Laatste tweets:

Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

151 gasten online

 
Johan Bekkering uit Annen was vanochtend de koning te rijk. Sinds half 12 gisteravond had hij zich voor de deuren van de Primera-vestiging aan de Meeuwerderweg in Groningen genesteld, en vanochtend om klokslag negen uur was hij daar de eerste die twee kaarten mocht afrekenen. Exact een half uur later waren alle 35 Primera-vestigingen die kaarten mochten verkopen door hun tickets heen. Zondag 3 mei a.s. zal De Kuip worden bevolkt door ca. 18.000 uitzinnige Groningers! Hiervan zijn 13.200 stuks afgenomen door seizoenkaarthouders, Supportersvereniging FC Groningen, Groningen Fanatics, Z-Side en ClubCardhouders. Voor het eerst in de historie zijn de kaarten voor beide clubs twee weken vóór de eindstrijd al uitverkocht!

 De overige 4.800 kaarten zijn bestemd voor sponsoren en genodigden van FC Groningen (2.800 stuks) en medewerkers, spelers, vrijwilligers, jeugdopleiding en Junior Club van FC Groningen.

FC Groningen had graag meer kaarten van de KNVB afgenomen, maar dit bleek niet mogelijk, mede doordat Zeist het nodig vond om bijvoorbeeld een groot aantal kaarten aan regionale scheidsrechters te verstrekken. Totdat deze kaarten op waren kon elke scheidsrechter uit het noorden maar liefst negen kaarten aanschaffen. In het verleden was dit genereuze gebaar nodig om De Kuip vol te krijgen bij bekerfinales, maar de belangstelling voor de editie 2015 was overweldigend; dit heeft de KNVB volstrekt verkeerd ingeschat. Inmiddels worden vele door arbiters afgenomen kaarten tegen woekerprijzen aangeboden op internet, aangezien diverse scheidsrechters meer handelaar zijn dan fan van de Trots van het Noorden. Een kwalijke zaak!

Op naar De Kuip - op naar de allereerste echte prijs in de clubhistorie van FC Groningen!


Zij waren vanochtend niet voor niks naar de Primera aan de Meeuwerderweg gegaan! Proficiat!

Reageren? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.