Laatste tweets:

Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

127 gasten online

 
Leden van de Supportersvereniging FC Groningen konden toe en met afgelopen zondagavond een kaartje kopen voor de bekerfinale tegen PEC Zwolle, en morgenochtend om 09:00 uur barst de voorverkoop los voor alle houders van een seizoenkaart. De website van FC Groningen is door alle hectiek rondom de voorverkoop af en toe lastig bereikbaar, en daarom hebben wij de informatie nog even op een rijtje gezet.

1. Meest gestelde vragen bekerfinale 2015

FC Groningen speelt op zondag 3 mei de bekerfinale van het seizoen 2014/2015! In de Rotterdamse Kuip is om 18.00 uur PEC Zwolle de tegenstander. De Trots van het Noorden kan geschiedenis gaan schrijven en dat historische moment wil je als FC-supporter natuurlijk niet missen! Hieronder een overzicht van de meest gestelde vragen rondom de bekerfinale van FC Groningen.

KAARTVERKOOP

* Wanneer is de kaartverkoop voor de finale?

Seizoenkaarthouders kunnen van dinsdag 14 april om 9.00 uur tot en met maandag 20 april een kaart kopen. Maximaal één per seizoenkaart. Online kunt u meerdere seizoenkaarten aan uw bestelling toevoegen.

De kaartverkoop voor ClubCardhouders is op dinsdag 21 april (vanaf 9.00 uur) en woensdag 22 april, zolang de voorraad strekt.

Autocombikaarten worden vanaf dinsdag 14 april om 9.00 uur uitsluitend en alleen online verkocht aan seizoenkaarthouders.

Diverse supportersgroepen, zoals de Junior Club, Supportersvereniging, Z-side, Groningen Fanatics en Rolly-Side hebben al een voorverkoopperiode voor hun achterban gehad.

* Waar kan ik een kaart kopen?

Voor de georganiseerde busreis verloopt de kaartverkoop online, in de FanCorner bij Euroborg en via de 35 bij FC Groningen aangesloten Primera-verkooppunten.

* Wat kost een finalekaart?

Voor de georganiseerde busreis is de prijs van een kaart (inclusief vervoer) € 59,55.

De autocombikaart kost € 50,-

* Kan ik nog een ClubCard aanvragen?

Nee, op dit moment is dit niet mogelijk. Dit kan pas weer na de bekerfinale.

* Is een seizoenkaart of ClubCard overdraagbaar aan iemand anders?

Ja, maar van belang hierbij om te weten is dat de seizoen- dan wel ClubCardhouder te allen tijde verantwoordelijk blijft voor de finalekaart, bijvoorbeeld bij misbruik zoals zwarthandel.

* Ik ben meerjaarkaarthouder. Wat zijn mijn mogelijkheden?

Voor een meerjaarkaarthouder gelden dezelfde richtlijnen als voor een seizoenkaarthouder.

* Ik ben lid van de FC Groningen Junior Club. Kan met mijn Junior ClubCard een finalekaart aanschaffen?

Indien er bij de start van de kaartverkoop op dinsdag 21 april voor ClubCardhouders nog finalekaarten beschikbaar zijn, kan met de Junior ClubCard maximaal 1 kaart worden aangeschaft.

* Ik wil graag in aanmerking komen voor sponsorkaarten. Hoe kan ik deze aanschaffen?

U dient sponsor van FC Groningen te zijn en u kunt zich aanmelden via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

* Hoe verloopt de kaartverkoop voor de neutrale vakken in De Kuip?

De KNVB verstrekt alleen kaarten aan eigen relaties en heeft geen kaartverkoop.

VERVOER

* Hoe kan ik naar de bekerfinale in De Kuip?

Voor reguliere supporters geldt een verplicht georganiseerd busvervoer naar Rotterdam en een autocombiregeling.

* Welke opstapplaatsen zijn er?

-          Euroborg (samen met leden Supportersvereniging FC Groningen)

-          P4 Euroborg (Z-Side en GF)

-          Europapark (FC Groningen Junior Club)

-          P+R Kardinge

-          P+R Hoogkerk

-          P+R Haren

-          Hanzehogeschool, Zernike P3 (achter het Zernikeplein 7 en 11) en P4 (achter het Zernikeplein 17 en 23)

-          Delfzijl (wegrestaurant Schipper, Zeesluizen 2)

-          Winschoten (Bovenburen 104B)

-          Assen (bedrijventerrein Assen Noord, Duitslandlaan)

-          Hoogeveen (P+R Stationsplein)

-          Drachten (Sligro, Dopperlaan 1)

-          Veendam (Jan Salwaplein en Aquapark)

 * Kan ik bij een andere opstapplaats in de bus stappen?

NEE! Het is alleen mogelijk gebruik te maken van de opstapplaats, die op uw ticket staat vermeld, aangezien het aantal zitplaatsen in de bussen hierop is afgestemd.

* Hoe laat is het vertrek van de bussen op zondag 3 mei?

Voor alle opstapplaatsen geldt dat het instappen in de bus om 11.00 uur is, met uitzondering van de Groningen Fanatics en de Z-side. Deze groepen stappen om 10.00 uur in.

* Hoe laat is het omwisselen van de autocombikaart op P-Beverwaard?

Op zondag 3 mei van 14.00 tot en met 17.00 uur en daarna gratis met de tram naar De Kuip.

* Mag ik met een autocombikaart per openbaar vervoer naar de bekerfinale reizen?

Nee, mag alleen met de auto. Op P-Beverwaard wordt het omwisselbiljet omgewisseld voor een toegangskaart voor het stadion.

* Als de autocombiregeling is uitverkocht, is het dan nog mogelijk om de gekochte autocombikaart om te ruilen voor een buskaart?

Nee, dit is niet mogelijk.

* Ik wil graag met vrienden naar de finale reizen. Kunnen we zelf een bus regelen?

Nee, het busvervoer wordt uitsluitend en alleen georganiseerd en verzorgd door FC Groningen, dit in samenwerking met vervoerspartner Arriva Touring. Buiten het georganiseerde busvervoer kunnen reguliere supporters alleen middels een autocombiregeling naar Rotterdam reizen.

WEDSTRIJDDAG

* Heeft FC Groningen wel eens eerder zoveel supporters mee gehad?

De organisatie van een finaledag is een complex project. Wij hopen zoveel mogelijk zaken vooraf op een juiste wijze te hebben aangepakt en voorbereid. Niettemin moet u zich ervan bewust zijn dat de hele finaledag – en dan met name bij terugkeer richting Groningen – de nodige tijd zal vergen. Dit vraagt om flexibiliteit en geduld. We gaan met heel veel supporters op pad en zullen dus met elkaar rekening moeten houden. Wij doen een sportief beroep op uw begrip en medewerking om de dag voor iedereen zo goed mogelijk te laten verlopen!

* Welke documenten moet ik op zondag 3 mei meenemen?

Omwisselbiljet voor de bus of auto en een geldig legitimatiebewijs.

* Welke controles vinden allemaal plaats op zondag 3 mei?

Bij de opstapplaats van de bussen zal er gecontroleerd worden op het omwisselbiljet. Voor de autocombikaarten geldt een controle bij de verplichte parkeerplaats P-Beverwaard.

Bij het stadion wordt de entreekaart voor de wedstrijd gescand.

* Mag ik eigen consumpties meenemen in de bus?

U bent een hele dag onderweg en natuurlijk mag u eten en drinken meenemen in de bus. FC Groningen heeft in overleg met de politie Rotterdam deze regeling kunnen treffen.

Wanneer u echter in de bus tot last bent (door overmatig alcoholgebruik), kunt u worden verwijderd uit de bus en/of kan de organisatie in Rotterdam besluiten u niet toe te laten tot het stadion.

* Zijn toiletten in de bussen aanwezig?

Ja.

* Zijn er ook rookpauzes onderweg?

Nee. Wel zal er een stop zijn bij Reeuwijk waarvandaan de bussen in clusters naar De Kuip zullen rijden.

* Kan ik tijdens de wedstrijd spullen in de bus laten liggen?

Ja, je zit in dezelfde bus op de terugreis. Kijk dus goed op de voorkant van naar je busnummer op de grote groene bussticker.

* Hoe lang zitten we na afloop van de wedstrijd nog in het stadion?

In principe is er na afloop geen ophoudt-procedure van kracht, dus zodra het mogelijk is vertrekken de bussen. Houd hierbij wel rekening met langdurige en grote verkeersdrukte rondom het stadion.

* Zijn we ’s avonds wel op tijd terug voor een mogelijke huldiging van de ploeg?

Er zal bij bekerwinst in ieder geval geen huldiging zijn op zondag 3 mei, maandag 4 mei (Dodenherdenking) of 5 mei (Bevrijdingsdag). Dag en tijdstip van een mogelijke huldiging in Groningen bij bekerwinst zal in een later stadium bekend worden gemaakt.

* Hoe laat zijn we na afloop eigenlijk weer terug?

Dat is in de eerste plaats afhankelijk van de duur van de wedstrijd, die om 18.00 uur begint, en waarbij mogelijk verlenging en strafschoppen volgen. Houd rekening met de mogelijkheid dat u na middernacht terugkomt op de opstapplaats en er dan wellicht geen openbaar vervoer meer rijdt.

BIJ DE KUIP

* Is er ook een ‘fanzone’ voor FC Groningen-supporters bij De Kuip?

Ja, er is binnen de hekken op het stadionterrein van De Kuip een FC Groningen-supportersplein. Hier is muziek en optredens van diverse artiesten. De finalekaart voor de wedstrijd geeft vanaf 14.30 uur toegang tot het FC Groningen-supportersplein.

* Welke zaken mag ik NIET meenemen naar het stadion?

Flessen, blikjes en glazen; spandoeken met discriminerende, provocerende en/of commerciële uitingen; Ketting- slag-, steek- en/of stootwapens; megafoons; alcohol en drugs.

* Is er een rookverbod in De Kuip?

Ja, bij alle door de KNVB georganiseerde wedstrijden geldt een algeheel rookverbod IN het stadion, dus ook bij deze bekerfinale in Rotterdam.

* Waar zit ik eigenlijk in het stadion?

Tijdens de kaartverkoopperiode is nog niet bekend in welk vak u wordt geplaatst. Per bus en opstapplaats wordt u zoveel mogelijk bij elkaar geplaatst in het stadion. Tijdens de busreis wordt uw omwisselbiljetten omgewisseld voor uw definitieve kaart in het stadion. De FC Groningen-supporters zitten in De Kuip aan de kant van het bezoekersvak.

* Mag ik spandoeken of vlaggen meenemen?

Alle sfeermaterialen, zoals vlaggen en spandoeken, moeten pro-club zijn en dienen aantoonbaar met een certificaat geïmpregneerd te zijn. Dit in verband met de brandveiligheid in het stadion.

* Mag ik vuurwerk meenemen en afsteken?

Het is ten strengste verboden vuurwerk af te steken en/of in bezit te hebben voorafgaand, tijdens en na de wedstrijd. Hierop wordt bij het betreden van het stadionterrein streng gecontroleerd, op last van een stadionverbod van 18 maanden en een boete van 450 euro.

DIVERS

* Wordt de bekerfinale op 3 mei ook op grote schermen uitgezonden?

Er zal op zondag 3 mei ieder geval geen activiteit in of rond Euroborg zijn. Wellicht wordt door lokale ondernemers in de binnenstad iets georganiseerd.

 

2. Dertien opstapplaatsen in Stad en Ommeland

Voor het georganiseerd busvervoer naar de bekerfinale in Rotterdam werkt FC Groningen op zondag 3 mei in totaal met dertien opstapplaatsen in Stad en Ommeland. Supporters, die de eindstrijd tegen PEC Zwolle gaan bijwonen, kunnen bij de aanschaf van de finalekaart zelf de opstapplaats kiezen, waarbij het principe geldt: vol = vol.

Naast Euroborg en P4 – opstapplaats voor respectievelijk de Supportersvereniging en Z-Side en GF – komen er in de stad nog vijf opstapmogelijkheden. De leden van de FC Groningen Junior Club vertrekken met de bus vanaf Station Europapark. Daarnaast kan in de stad worden opgestapt bij P+R Kardinge, P+R Hoogkerk, P+R Haren en de Hanzehogeschool Zernike, de parkeerplaatsen P3 en P4.

In Ommeland kunnen supporters kiezen uit zes verschillende locaties, te weten: Delfzijl, Winschoten, Assen, P+R Hoogeveen, Drachten en Veendam.

Bij elkaar

Supporters, die een kaart kopen voor dezelfde opstapplaats en op zondag 3 mei in dezelfde bus plaatsnemen, worden in het stadion zoveel mogelijk bij elkaar geplaatst.

De instaptijd van de bussen voor Z-Side en Groningen Fanatics is op zondag 3 mei om 10.00 uur. De instaptijd voor alle overige bussen richting Rotterdam is om 11.00 uur.

Bij het vaststellen van de opstapplaatsen heeft FC Groningen rekening gehouden met de beschikbaarheid van locaties, de infrastructuur en de spreiding over Stad en Ommeland. De club realiseert zich dat er onder supporters wellicht meer mogelijkheden gezien worden als potentiële opstapplaatsen – naar die opties is ook uitgebreid gekeken – maar de haalbaarheid bleek op basis van bovengenoemde criteria daarbij niet haalbaar.

Kaartverkoop

De kaartverkoop voor seizoenkaarthouders start op dinsdag 14 april. Voor het verkrijgen van een toegangsbewijs voor de finale in Rotterdam is in alle gevallen een Seizoenkaart of ClubCard verplicht. Iedere Seizoen- of ClubCardhouder kan maximaal één kaart aanschaffen.

Van belang hierbij om te weten is dat de gekochte finalekaart voor seizoenkaarthouders en ClubCardhouders overdraagbaar is. De seizoen- dan wel ClubCardhouder blijft echter te allen tijde verantwoordelijk bij misbruik, zoals zwarthandel.

Verkoopkanalen

De kaartverkoop voor de bekerfinale verloopt online, in de FanCorner bij Euroborg en via de 35 bij FC Groningen aangesloten Primera-verkooppunten. Voor seizoenkaarthouders geldt bij de aanschaf van een kaart een voorkeursperiode van zeven dagen, van dinsdag 14 april tot en met maandag 20 april. Na de voorkeursperiode worden de overgebleven beschikbare kaarten indien voorradig verkocht aan ClubCardhouders op dinsdag 21 april en woensdag 22 april.

Autocombi

FC Groningen heeft naast het verplicht georganiseerde busvervoer eveneens 2.000 autocombikaarten toegewezen gekregen.

De verkoop van deze autocombikaarten start voor seizoenkaarthouders eveneens dinsdag 14 april om 09.00 uur, maar is uitsluitend online mogelijk. (Dus NIET via de FanCorner of één van de Primera-verkooppunten). Dit heeft met de administratieve afwikkeling te maken, waarbij omwisselbiljetten en parkeerkaarten voor de autocombi aan de seizoenkaarthouders worden toegestuurd.

P-Beverwaard

Voor de autocombiregeling geldt dat de verplichte omwisselplek én verplichte parkeerplaats in Rotterdam P-Beverwaard is. FC Groningen zal hiervoor die dag op die plek een organisatie inrichten. De club roept supporters op zoveel mogelijk met elkaar in 1 auto te reizen. Personenvervoerbusjes tot maximaal 9 personen zijn toegestaan. Vanaf P-Beverwaard kunnen supporters gratis gebruik maken van de tram naar De Kuip.

Vanwege deze autocombiregeling komt een centrale opstapplaats voor seizoenkaarthouders buiten de drie noordelijke provincies elders in Nederland te vervallen.

Opstapplaatsen bekerfinale Stad:

-          Euroborg (opstappen samen met leden Supportersvereniging FC Groningen)

-          P4 Euroborg (Z-Side en GF)

-          Europapark (FC Groningen Junior Club)

-          P+R Kardinge

-          P+R Hoogkerk

-          P+R Haren

-          Hanzehogeschool, Zernike P3 (achter het Zernikeplein 7 en 11) en P4 (achter het Zernikeplein 17 en 23)

 Opstapplaatsen bekerfinale Ommeland:

-          Delfzijl (wegrestaurant Schipper, Zeesluizen 2)

-          Winschoten (Bovenburen 104B)

-          Assen (bedrijventerrein Assen Noord, Duitslandlaan)

-          Hoogeveen (P+R Stationsplein)

-          Drachten (Sligro, Dopperlaan 1)

-          Veendam (Jan Salwaplein en Aquapark)

FC Groningen heeft van de KNVB in totaal 17.820 kaarten toegewezen gekregen voor de bekerfinale tegen PEC Zwolle, op zondag 3 mei in de Rotterdamse Kuip.

Reageren? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.