Laatste tweets:

Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

173 gasten online

FC Groningen maakt zich hard voor landelijke versoepeling beleid rond uitwedstrijden

Hans Nijland had het op 19 januari jl. al aangekondigd: tijdens de komende functionele dag, waarbij alle eredivisieclubs aanwezig zijn, zou FC Groningen - onder het mom van ‘Wie goed doet, goed ontmoet’ - inzetten op een beleid waarbij elke thuisspelende club zich hard gaat maken bij zijn eigen lokale overheden om een zo’n goed mogelijke regeling voor de bezoekende supporters te bewerkstelligen. Vandaag lezen we in Nijlands nieuwsbrief dat de FC dit voor onze supporters belangrijke punt daadwerkelijk heeft ingebracht, en de discussie krijgt een vervolg.

 

Hans Nijland schrijft vandaag in zijn wekelijkse nieuwsbrief het volgende:

 

Supportersbeleid
“FC Groningen heeft zich na diverse gesprekken met onze eigen supporters, hard gemaakt om de regelingen voor het bezoeken van uitwedstrijden voor supporters te vergemakkelijken. We merkten tijdens de vergadering dat het onderwerp verder aandacht verdient. Als eerste aanzet hebben wij in het kader van ‘Wie goed doet, goed ontmoet’ de overige directies gevraagd zich tijdens het zogenaamde driehoeksoverleg met hun eigen lokale overheden sterk te maken voor een zo’n gunstig mogelijke regeling voor de supporters van de bezoekende club.”

Landelijk veiligheidsoverleg
“Wij merken dat de lokale overheden in gemeenten ieder incident vanuit het verleden, hoe klein ook, aangrijpen om over te gaan tot het opleggen van bus- dan wel autocombi’s. Wij zouden graag zien dat dit beleid wordt versoepeld. Naar aanleiding van ons betoog tijdens de functionele dag is besloten dit punt tevens op de agenda te laten plaatsen van het landelijk veiligheidsoverleg, begin maart. Dit is het podium waarop onze ideeën om tot meer supporters-vriendelijke regelingen te komen verder uitgewerkt kunnen worden.”

 

Wij zijn erg blij dat de discussie een vervolg krijgt. Wie eenmaal een uitwedstrijd van FC Groningen met een goed gevuld uitvak heeft bezocht, die weet dat dit naar meer smaakt. 't Is prachtig dat FC Groningen een fanatieke supportersschare heeft die de discussie met de club wil aangaan om daadwerkelijk te komen tot een versoepeling van het wanstaltig starre en strenge beleid rond uitwedstrijden, en 't is al even prachtig dat de FC dit signaal van de supporters oppikt en zijn uiterste best doet om er het beste uit te slepen.

 

Wij hopen op een succesvolle voortzetting van de discussie!

 

sfeervol uitvak FC Groningen bij Heerenveen,

op dit moment de enige vrij vervoer-uitwedstrijd

 

Forza Grunn!

 

Reageren? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.