoord-supporters zich opeens met een verplichte buscombiregeling geconfronteerd zouden zien, terwijl er op zondag een iets soepeler vervoersregime voor Feyenoord-supporters geldt
  • het in het vooroverleg rond de uitwedstrijd die we op 21 februari 2010 in Nijmegen bij NEC spelen hard maken voor een soepeler supportersvervoersregeling met als gevolg het bewerkstelligen van een autocombi voor FC Groningen-supporters
  • het snel na afloop van bovengenoemd vooroverleg rond NEC-uit duidelijk communiceren van de belangrijkste zaken van dit vooroverleg op de website van de club zodat de supporters van de details van dit overleg kennis kunnen nemen, wat het begrip voor genomen besluiten vergroot

Wij zien dus dat zowel supporters als club hun best doen om op een constructieve manier te werken aan verbetering van de relatie die ze met elkaar hebben, en dit is heel erg positief. De Groningen Fanatics zijn op 19 januari jl. ook al ingegaan op de positieve ontwikkeling die waargenomen kan worden, zie hun artikel daarover.

 

FC Groningen wil de onnodige beperkingen die er vaak aan supporters, die naar uitwedstrijden van hun club willen reizen, worden opgelegd ook aan de orde stellen in een overleg dat de FC met de andere eredivisieclubs heeft. Hans Nijland schreef hierover in een vorige nieuwsbrief:

 

Afgelopen donderdag [NB 14 januari 2010] is de werkgroep Future, die praat over ontwikkelingen in het voetbal, bijeengekomen en naast FC Groningen waren Ajax, PSV, Vitesse, FC Utrecht en Heerenveen hierbij vertegenwoordigd. Wij hebben tijdens die bijeenkomst onze visie neergelegd met betrekking tot de onnodige beperkingen en maatregelen, die met name door lokale overheden worden opgelegd aan goedwillende supporters, die uitwedstrijden van hun club willen bezoeken.

De overige aanwezige (club)vertegenwoordigers tijdens deze vergadering onderschreven onze visie en erkenden dat het voor voetballiefhebbers de laatste jaren niet eenvoudiger is geworden om op eigen gelegenheid naar uitwedstrijden te reizen. Afgesproken is om deze problematiek op de agenda te zetten van de zogenaamde functionele dag, waarbij alle Eredivisieclubs aanwezig zullen zijn.

 

Bovenstaande geeft in onze ogen aan dat er een goede ontwikkeling gaande is, die club en supporters op één lijn moet kunnen brengen. Als dit de enige echte volksclub FC Groningen met de enige echte Groene Hel terugbrengt en supporters en club die zich steeds meer met elkaar kunnen identificeren - wat willen we meer!

 

Dan nu terug naar de Klankbordgroep. De GF schrijven in hun doelstellingen het volgende:

 

Ook de interactie tussen de spelersgroep en technische staf met het publiek moet verbeterd worden. De afgelopen jaren is er vrijwel geen contact geweest. Door de mogelijkheid te bieden voor contact tussen beide partijen kan een groot deel van het wederzijdse onbegrip worden weggenomen.

 

De bijeenkomst van de Klankbordgroep van 4 februari a.s. lijkt goed te passen bij de wens van de fanatieke supporters om in contact met de club te komen en te blijven. Naast directie en management zullen ook trainer Ron Jans en aanvoerder Koen van de Laak aanwezig zijn. Het enige agendapunt van de bijeenkomst is: de relatie tussen spelers en staf enerzijds en het publiek anderzijds.

 

Via een formulier op de website van FC Groningen kunnen supporters tot en met zondag 31 januari punten over dit onderwerp inbrengen.

 

Het lijkt ons echter goed dat we namens de lezers van FCG Online ook een aantal punten inbrengen.

 

Kortom, we nodigen jullie hierbij uit om via een mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. aan ons kenbaar te maken wat jullie graag tijdens het overleg van de Krankbordgroep ingebracht willen zien. Als we hier meer dan één reactie op krijgen zullen we de reacties bundelen (desgewenst anoniem, geef dit dan duidelijk aan in je mail aan ons, dan halen we jullie naam en e-mailadres weg) en sturen dit pakket dan wel pakketje door naar de club.

 

Geven jullie uiterlijk zondagavond 31 januari 2010 aan wat wij namens de supporters bij de Klankbordgroep kunnen aandragen?

 

Voor de goede orde: wij zijn tot ons leedwezen niet vertegenwoordigd in de Klankbordgroep. Pogingen hiertoe zijn begin 2009 wel ondernomen maar jammerlijk in schoonheid gestrand, wij citeren:

 

-------- Originele bericht --------

Onderwerp: klankbordgroep
Datum: Mon, 11 May 2009 15:50:06 +0200


Geachte heer Sijbolts,


U heeft zich recentelijk opgegeven om zitting te nemen in de klankbordgroep namens de oosttribune. Vorige week hebben wij overleg gevoerd met de diverse supportersverenigingen van FC Groningen. Tijdens dit overleg hebben wij gezamenlijk gekozen voor de leden van de klankbordgroep. Helaas is de keuze hierbij niet op u gevallen.


Uiteraard doet het ons goed dat er supporters zijn die hun energie en tijd willen steken in een dergelijk initiatief. Met uw goedvinden geven wij uw gegevens door aan de vertegenwoordiger van uw tribune zodat hij/zij u desgevraagd om uw mening kan vragen.


Voor de volledigheid delen wij u mede dat wij morgen, in de wekelijkse nieuwsbrief van Hans Nijland, de vertegenwoordigers van de diverse tribunes kenbaar zullen maken.


Wij gaan er vanuit u hiermee voldoende te hebben geïnformeerd.Met vriendelijke groet,

FC Groningen


Jepko van Roon

Hoofd Operationele Zaken

 

Maar ook door zaken naar de Klankbordgroep door te sturen kunnen we ons punt maken. MAIL ONS!

 

Reageren? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.