Laatste tweets:

Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

100 gasten online

De Europese Droom - een pronkjewail en een must voor elke fan van FC Groningen!

Op vrijdag 22 november 2013 zal het boek De Europese Droom officieel worden gepresenteerd. Het eerste exemplaar zal aan niemand minder dan Martin Koeman worden overhandigd. Het clubicoon stond op 3 juni 1967 in de basis van de allereerste Europese ontmoeting van de Trots van het Noorden (het thuisduel tegen Beerschot in de Intertoto Cup eindigde voor 8.500 toeschouwers in 0-0), en is 46 jaar na dato nog altijd aan FC Groningen verbonden. Het boek, geschreven door fans voor fans, is een fantastisch boekwerk dat de lezer meeneemt door de rijke Europese geschiedenis van FC Groningen. In het document, vormgegeven middels een uitnodigende 'rommelige plakboekstijl', komen niet alleen de statistieken van alle duels, maar ook ooggetuigenverslagen van vrijwel alle ontmoetingen aan bod. Juist de voorpret en de aanloop naar de wedstrijden, de uitreizen en de Europese koorts staan daarbij centraal.

 

Alsof het unieke beeldmateriaal nog niet genoeg is, is ook nog een DVD bijgevoegd met daarin alle hoogtepunten uit 30 jaar Groningse Europa Cup-historie.

Wij hebben de beschikking gekregen over de laatste drukproef van het boek en kunnen niet anders dan constateren dat de schrijvers van De Europese Droom, Bas Dölle, Bas Kammenga en Nico Swart, een Europese journalistieke topprestatie hebben geleverd. Wie het boek in handen heeft laat het niet meer los, gaat er volledig in op, is dagenlang voor niemand meer aanspreekbaar en heeft het groen-witte schuim 'op de bek staan'. Wij raden een ieder van harte aan het schitterende document voor € 24,95 HIER te bestellen. De schrijvers stellen hun auteursvergoeding volledig ter beschikking aan de jeugdopleiding van FC Groningen, nóg een motief om het pronkjewail - met de feestdagen voor de deur - massaal in huis te halen.

 

Veel kijk- en leesplezier gewenst! Wij sluiten ons aan bij de woorden van Hans Nijland, die het onstuimige gevoel van duizenden fans van de mooiste club ter wereld belichamen: "Laten we hopen dat er binnen afzienbare tijd nog een aantal nieuwe hoofdstukken geschreven kunnen worden." Onze algemeen directeur wil niets liever dan zo snel mogelijk Europa weer in: "Het is mijn droom om in ieder geval nog één keer, al dan niet via het winnen van de beker of de play-offs, als directeur met FC Groningen Europees voetbal te mogen spelen." Wat ons betreft kan aan het begin van het seizoen 2014-2015 een aanvang met de aanvulling op De Europese Droom gemaakt worden! 

 

Een klein voorproefje uit het ruim 200 pagina's tellende boek:

 

 


 

Reageren? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of laat een bericht achter in ons gastenboek.