Laatste tweets:

Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

147 gasten online

380.000 Fox-kijkers horen hoe fans van FC Groningen door massale spreekkoren van FC Twente-supporters geschoffeerd worden

Hans Nijland heeft in zijn wekelijkse nieuwsbrief gewezen op het feit dat FC Twente - FC Groningen afgelopen weekeinde met 380.000 kijkers de best bekeken wedstrijd op FOX Sports Eredivisie was. Zij waren er dus allemaal getuige van dat er meerdere malen langdurig vanuit de thuisvakken gescholden werd op de 117 meegereisde supporters van FC Groningen. We zullen niet letterlijk quoten wat de primitieve Tukkers scandeerden, maar het woord varkens was nadrukkelijk in de aanhoudende spreekkoren begrepen.

 

Naschrift:

Uit diverse reacties maken we op dat niet iedereen de intentie van ons artikel heeft begrepen, en dat kunnen we onszelf aanrekenen. Met spreekkoren over en weer hebben we geen enkele moeite, maar de nieuwsbrief van Hans Nijland viel ons zwaar tegen. Geen enkel woord van begrip voor de trouwe meegereisde supporters die veel geld hebben betaald voor zo'n wanvertoning. Wel 1 van de 117 op een o.i. overdreven manier terechtwijzen (we willen het verstoren van een minuut stilte overigens zeker niet goedpraten); niets over de geluiden uit de thuisvakken; geen enkel aardig woord voor de overige 116. Hoe anders was dat in de nieuwsbrief na de 7-1.

Omdat Nijland FOX erbij heeft gehaald, en het aantal van 380.000 kijkers, hebben wij dat ook gedaan, bewust heel erg de andere kant op geschreven. Het hele stuk zouden we nooit hebben geschreven als er een in onze ogen normale nieuwsbrief was verschenen.

Op dinsdag 1 oktober 2013 schreven we al het volgende:

 

Hans Nijland maakt hierover vandaag in zijn nieuwsbrief geen woorden vuil, al kan het niet anders of ook hij moet het schandalige gedrag van het Tukkerse publiek hebben meegekregen. Kennelijk gaat hij ervan uit dat dit hoort bij een wedstrijd tussen twee aartsvijanden. Dit past echter absoluut niet bij het feit dat de algemeen directeur wél langdurig stilstaat bij het feit dat welgeteld één supporter van FC Groningen zijn mond niet kon houden tijdens de minuut stilte die voorafgaande aan het duel werd gehouden. Natuurlijk, het is niet chic om Duitser te roepen als de rest van het stadion zwijgt, maar het is een futiliteit vergeleken met de beschamende spreekkoren, gericht tegen de fans van FC Groningen, die keer op keer vanuit de thuisvakken opstegen, en waartegen in het geheel niets werd gedaan.

 

Om in de nieuwsbrief dan ook nog te melden dat de club druk doende is de betreffende supporter van FC Groningen te traceren, en zelfs afschuw uit te spreken over het feit dat dat ene woord is gesproken, dat getuigt van weinig respect voor de aanhang van FC Groningen. Excuses aan de meegereisde fans, die veel geld hebben neergeteld om vervolgens een FC Groningen-onwaardige slappe hap te aanschouwen, en bovendien het uitspreken van afschuw over de spreekkoren van de Tukkers missen jammerlijk in de nieuwsbrief, en dit stelt ons zwaar teleur.

 

Hoe anders was de reactie van Hans Nijland in zijn nieuwsbrief van dinsdag 14 november 2006, twee dagen na de beschamende 7-1 nederlaag bij hetzelfde FC Twente. Nijland schreef toen onder meer:

 

De dramatische 7-1 nederlaag tegen FC Twente is een keiharde tik geweest, een mokerslag. Voor de vele meegereisde supporters moet de terugreis vanuit Enschede naar Groningen lang en vervelend zijn geweest. Nog diezelfde avond en ook gisteren hebben wij veel reacties gehad waarin supporters hun ongenoegen lieten blijken. Terecht. Er waren ook meegereisde fans die financiële compensatie eisten van de club of de spelers vanwege de wanprestatie. Wij hebben begrip voor die emoties, maar vinden niet dat we daaraan gehoor moeten geven.?

Hoewel de veel te grote nederlaag absoluut niet valt goed te praten, is het wel zo dat we de afgelopen anderhalf jaar verwend zijn geraakt. We spelen vaak mooi voetbal, zeker in Euroborg, en boeken goede resultaten. Een paar maanden terug nog vierden we met elkaar op hetzelfde veld in Enschede een groot feest vanwege het halen van Europees voetbal. Afgelopen zondag zijn we even diep gezonken. Verliezen hoort ook bij de sport en de spelers en technische staf realiseren zich terdege dat er zondagmiddag in Enschede is gefaald.

We moeten nu ook weer met elkaar ons zien te herpakken. Het is een kwaliteit om als club met een dergelijke tegenslag om te gaan. Er wachten ons nu twee belangrijke thuiswedstrijden, die niet makkelijk zullen worden. Een uitdaging waar we niet voor weglopen en met de steun van het trouwe thuispubliek hebben we er vertrouwen in dat we deze klussen tot een goed einde weten te brengen.

 

Wij hadden gehoopt ook vandaag in de nieuwsbrief een passage aan te treffen, vergelijkbaar met de hierboven vet weergegeven zin. Dit zou immers recht doen aan het feit dat FC Groningen een volksclub is, een eigenschap van de Trots van het Noorden die nota bene in het door de club geschreven beleidsplan is vermeld.

 

Het feit dat hiervan in de nieuwsbrief is afgezien, en dat de aandacht juist verlegd wordt naar één Groninger die één woordje riep, zal bij de aanhang van FC Groningen - terecht - op weinig begrip stuiten.

 

Reageren? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of laat een bericht achter in ons gastenboek.