Laatste tweets:

Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

209 gasten online

FC Groningen verwijst schikkingsvoorstel (volgende keer Cambuur-uit geen supporters FC) naar prullenbak

FC Groningen heeft vandaag op de clubsite bericht dat de aanklager betaald voetbal naar aanleiding van wanordelijkheden rond de op 17 augustus jl. gespeelde wedstrijd SC Cambuur - FC Groningen een schikkingsvoorstel naar beide clubs heeft gestuurd.

 

Het schikkingsvoorstel dat FC Groningen heeft ontvangen komt erop neer dat FC Groningen bij de eerstvolgende uitwedstrijd tegen SC Cambuur in de competitie, KNVB-beker of play-offs geen publiek mee mag nemen.

 

FC Groningen heeft het schikkingsvoorstel naar de prullenbak verwezen en komt later met de achterliggende motivatie. Wat ons betreft is dit de zoveelste beschamende en vooral betuttelende vertoning die in Zeist wordt opgevoerd.

 

Supportersvereniging FC Groningen reageert woedend op schikkingsvoorstel KNVB

De Supportersvereniging FC Groningen heeft bij monde van voorzitter John Schurer vol onbegrip gereageerd op bovenstaand schikkingsvoorstel. Schurer schrijft: "Zowel FC Groningen als de Supportersvereniging FC Groningen wijst het schikkingsvoorstel af. Ongenuanceerd en de wereld op zijn kop zetten. Dat is het schikkingsvoorstel van de KNVB. Feiten en meningen worden door elkaar gehaald. Het breder perspectief wordt overgeslagen. Wij als Supportersvereniging willen stappen nemen tegen dit plan van de KNVB. Daarin willen wij in dit geval heel ver gaan. Zo ga je niet met alle Supporters van FC Groningen om. Wij gaan eerst in overleg met de club en komen op korte termijn hierop terug. De eerste stap is gezet het afwijzen van het schikkingsvoorstel van de KNVB."

Motivatie aanklager betaald voetbal:

 

De aanklager stelt FC Groningen in staat van beschuldiging voor wanordelijkheden door de aanhang van de club. De wanordelijkheden bestonden uit provocaties richting supporters van SC Cambuur, poging tot uitbraak uit het bezoekersvak, vernieling van het hekwerk in het bezoekersvak en het niet direct opvolgen van instructies van de Mobiele Eenheid.

 

Wij waren op de bewuste avond in Leeuwarden in het uitvak aanwezig en gaan op bovenstaande niet verder in. We houden het bij onze conclusie dat we zeer goed kunnen begrijpen dat FC Groningen het bespottelijke schikkingsvoorstel naast zich heeft neergelegd.

 

Reageren? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of laat een bericht achter in ons gastenboek.