Laatste tweets:

Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

76 gasten online

KNVB zet ridicule sanctie door: definitief geen fans FC Groningen welkom bij eerstvolgende uitduel tegen SC Cambuur

FC Groningen mag bij de eerstvolgende uitwedstrijd tegen SC Cambuur geen supporters meenemen. Dit is de uitkomst van een uitspraak van de KNVB, nadat FC Groningen een schikkingsvoorstel met een soortgelijke strekking naast zich had neergelegd. Dit schrijft FC Groningen op de clubsite. Eén en ander heeft te maken met 'wanordelijkheden' rondom de competitiewedstrijd tussen beide clubs, die zaterdag 17 augustus jl. in Leeuwarden werd gespeeld.

 

UPDATE donderdag 5 december 2013: Supportersvereniging FC Groningen tekent beroep aan tegen uitspraak van de KNVB

De Supportersvereniging FC Groningen gaat in tegenstelling tot FC Groningen zelf wél in beroep tegen de uitspraak van de KNVB. De Supportersvereniging schrijft op de website:

 

"De Supportersvereniging is van oordeel dat deze uitspraak veel te simpel en denigrerend is naar de andere aanwezige uitsupporters. Het is weer een oordeel dat zich laat vergelijken met twee mensen die een ruit ingooien in de Herestraat, waarna iedereen die op dat moment in de Herestraat loopt een straatverbod krijgt. Hierdoor zet de KNVB individuele supporters en soms hele gezinnen (er waren 400 uitsupporters) als crimineel weg en straft deze voor gedrag dat zij niet hebben gehad. Voor ons is dit onacceptabel. De Supportersvereniging FC Groningen heeft dan ook besloten om in tegenstelling tot de club FC Groningen wél beroep aan te tekenen tegen deze ongekend publieksonvriendelijke straf. Ook zullen wij niet akkoord gaan met een voorwaardelijke straf.


Wij hebben gegronde redenen om in beroep te gaan. Afgelopen woensdag hebben wij met de juridische afdeling van de Supportersvereniging officieel beroep aangetekend. De KNVB heeft een bevestiging hiervan teruggestuurd. Ook zijn wij aan het kijken of we bij weer een negatieve uitspraak de zaak aan de rechter kunnen voorleggen. De Supportersvereniging wordt hierbij gesteund door juridische kennis van buitenaf. De club FC Groningen is hiervan op de hoogte gesteld. Zij hebben volledig begrip voor het feit dat het onze verantwoordelijkheid is naar onze ruim 4000 leden en overige supporters. FC Groningen heeft er alles aan gedaan om tot redelijkheid te komen met de KNVB. Nu is het onze beurt. Het zal misschien een langdurige zaak worden. Maar wij hebben een lange adem."

FC Groningen schreef op woensdag 4 december 2013 al het volgende:

 

FC Groningen accepteert de uitspraak met frisse tegenzin. De club is van mening en heeft de volle overtuiging dat alle argumenten zijn ingezet en aangedragen voor vrijspraak. Andermaal beroep aantekenen tegen de straf heeft na bestudering van het vonnis in de ogen van FC Groningen dan ook geen zin, aangezien alle argumenten die reeds zijn aangedragen door de tuchtcommissie als niet voldoende zijn beschouwd. Hiermee staat FC Groningen voor een voldongen feit.

 

De witte boorden-criminelen van de KNVB hebben andermaal blijk gegeven van hun bekrompen houding. Het besluit zal koren op de molen van lokale driehoeken zijn, die grommend van genot de ene na de andere buscombiregeling zullen opleggen. Op naar een door de KNVB en FOX geregisseerd gedrocht, met voornamelijk lege tribunes en 0,0 sfeer. Zeist, bedankt!

 

Gerelateerd artikel:

 

30-10-2013 FC Groningen verwijst schikkingsvoorstel (volgende keer Cambuur-uit geen supporters FC) naar prullenbak

 

Reageren? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of laat een bericht achter in ons gastenboek.