Laatste tweets:

Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

208 gasten online

Training woensdag 28 september 2011: focus steeds meer op kraker tegen ajax

Na de trainingsvrije dinsdag zijn we nog een halve week verwijderd van één van de mooiste thuiswedstrijden van het jaar - die tegen het gisteren door Real Madrid ontmantelde ajax. De training van vanmiddag was een erg intensief gebeuren, waaraan maar liefst 27 spelers participeerden: alleen Koen van de Laak en Agil Etemadi ontbraken. Er werd zelfs een grote partij gespeeld en daarin zagen we in de basis dezelfde elf spelers als afgelopen zondag in Doetinchem. Tijdens de komende drie trainingsdagen kunnen echter nog accenten worden verlegd, zodat we aan de opstelling van vandaag niet teveel waarde moeten hechten.

 

Opvallende spelers vandaag: het scorende viertal Leandro Bacuna (die met geslepen messen speelde en fysiek met zijn medespelers omging als waren zij Amsterdammers), Petter Andersson, Nicklas Pedersen en Matías Jones, en de controleurs Tim Sparv en Danny Holla die in een hevige concurrentiestrijd zijn verwikkeld en allebei willen laten zien aanspraak op een basisplaats te maken. Wouter was vanmiddag present en maakte een mooi trainingsverslag, voorzien van foto's!

 

Ook zonder dat het groen-wit van de FC zichtbaar is kan de Euroborg-omgeving er prachtig uitzien, getuige deze drie foto's die Raoul Matulessy en de redactie van FCG Online gisteren en vandaag 's morgens namen vanuit het DUO-gebouw:

 

Euroborg mist-27092011-1
Euroborg mist-27092011-2
Euroborg mist-28092011 (Small)
1/3 
start stop bwd fwd
 

 

Nadat de spelers vanmiddag eerst een handtekeningenmiddag voor leden van de Junior Club hadden gehad werd het toch ook tijd voor een pittige training. Maar liefst 27 spelers betraden het TCN trainingsveld, maar Thomas Enevoldsen, die afgelopen maandag een forse tik op de enkel had gehad (die hem overigens niet belette de schitterende gelijkmaker te scoren) beperkte zich alleen tot wat looptraining en was na een klein half uur weer verdwenen. Nicklas Pedersen was ook weer van de partij en deed de hele training volop mee.


Ne het gebruikelijke warmlopen moesten de mannen weer een soort van gymnastiekoefeningen ondergaan en sprinttraining o.l.v. Jan Arend Vredeveld.


Daarna werden de spelers in groepjes van vijf verdeeld en moesten ze elkaar inspelen, de bal kaatsen en wegdraaien en dat allemaal op tempo. Er ging toch best wel veel fout bij sommige spelers en dat werd dan direct gecorrigeerd door het trio Huistra , Van de Looi en Lukkien.
 

Na een korte drinkpauze werden er hesjes verdeeld voor een groot partijspel van 11 tegen 11. De basis van afgelopen zondag werd intact gehouden met dit partijspel. Er werd 3x gespeeld in partijen van 12 minuten. Luciano, die afgelopen maandag een prima partij keepte met het beloftenelftal, bleef alleen met Ruud Hesp verder trainen maar zou later toch zijn opwachting maken.

 

De ploegen speelden als volgt tegen elkaar:


Basis:
 

Tadic - Texeira - Bacuna

Sparv - Andersson - Kieftenbeld

Burnet - Kwakman - Van Dijk - Kappelhof

van Loo

Tegenpartij:

 

Batbay - Suk - Ben Moussa

Keurntjes - Pedersen - Holla

Johansson - Bakker - Ivens - Hiariej
Fij


Drie spelers moesten in eerste instantie noodgedwongen aan de kant blijven en dat waren Jones, Luis Pedro en Bos. Er werd fel en pittig gespeeld en Huistra corrigeerde en coachte dat het een lieve lust was. Vele leuke combinaties waren er te zien zoals een prachtige combinatie waarbij Bacuna vanaf rechts naar binnen trok en Tadic op dat moment vanaf links naar binnen. Bacuna speelde Tadic aan, die speelde de bal direct weer terug naar Bacuna en Leandro Bacuna scoorde toen. Een prachtige goal was dit. Dit was de enige goal in het eerste gedeelte en na een korte drinkpauze mochten de heren die aan de kant stonden hun opwachting maken en bleven Pedersen, Batbay en Hiariej aan de kant en werd Fij vervangen door Luciano. Jones nam de plaats in van Batbay, Bos van Pedersen en Luis Pedro van Hiariej. Hiariej bleef niet aan de kant staan kijken zoals de rest maar ging enkele rondjes lopen. Heeft hij misschien toch nog iets last van zijn blessure? In deze partij werd er ook 1x gescoord maar niet door het basisteam maar door Matías Jones die met een prima afstandschot scoorde.


Na weer een korte drinkpauze bleven Hiariej, Bakker en Johansson aan de kant en Johansson ging ook direct weg, terug naar het stadion. Opnieuw werd er fel en geconcentreerd gespeeld en zo zagen we een keiharde tackle van Bacuna op Keurntjes en dat werd hem niet in dank afgenomen door een aantal spelers die best wel boos waren op Bacuna. Uit een mooie steekpass van Kieftenbeld scoorde Petter Andersson, maar even later zagen we een groot misverstand in de verdediging van het basisteam en Nicklas Pedersen maakte daarvan gebruik door de bal vanaf ca. 25 meter in het lege doel te schieten. De stand bleef 2-2 en het viel weer op dat het basisteam toch altijd moeilijk kan winnen in een partijspel tegen de rest van de selectie. Het viel ons ook wel erg op dat Sparv toch best aanvallend kan spelen en niet zoals hij vaak in de wedstrijden doet, balletje breed of balletje terug. Ook Danny Holla liet zich goed zien in het partijspel en speelde heel gedreven en fel. Hij legt zich uiteraard niet neer bij een rol als bankzitter en dat is goed om te zien natuurlijk. Huistra nam het basisteam nog even apart om enkele situaties te bespreken en toen mochten de mannen gaan douchen en hadden we een leuke training gezien die ruim 1,5 uur duurde. 

 

Foto's van de training van woensdag 28 september 2011 van Wouter:

 

DSC_0002 (Small)
DSC_0005 (Small)
DSC_0012 (Small)
DSC_0013 (Small)
DSC_0014 (Small)
DSC_0016 (Small)
DSC_0018 (Small)
DSC_0020 (Small)
DSC_0027 (Small)
DSC_0028 (Small)
DSC_0030 (Small)
DSC_0032 (Small)
DSC_0036 (Small)
DSC_0038 (Small)
DSC_0041 (Small)
DSC_0043 (Small)
DSC_0045 (Small)
DSC_0046 (Small)
DSC_0049 (Small)
DSC_0052 (Small)
DSC_0055 (Small)
DSC_0057 (Small)
DSC_0060 (Small)
DSC_0061 (Small)
DSC_0063 (Small)
DSC_0066 (Small)
DSC_0067 (Small)
DSC_0070 (Small)
DSC_0077 (Small)
DSC_0078 (Small)
DSC_0090 (Small)
DSC_0092 (Small)
DSC_0100 (Small)
DSC_0102 (Small)
DSC_0103 (Small)
DSC_0110 (Small)
01/36 
start stop bwd fwd

 

Reageren? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of laat een bericht achter in ons gastenboek.