Laatste tweets:

Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

80 gasten online

Groningen Fanatics keren terug - Euroborg wordt weer echte Groene Hel

Heel goed nieuws lazen we vandaag op de site van de Groningen Fanatics: de sfeermakers, die we de afgelopen maanden zo node gemist hebben in de steeds stiller wordende Euroborg, keren terug in het stadion. Ze geven zelf duidelijk aan wat ze met een terugkeer bedoelen: het weer actief ondersteunen van de club door middel van gezang met ondersteuning van een trommel en op visueel gebied door het gebruik van vlaggen, banners en doeken. Fantastisch nieuws in deze donkere tijden op sfeergebied nu de overtreffende trap van stadionirritatie gevonden is, natuurlijk doelen we op de vuvuzela-terreur. Wij juichen het toe dat GF komend seizoen weer luid en duidelijk aanwezig zullen zijn. Op naar een explosie van geluid in een onvervalste Groene Hel die op 8 augustus a.s. leidt tot een klinkende zege tegen ajax!

 

 

Een kleine twee maanden geleden schreven GF op hun site o.a. het volgende:

 

Omdat er op dit moment meerdere supporterszaken in volle gang zijn en het huidige seizoen al bijna ten einde is, zullen wij niet meer voor de zomer terugkeren. We hopen en verwachten wel na het gesprek met clubleiding, Supportersvereniging en Paul Zweverink duidelijkheid te kunnen geven over de toekomst van GF.

 

 

Inmiddels heeft het gesprek tussen GF, FC Groningen en intermediair Paul Zweverink plaatsgevonden en het resultaat mag er zijn: onder de kop Terugkeer Groningen Fanatics wordt bekend gemaakt dat GF komend seizoen de FC weer gaan ondersteunen met gezang, ondersteund door een trommel, en dat ook de onovertroffen visuele hoogstandjes (vlaggen, banners en doeken) weer terug zullen komen in de Euroborg. De volledige tekst van de verklaring van GF:

 

Onlangs hebben we zowel als groep onderling overlegd als een gesprek gehad met FC Groningen en Paul Zweverink. In dit gesprek hebben we aangegeven komend seizoen als groep terug te willen keren in het stadion. Met een terugkeer bedoelen we het weer actief ondersteunen van de club door middel van gezang met ondersteuning van een trommel en op visueel gebied door het gebruik van vlaggen, banners en doeken.

 

Het verschil met vorige seizoenen is dat we het tifomateriaal alleen op ons eigen tribunedeel zullen gebruiken, dus niet meer voor massale sfeeracties op de hele Noordtribune of door het hele stadion. We willen terug naar de basis dat we sfeeracties en tifomateriaal gebruiken vanuit onze beleving. Dus zonder te moeten voldoen aan bepaalde wensen en verwachtingen van andere supporters, maar ook zonder dat we andere supporters onze beleving opdringen. We hopen dat supporters die onze manier van beleving aanhangen, zich bij ons aan zullen sluiten op vak G. We zullen niet meer door het hele stadion collecteren, maar onze inkomsten halen uit donateurs en collectes op ons eigen tribunedeel.

De voornaamste reden van de terugkeer is dat we vinden dat er het afgelopen jaar een aantal zaken positief veranderd is op het gebied van supportersbeleid:
- De aanstelling van Paul Zweverink als intermediair
- De versoepeling van de fantourvoorwaarden waarop FC Groningen direct zelf invloed heeft, wat vanaf volgend seizoen in zal gaan
- De communicatie naar supporters toe over het hoe en waarom van genomen beslissingen wat betreft supporterszaken (bijv. regelingen uitwedstrijden)

Daarnaast loopt er nog een aantal zaken waarover we binnenkort een nieuw gesprek met FC Groningen zullen hebben:
- de voortrekkersrol die de club de laatste maanden heeft genomen op het gebied van het verbeteren van vervoersregelingen rondom uitwedstrijden
- het verbeteren van de clubwebsite, met name op het gebied van supportersnieuws
- opheffing/verandering pasfotoregistratie

Deze ontwikkelingen zijn de voornaamste reden waarom we vanaf komend seizoen weer verder gaan met dat wat we het liefste doen: de club ondersteunen. GF is echter ook een groep met een eigen visie en idealen. We zullen daarom ook de activiteit van het laatste half jaar op dezelfde manier voortzetten: het kritisch blijven volgen van het supportersbeleid. Na het volgende gesprek met de club verwachten we weer nieuws hierover te hebben.

 

Wij zijn hier heel blij mee. Wie er vanaf de opening van onze Groene Kathedraal bij was, we schrijven januari 2006, die weet dat het de laatste twee jaar behoorlijk achteruit is gegaan met de sfeer in ons stadion. Vele redenen lagen hieraan ten grondslag.

 

't Is mooi dat de kloof tussen fanatieke supporters en club kleiner aan het worden is en dat deze zeer positieve ontwikkeling GF weer kan mobiliseren. Moge er van vak G een dermate aanstekelijke sfeer uitgaan dat dit overslaat op de rest van het stadion! We hebben met ons publiek dan weer een echte twaalfde man die niet zelden zorgt voor dat ene stukje extra dat onze ploeg over een dood punt kan heenhelpen en ervoor zorgt dat de punten daar blijven waar ze horen: in Groningen.

 

Forza Grunn!

 

 

Reageren? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.