Laatste tweets:

Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

211 gasten online

Club en supporters zijn boos - supporters in lange proteststoet naar Heerenveen

Vandaag is duidelijk geworden hoe FC Groningen en haar supporters zullen protesteren tegen de laf en onnodig door de burgemeester van Heerenveen opgelegde vervoersbeperking van supporters van de FC naar de uitwedstrijd in Heerenveen. Peter de Jonge, bezig aan zijn laatste ambtstermijn in het dorp, wil geen enkel risico lopen en aan zijn komende adviseursbaan, waarin hij "zijn opgedane kennis en ervaring in wil zetten als adviseur van gemeentebesturen" (bron: Feannijs) en de beleving van voetbalsupporters verder zal trachten te frustreren, zo onberispelijk mogelijk beginnen, en heeft een autocombi-regeling opgelegd. Hieraan liggen geen ernstige incidenten rond eerdere ontmoetingen tussen beide noordelijke clubs ten grondslag. Supporters van FC Groningen gaan op zondag 30 januari in een protesttocht naar Heerenveen. De actie wordt gesteund door FC Groningen, de Groningen Fanatics en de Supportersvereniging FC Groningen. Algemeen directeur Hans Nijland van FC Groningen en voorzitter John Schurer van de SV zullen de proteststoet middels een startsignaal in beweging zetten.

 

Aanvulling:

Wij nemen aan dat de vertegenwoordigers van het Friese Klabakkarium alle verloven rond de wedstrijd tegen Het Kwaad uit Groningen zullen intrekken en ook van elders versterking zullen aanvragen. De A7 kon tussen Groningen en Heerenveen wel eens hermetisch worden afgesloten om de rechter weghelft te reserveren voor 'de stoet met tuig', en de linker helft voor De Sterke Arm Der Wet. Immers, afgaande op een e-mail die wij vandaag vanuit het bijzonder goed geïnformeerde Akkrum-Zuid mochten ontvangen zal aldaar op 30 januari a.s. de noodsituatie worden verkondigd. Wij citeren:

"Eindelijk een wijs besluit van Heerenveen. Je moet dat tuig niet in Heerenveen willen hebben. Bedreiging en intimidatie dat is wat deze supporters doen. ... Dus in de bus- of autocombi naar Heerenveen. Andersom moeten wij zo al jaren naar jullie toe."

 

Zowel FC Groningen als de Supportersvereniging FC Groningen melden vandaag het volgende:

"
FC-supporters in proteststoet naar Heerenveen

Supporters van FC Groningen gaan op zondag 30 januari in een protesttocht naar Heerenveen. Op die dag staat de competitiewedstrijd sc Heerenveen-FC Groningen op het programma.

Doel van het protest
Directie en management van FC Groningen, de Supportersvereniging FC Groningen en Groningen Fanatics zijn het niet eens met de beperkende vervoersregel die de gemeente Heerenveen voor het bezoeken van dit duel heeft opgelegd. Voor het eerst  sinds jaren in de lange geschiedenis van de ‘Derby van het Noorden’ moeten de supporters van FC Groningen die de wedstrijd willen bezoeken, zich onderwerpen aan een zogeheten autocombi.

Het besluit van de gemeente Heerenveen om tot een verplichte autocombi over te gaan stuitte op verzet van FC Groningen. Meerdere beroepen van de kant van FC Groningen, zowel schriftelijk als mondeling, om dit besluit te herzien vonden geen weerklank. Hierop is door de genoemde geledingen binnen FC Groningen besloten middels een actie duidelijk te maken dat er groot ongenoegen over dit besluit leeft. De voorgenomen protesttocht geldt tevens als algemeen signaal van veel voetbalsupporters die de vele en vaak onnodige beperkingen rond het bezoeken van een uitwedstrijd zat zijn.

Aard van het protest
Supporters die een omwisselbiljet aanschaffen voor de uitwedstrijd tegen Heerenveen, hebben allemaal de vrije keuze of ze aan dit door club, Supportersvereniging en GF gesteunde protest willen meedoen. Het ligt in de bedoeling in een lange stoet auto’s vanaf het omwisselpunt Euroborg in een rustig tempo richting Heerenveen te rijden.

Uiteraard begeleid door uitingen (doeken met leuzen en vlaggen) waarbij het protest duidelijk wordt gemaakt. Algemeen directeur Hans Nijland van FC Groningen en voorzitter John Schurer van de supportersvereniging zullen de proteststoet middels een startsignaal in beweging zetten."

 

De Groningen Fanatics hebben het volgende stuk op hun website geplaatst:

 

"

De afgelopen weken hebben we meerdere malen overleg gehad met de supportersvereniging, intermediair Paul Zweverink en de clubleiding. Zoals eerder hier gepubliceerd werd daar al snel door de clubleiding aangegeven dat een algehele boycot voor hun geen mogelijkheid is omdat zij niet alle supporters de kans willen ontnemen deze wedstrijd te bezoeken.

Zelf hadden wij de mogelijkheid van een actie gelijk aan die naar Sparta op 13-12-2009 inmiddels laten varen. Bij vrijwel alle andere uitwedstrijden was dit mogelijk geweest, maar niet bij deze. De kans op het bezoeken van de wedstrijd is in deze nihil. De kans op opgepakt te worden vanwege een noodverordening echter zeer groot. De kans dat die actie dan een positief resultaat heeft op de vervoersregeling bij de volgende wedstrijd is dan ook klein.


Voor ons bleven er toen nog twee opties over: zelf de wedstrijd boycotten of meewerken aan een protestactie. Een boycot zou het beste passen bij onze principes, omdat wij vinden dat deze vervoersregeling absoluut onacceptabel is, maar ook dat zou de kans op eigen vervoer bij de volgende SCH-FCG niet groter maken.


Wij weten dat zowel de supportersvereniging als de clubleiding het protesteren tegen de opgelegde regeling zeer serieus neemt, zowel in het voortraject bij de overleggen in Heerenveen als nu bij het opzetten van een protestactie. Wij denken dat met de juiste uitwerking en een goede communicatie naar de buitenwereld dit de enige optie is die een kans geeft op een betere vervoersregeling bij de volgende editie van SCH-FCG. We hebben dus besloten om niet te doen wat we eigenlijk het liefste hadden willen doen, maar een keuze gemaakt gericht op de toekomst. De kans dat de nu opgelegde regeling, die voor ons en vele andere supporters onacceptabel is, volgende keer positief gewijzigd wordt is het grootste bij een gezamelijk protest."

 

 

 

 

 

de burgemeester van Heerenveen laat zich zonder gène interviewen,

zittend op de tribune van FC Twente - te dramatisch voor woorden die vent

 

Reageren? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.