Laatste tweets:

Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

69 gasten online

Lokale driehoek Kerkrade loopt het dun door de broek - voorverkoop autocombi aan fans FC Groningen stilgelegd

Gisteren waren er aan supporters van FC Groningen 158 tickets voor het uitvak in Kerkrade verkocht, waarvan 35 buskaarten en 123 autocombitickets. Dergelijke aantallen lijken de Limburgse autoriteiten niet te kunnen behappen, want de voorverkoop van de autocombi is vandaag stilgelegd, zo bericht FC Groningen in een wel erg summier en neutraal bericht.

 

FC Groningen schrijft: "De instanties in Kerkrade houden het risicoprofiel van de wedstrijd en daarmee ook de vervoerswijze voor FC-supporters echter opnieuw tegen het licht. Totdat dit nieuwe onderzoek is afgerond, worden er geen kaarten verkocht voor de autocombi. De verkoop voor de FanTour loopt wel gewoon door."

 

Fangroepering Roda JC: "Bij degradatie breekt hier de pleuris uit"

Roda JC-fangroepering 045 True Support heeft ons laten weten te vermoeden dat het stopzetten van de voorvervoop van de autocombi te maken heeft met het feit dat Roda JC die dag kan degraderen: "Dan breekt de pleuris uit. Om ook alle auto's te moeten begeleiden, zal te duur zijn. Die politiecapaciteit kunnen ze beter elders gebruiken, denkt men." Met de fans van FC Groningen heeft één en ander niets te maken, aldus 045 True Support. (1, 2, 3)

 

Dat de fans van FC Groningen echter de dupe zijn staat buiten kijf. We hopen dat FC Groningen hierover snel een richting FC-fans begripvol statement lanceert. Het bericht van gisteren was wel erg neutraal.

 

Teller voorverkoop uitvak stond al op 221

Toen de voorverkoop voor de autocombi werd stilgelegd, waren er 221 tickets voor het uitvak verkocht: 166 autocombikaarten en 55 bustickets.


UPDATE vrijdag 18 april 2014: Voorverkoop autocombi hervat; traject Born-Kerkrade (ca. 30 km) moet per bus; FC Groningen betaalt meerkosten

FC Groningen heeft op Goede Vrijdag op de clubsite het volgende gemeld (in onze ogen een mooi compromis en ongetwijfeld het hoogst haalbare):

 

"Supporters van FC Groningen die met eigen auto de wedstrijd Roda JC-FC Groningen willen bezoeken, dienen het laatste deel van de reis per bus af te leggen naar het Parkstad Limburg Stadion. FC Groningen zal de kosten van deze pendelbussen voor haar rekening nemen.


In de eerste week van de verkoop werden reeds 166 kaarten verkocht voor de autocombi naar Roda JC-FC Groningen. De lokale autoriteiten van Kerkrade drongen echter aan op een verplichte buscombi van Groningen naar Kerkrade. Dit gezien de positie van Roda JC op de ranglijst van de Eredivisie.


FC Groningen legde hierop de verkoop voor de autocombi tijdelijk stil en maakte zich sterk voor een meer soepele vervoersregeling. Inmiddels is daarover een compromis bereikt.


De personen van een kaart voor de autocombi dienen in Born (VDL Nedcar aan de Dr. H. van Doorneweg 1, 6121 RD te Born) om 13.00 uur op te stappen in de bussen, waarmee het laatste halfuur van de heenreis en na afloop van het duel het eerste deel van de terugreis zal worden afgelegd.


Iedereen met een gekochte kaart voor de autocombi kan van deze regeling gebruik maken. De kosten blijven gehandhaafd op 3 euro voor de autocombi en de verkoop is inmiddels hervat.


De verkoop voor de volledige FanTour van Groningen naar Kerkrade loopt – net als de autocombi – tot donderdag 24 april en daarvan zijn de kosten 22,50 euro per persoon."

Hetzelfde angsthazengedrag vertoonden de Haagse autoriteiten in de aanloop naar de wedstrijd die FC Groningen op 15 maart jl. in de Residentie speelde. Middenin de voorverkoopperiode werd de autocombiregeling de nek omgedraaid, waarna het uitvak begrijpelijkerwijs met slechts 29 fans gevuld was, tot volle tevredenheid van de plaatselijke lokale driehoek.

 

Mocht de autocombi naar Kerkrade niet hervat worden, hetgeen wij vrezen, dan dreigt eenzelfde scenario op zondag 27 april a.s. Busreizigers dienen zich om 9 uur bij de Euroborg te vervoegen voor een potje voetbal dat 5,5 uur later begint - velen zullen daarvoor passen. De autocombiregeling was met een prijs van € 3 zeer aantrekkelijk geprijsd, maar opnieuw was het allemaal te mooi om waar te zijn.

 

Roda JC - om ziek van te worden. Wat ons betreft: welkom in de Jupiler League!

 

Reageren? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of laat een bericht achter in ons gastenboek.