Laatste tweets:

Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

135 gasten online

Binnenkort Oprichting Supportersplatform Betaald Voetbal (SBV)

John Schurer, voorzitter van de Supportersvereniging FC Groningen, zond ons een belangrijk bericht. Op 1 september a.s. vindt de oprichtingsbijeenkomst plaats van het Supportersplatform Betaald Voetbal (SBV). In de intentieverklaring, die inmiddels door 21 van de 38 officiële supportersverenigingen van betaald voetbalorganisaties is ondertekend en die als kernachtig onderliggend motto heeft: Geef Betaald Voetbal terug aan de Fans, staat een duidelijke missie verwoord:

 

Het voor alle supporters van thuis en uitwedstrijden van betaalde voetbalorganisaties mogelijk willen maken dat:

· Er niet of nauwelijks drempels zijn voor bezoek aan wedstrijden.

· Er op een zo prettig mogelijke wijze genoten kan worden van wedstrijden.

· Mensen en organisaties die supporters belemmeren bij het op een normale manier supporteren van het voetbal de wind uit de zeilen genomen wordt.

 

De Supportersvereniging FC Groningen vervult een voortrekkersrol bij dit platform, dat ook door FC Groningen zelf wordt ondersteund: zowel de Supportersvereniging FC Groningen als FC Groningen doen wat ze kunnen om voor de supporters zo soepel mogelijke vervoersregelingen te realiseren. Wij hopen dan ook van ganser harte dat het platform erin zal slagen haar missie te bereiken. Er is een lange weg te gaan, maar als de neuzen in de goede richting staan, dan is er veel mogelijk. De grote winnaar moet de supporter zijn, die zijn of haar club achterna wil reizen zonder verdere rompslomp en door KNVB en andere autoriteiten nutteloos opgelegde regelgeving. Wie erbij was weet dat er weinig mooiers denkbaar is dan uit z'n voegen barstende uitvakken:

 

 

Het SBV schrijft in haar persbericht het volgende:

 

PERSBERICHT OPRICHTING SUPPORTERSPLATFORM BETAALD VOETBAL (SBV)


Donderdag 1 september 2011 om 20.00 te Utrecht, Supportershome FC Utrecht

 

vindt de oprichtingsbijeenkomst plaats van het Supportersplatform Betaald Voetbal (SBV). Wij willen u hierbij dan ook van harte uitnodigen voor deze heugelijke gebeurtenis.

 

Tot op heden hebben 21 van de 38 officiële supportersverenigingen van betaald voetbalorganisaties de onderstaande intentieverklaring ondertekend. Dit aantal loopt nog op. Wij proberen middels het Supportersplatform Betaald Voetbal (SBV) onze visie te bereiken:

 

In de toekomst dient er een situatie te zijn gecreëerd waar de supporters zich optimaal op hun gemak en veilig voelen bij uit- en thuiswedstrijden en er optimaal van het voetbal genoten kan worden. Landen als Engeland, Schotland en Duitsland hebben in een twintigtal jaren een proces doorlopen wat op termijn leidt tot het boven gestelde doel. In Nederland zullen we ook hier de randvoorwaarden voor moeten creëren.

 

De volledige tekst van de intentieverklaring is als volgt:

 

Geef Betaald Voetbal terug aan de Fans

Intentieverklaring Oprichting Supportersplatform Betaald Voetbal


Voetbal is en blijft de leukste sport om naar te kijken. Wet- en regelgeving en (gebrekkige) uitvoering hiervan maken het helaas steeds moeilijker om uit- en thuiswedstrijden te bezoeken in de eredivisie en eerste divisie. Daarnaast worden voetbalsupporters in de media vaak gestigmatiseerd en snel over één kam geschoren met hooligans en vandalen.

 

Men vergeet vaak dat miljoenen supporters wereldwijd verbroederd worden in stadions, op werkplekken en noem maar op. Waar de overheid grote bedragen besteedt aan sociale cohesie, nabuurschap, nationale en regionale identiteit en dit zwaar stimuleert, wordt dit aspect van het voetbalsupporterschap volledig verwaarloosd.

 

Gelukkig worden allerlei lokale initiatieven opgestart die het beeld van voetbalsupporters proberen aan te passen. Daarnaast beginnen ook supportersverenigingen steeds meer georganiseerd te werken aan een beter imago. Er wordt krachtig afstand genomen van voetbalgeweld en hooliganisme.

 

Het op te richten Supportersplatform Betaald Voetbal (SBV) moet handvatten gaan bieden voor supportersverenigingen om de belangen te behartigen van de goedwillende voetbalsupporters. Een representatief Supportersplatform kan de betaalde voetbalorganisaties veel meer bieden dan alleen een fysieke aanwezigheid bij de wedstrijden en vocale steun aan het team. Te lang zijn de supporters genegeerd en stiefmoederlijk behandeld. Jarenlang zijn ze aanzien als 'passieve aandeelhouders’; ze steken veel tijd en energie in hun club, maar krijgen er voor hun gevoel niets voor terug. Het Supportersplatform in oprichting heeft de intentie dit te veranderen.

 

Voor aanvang van de voetbalcompetitie 2011-2012 moet het fundament voor een goed functionerend overkoepelend orgaan/platform voor alle voetbalsupporters gelegd zijn. De vertegenwoordigers van dit platform zullen dan ook naar buiten toe (zoals richting KNVB, hoorzitting Tweede Kamer etc.) de supporters vertegenwoordigen.

 

Bij de volgende vergadering van het platform in oprichting op 28 juni 2011 te Utrecht moet deze intentieverklaring getekend zijn door de onderstaand genoemde deelnemende partijen (Iedere BVO kan door maximaal één officieel erkende supportersvereniging in het platform vertegenwoordigd worden) . Er zal dan ook gekeken worden in welke vorm dit platform juridisch gegoten zal worden. De supportersverenigingen zullen vooralsnog geen contributie hoeven te voldoen, wel wordt gesproken over een zeer beperkte financiële bijdrage voor vergaderlocatie en consumpties aldaar (veelal Supportershome FC Utrecht).

 

Missie

 

Het voor alle supporters van thuis en uitwedstrijden van betaalde voetbalorganisaties mogelijk willen maken dat:

· Er niet of nauwelijks drempels zijn voor bezoek aan wedstrijden.

· Er op een zo prettig mogelijke wijze genoten kan worden van wedstrijden.

· Mensen en organisaties die supporters belemmeren bij het op een normale manier supporteren van het voetbal de wind uit de zeilen genomen wordt.

 

Verder:

· Inspannen voor een betere ‘Voetbalwet’, die ingezet wordt tegen individuen in plaats van groepen van supporters.

· Creëren van een orgaan dat de belangen van de supporters van BVO vertegenwoordigt bij KNVB, Politiek en andere overheden en instanties

· Platform wordt een positieve, niet discriminerende en breed vertegenwoordigde groep van supporters, transparant, toegankelijk en controleerbaar.

· Iedere BVO kan door maximaal één officieel erkende supportersvereniging in het platform vertegenwoordigd worden.

 

Visie


In de toekomst dient er een situatie te zijn gecreëerd waar de supporters zich optimaal op hun gemak en veilig voelen bij uit- en thuiswedstrijden en er optimaal van het voetbal genoten kan worden. Landen als Engeland, Schotland en Duitsland hebben in een twintigtal jaren een proces doorlopen wat op termijn leidt tot het bovengestelde doel. In Nederland zullen we ook hier de randvoorwaarden voor moeten creëren.

Het Supportersplatform Betaald Voetbal in oprichting is verheugd een voortrekkersrol te willen en kunnen spelen voor alle supporters in Nederland en zal het Nederlandse voetbal en het positieve imago nog verder gaan versterken!

 

 

Reageren? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of laat een bericht achter in ons gastenboek.