Laatste tweets:

Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

274 gasten online

Gretigheid op training moet leiden tot zege tegen Heracles

Ron Jans had het in de persconferentie na afloop van de zo ongelukkig verloren wedstrijd tegen AZ al aangekondigd: "We hebben een manier van voetballen in Groningen. Proberen te winnen en druk naar voren zetten. Ik kan goed leven met het spel dat wij geboden hebben. Daar gaan we volgende week zeker mee door!" En dit bleek vanmorgen op de training. Er werd pittig getraind. De focus lag op het zuiver en strak op elkaar inpassen en op het kaatsen waarbij een speler de bal slechts maximaal 2x mocht raken.

 

Er is maar één remedie om uit de onderste regionen van de eredivisie weg te komen en dat is - uiteraard naast het maken van doelpunten in een wedstrijd - keihard knokken op de trainingen voorafgaand aan wedstrijden. We zijn een weg ingeslagen, we hebben de spelers om pressievoetbal te spelen en de trainers om hen dat bij te brengen, en de supporters zien dat soort voetbal ook het liefste, vandaar dat het logisch is dat daar op de training op wordt gehamerd.

 

Met name Raymond Libregts deelde de lakens uit op de training vanmorgen, waarbij Ron Jans nauwlettend toekeek en verder diverse één-op-één gesprekken met zijn spelers voerde. Opvallend was het lange gesprek dat hij met García voerde, wat laatstgenoemde omzette in prima trainingsarbeid, dat moet gezegd.

 

Nicklas Pedersen, opnieuw geblesseerd geraakt, nu aan zijn lies, en Danny Holla, herstellende van een knieblessure, liepen apart van de groep. Ze liepen niet alleen rondjes maar werden ook met een soort intervalloopjes bezig gehouden. Beiden lijken slechts licht geblesseerd, ik verwacht ze snel weer bij de groep.

 

Of dit ook geldt voor Mike Zonneveld vraag ik me af. Hij ontbrak vanmorgen op het trainingsveld. Dit gold voor veel meer spelers, zo waren Frank Olijve, en Serhat Koç er ook niet, maar deze twee spelers zullen vanavond ongetwijfeld in en tegen Helmond voor Jong FC Groningen uitkomen. Of Zonneveld ook al zo ver is moet worden betwijfeld, vorige week vrijdag nam hij immers nog deel aan de groepstraining van het eerste.

 

Wel fit en aanwezig waren de heren Lovre, Femi, Sankoh, Bacuna, De Roover, Nordstrand, Granqvist, Stenman, Matavz, García, Hiariej, Van de Laak en Enevoldsen. Dit dertiental werd, zoals hierboven al genoemd, al hardlopend getraind in het zuiver en strak inpassen op elkaar. Hierbij waren ze in twee groepjes verdeeld. Daarna ging dit over in het op elkaar kaatsen waarbij de bal maar 2x geraakt mocht worden. Tenslotte, om het (citaat Libregts), "nóg interessanter te maken", werd de nadruk gelegd op het op elkaar inspelen waarbij de bal maar 1x geraakt mocht worden. Het zag er allemaal prima uit, gedreven werden alle opdrachten uitgevoerd. De spelers hadden er zin in en lijken gebrand op een goed resultaat tegen Heracles, a.s. vrijdag in een vermoedelijk aan de buitenkant groen verlichte Euroborg.

 

Ruud Hesp ontfermde zich vanmorgen over de keepers Luciano, Van Loo en Ter Wielen.

 

Bovenstaand spektakel werd gadegeslagen door een handvol toeschouwers en twee cameraploegen, er zal vanavond nog wel wat te zien zijn op de noordelijke regionale zenders.

 

Morgen is trainingsvrij, zoals zo vaak op dinsdag, later deze week melden wij ons weer met een trainingsupdate!

 

 

Reageren: mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.