Laatste tweets:

Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

70 gasten online

KNVB: een walgelijk instituut van witte boorden-criminelen

De KNVB heeft zich vandaag weer eens van haar allerfoutste kant laten zien. Zowel FC Groningen als ADO Den Haag meenden dat het het verstandigste zou zijn om de vandaag afgelaste wedstrijd volgende week woensdag in te halen. Het zou beter voor beide clubs zijn, beter voor het veld, en beter voor beide achterbannen die dan iets minder geforceerd in de agenda's zouden hoeven te schuiven. Maar nee, de KNVB schrok wakker van dit euvele voorstel dat het meteen naar de prullenbak verwees: heren, haalt u morgenavond maar in, uiteraard schikt dat iedereen en uiteraard ligt het vandaag ondergelopen veld er dan als een biljartlaken bij. Hans Nijland is woest en de supporters zijn woest. In navolging van Tammo 80's FC Groningen.blog roepen we iedereen op:

STUUR EEN MAIL NAAR DE KNVB!

 

Hans Nijland hield zich zichtbaar in toen hij vandaag op de website van de club inging op de gebeurtenissen van vandaag die uiteindelijk tot een onvermijdelijke afgelasting van de wedstrijd hebben geleid. Nijland lichtte e.e.a. als volgt toe in de nieuwsbrief van vandaag:

 

“Vanochtend was het veld niet goed, maar wel voldoende om op gespeeld te worden. De uren daarna is er echter zoveel neerslag gevallen, dat het water niet meer de grond in kon trekken en op het veld bleef staan. Daarop hebben wij een keuring aangevraagd bij de KNVB. Rond half één heeft een official de situatie bekeken en werd vastgesteld dat de bal niet meer kon rollen. Gezien de weersomstandigheden mocht niet meer verwacht worden dat het veld nog bespeelbaar zou worden voor vanavond.


De KNVB heeft het duel daarop vastgesteld op morgenavond (woensdag – red.), aftrap 20.00 uur. Morgenochtend zal de situatie opnieuw bekeken worden en hopen we dat het veld alsnog bespeelbaar is. Wij zullen hierover berichten via deze website. Wij begrijpen dat deze wedstrijdwijziging op zeer korte termijn is, met name voor onze supporters. Het is wellicht goed om te melden dat wij bij de KNVB het voorstel hebben neergelegd om de wedstrijd volgende week woensdag in te halen, zodat een ieder wat meer tijd zou hebben om zaken te organiseren. Ook ADO Den Haag ondersteunde deze datum. De KNVB heeft ons echter laten weten de eerstvolgende mogelijkheid om in te halen aan te willen grijpen en dat was morgenavond. De competitieplanning is een taak van de KNVB en wij hebben dit te accepteren.

 

Het siert hem dat hij op deze wijze heeft gereageerd op het onacceptabele en a-sociale besluit van de KNVB, en ook voor de camera's van RTV Noord hield hij zich in om de zekere boete, die vanuit Zeist volgaarne voor elk onvertogen woord wordt opgelegd, te ontlopen, klik hier voor de reportage van vandaag. Inwendig zal hij hetzelfde gevoel hebben gehad als wij supporters:

 

Het gaat ons niet om het feit dat de wedstrijd vandaag is afgelast, maar om het feit dat de KNVB zonder uitleg voorbijgaat aan redelijke argumenten van beide betrokken clubs. Dit getuigt van een zelden vertoonde arrogantie. Uiteraard gaan we morgen dolgraag het stadion in, maar het feit dat de KNVB dit heeft bepaald, hiermee dwars ingaand tegen de wens van de FC en ADO - dat steekt.

 

We sluiten zelfs niet uit dat er een boete op de deurmat van FC Groningen wordt gedonderd als morgen blijkt dat er wederom niet gespeeld kan worden op de kletsnatte plaggen aan de Boumaboulevard: uiteraard moet er onder alle omstandigheden gewoon gespeeld kunnen worden en zo niet, dan treft FC Groningen blaam. We kunnen nog urenlang schelden op de foute en wereldvreemde bende uit Zeist, er zijn meer voorbeelden van stuitende besluitvorming aan te dragen dan jaren in een mensenleven, maar wij roepen liever een ieder hier op, net als Tammo 80, om de volgende e-mail aan Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. te zenden:

 

Onderwerp: Idioterie bij de KNVB.


Geachte heer, mevrouw,


Hedenmiddag, 2 februari 2010, is de Eredivisiewedstrijd tussen FC Groningen en ADO Den Haag afgelast en een dag verplaatst wegens een slecht bespeelbaar veld in Stadion Euroborg te Groningen dat onder andere een gevaar voor de spelers kan opleveren. De KNVB heeft een overvolle agenda en zou daarom begrijpen dat supporters ook volle agenda’s hebben. Sport, (vrijwilligers)werk, kinderen, om een aantal zaken te noemen. Als dan de twee betreffende betaald voetbalorganisaties aangeven een week extra uit te willen wijken om de supporters van beide clubs meer tijd te geven om afspraken te verzetten, op een datum die overigens gewoon beschikbaar is, gaat uw organisatie dwarsliggen met een drogreden waar de honden geen brood van lusten. Of zeg ik drogreden? Er is werkelijk helemaal geen enkele reden. De FC Groningen verwoordt het op hun officiële clubsite (www.fcgroningen.nl) als “de KNVB heeft ons echter laten weten de eerstvolgende mogelijkheid om in te halen aan te willen grijpen en dat was morgenavond.” Op uw eigen site (www.knvb.nl) geeft u niet eens een opgave van reden. Dit is in de eerste plaats bijzonder slechte communicatie en, nevenstaand al genoemd, bijzonder supporteronvriendelijk. Als u mij in een reactie kunt uitleggen waarom de wedstrijd met alle geweld naar woensdag 3 februari 2010 verplaatst moet worden en niet zeven dagen later in week 6 van het jaar 2010 afgewerkt kan worden, kan ik wellicht mijn beklag terug nemen.


Ik hoop zo spoedig mogelijk een reactie van u te ontvangen,


Met vriendelijke groeten,


Een FC Groningen supporter.

 

(foto: http://antiknvb.hyves.nl/)

 

Het automatische gegenereerde antwoord uit Zeist kwam overigens rap:

 

Geachte heer / mevrouw,


Hartelijk dank voor uw interesse in de KNVB, wij zullen uw vraag / verzoek zo spoedig mogelijk in behandeling nemen. KNVB publieksvoorlichting streeft ernaar om uw e-mail binnen enkele werkdagen te beantwoorden. E-mail voorzien van kwetsende inhoud wordt niet in behandeling genomen.


Dit is een automatisch verzonden bericht. Wij verzoeken u vriendelijk hier niet op te reageren


Met vriendelijke groet,
KONINKLIJKE NEDERLANDSE VOETBALBOND


Publieksvoorlichting 0900-8075 (20 ct/pm)
web:www.knvb.nl

 

Reageren? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.