Laatste tweets:

Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

165 gasten online

Boevenbende uit Zeist wil FC Groningen boete opleggen voor eerdere afgelasting duel tegen FC Twente; club en supporters ziedend

De aanklager betaald voetbal van de KNVB kan zich de rest van zijn leven maar beter niet meer in Groningen en wijde omstreken laten zien. In al haar pluchebezetenheid, drang naar betutteling en doorzichtige wens om een wit voetje te halen bij de nóg mafioser van aard zijnde UEFA, landde vandaag een niet te pruimen epistel in de mailbox van FC Groningen.

 

Wij citeren van het foute Twitteraccount van de KNVB: "Schikkingsvoorstel aanklager betaald voetbal aan FC Groningen vanwege afgelasting #grotwe: €20.000,- waarvan €10.000,- voorwaardelijk. In belang van de competitie en supporters is een speelklaar veld van belang. De aanklager vindt dat de club onvoldoende heeft gedaan." (1, 2)

 

Zelden hebben we het bij het schorem uit Zeist zo zout gevreten. Hans Nijland is terecht ziedend van woede. Bij het lezen van zijn reactie op de clubsite van FC Groningen is zijn intense boosheid voelbaar.

 

Aanvulling: Hans Nijland tegenover het Dagblad van het Noorden: "Wij betalen de boete niet en dagen de KNVB uit het faillissement van FC Groningen aan te vragen. In beroep gaan is compleet zinloos. Dan moet ik met onze jurist Wim Entzinger naar Zeist en die grappenmakers dekken elkaar toch. In beroep gaan kost alleen maar extra geld en die boete blijft gewoon staan." De KNVB wilde de boete verrekenen met de rekening courant van FC Groningen, maar ook dit schoot Nijland in het verkeerde keelgat. "Ik heb de KNVB verboden dat te doen. Het is ons geld, daar blijft iedereen van af." Een boze brief is onderweg naar Zeist, met een afschrift naar bondsvoorzitter Michael van Praag (die enkele jaren geleden Fortuna Sittard ten onrechte al eens als zijnde failliet beschouwde en toen dus al blijk gaf van een lichte vorm van dementie, red.) Nijland: "Hij moet ook weten wat zijn onderdanen in Zeist allemaal uithalen. Dit lijkt helemaal nergens op."

Veel bozer kun je Hans Nijland niet krijgen! En terecht.


Naschrift:

Voor een beroep is het nu ook nog te vroeg. FC Groningen legt het schikkingsvoorstel naast zich neer, waardoor de tuchtcommissie nu een uitspraak zal moeten doen. Hiertegen kan FC Groningen vervolgens beroep aantekenen. Nijland tegenover het DvhN over het niet accepteren van het schikkingsvoorstel: "Na overleg met werkgeversorganisatie FBO en onze jurist Wim Entzinger hebben wij daartoe besloten. Wij zijn er van overtuigd te kunnen aantonen er alles aan te hebben gedaan het veld speelklaar te krijgen. De feiten wijzen ook allemaal in ons voordeel. Ik denk dat we een ijzersterke zaak hebben, maar tussen gelijk hebben en gelijk krijgen zit vaak een groot verschil."

Hans Nijland, op het digitale huis van FC Groningen:

 

"Iedereen kan wel eens iets verkeerds doen, een fout maken. Daar krijg je dan een boete voor. Dat is regelgeving en is dan zo. Maar nu wordt ons niet eens verteld wát wij dan fout zouden hebben gedaan. En stel nu eens voor dát we iets fout hebben gedaan: wat moet je in het normale leven wel niet doen om dan een boete van 20.000 euro te krijgen!


De KNVB heeft het doorlopend over normen en waarden en de mond vol van respect, maar door dergelijke absurde boetes uit te delen, stelt de voetbalbond – die het predicaat ‘koninklijk’ draagt – zich boven de maatschappij. Het betaald voetbal heeft het financieel onvoorstelbaar moeilijk en wij bij FC Groningen knokken elke dag keihard met elkaar om de zaken financieel rond te krijgen. Dan is dit een keiharde klap recht in het gezicht. Nota bene uitgedeeld door de bond waarbij je bent aangesloten en waarop je trots zou moeten zijn."

 

Het schikkingsvoorstel moet ook een snoeiharde dreun in het gezicht zijn van alle vrijwilligers die vanaf de zaterdagavond voorafgaande aan de gewraakte wedstrijd in touw zijn geweest om te trachten veld en tribunes sneeuw- en ijsvrij te krijgen. Nijland hierover: "Tegen al die vrijwilligers, die zich urenlang belangeloos voor de club hebben ingezet, zegt de KNVB: ‘Dat hebben jullie niet goed gedaan. Alsjeblieft: een boete van 20.000 euro!’ Ik ben woest. Hierover is het laatste woord nog niet gesproken."

 

FC Groningen sluit het artikel veelzeggend af met: "Het mag duidelijk zijn dat FC Groningen het schikkingsvoorstel van de KNVB-aanklager niet accepteert."

 

Zelden zal de eensgezinde woede en haat van club en supporters jegens de KNVB zó massaal gevoeld zijn als nu. Onze vuisten jeuken!

 

Reageren? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of laat een bericht achter in ons gastenboek