Laatste tweets:

Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

74 gasten online

Training maandag 10 oktober 2011:

Danny Holla vervangt Virgil van Dijk en maakt indruk als centrale verdediger

Pieter Huistra wil niets aan het toeval overlaten en traint deze gehele week op het kunstgras van Be Quick 1887, omdat ook Heracles Almelo, onze komende tegenstander, op een dergelijke nepondergrond speelt. De pot in Almelo belooft een sfeervolle kraker te worden, met vermoedelijk een uitpuilend uitvak: de autocombi is al uitverkocht; alleen buskaarten zijn nog te krijgen. Vanmiddag ontbraken op de training Tim Sparv, die morgen met Finland een interland speelt, en de geblesseerde Koen van de Laak, Thomas Enevoldsen en Virgil van Dijk.

 

Virgil van Dijk verliet de training afgelopen vrijdag met een enkelblessure en heeft hier nog altijd last van. Hij heeft aangegeven te hopen dat hij tegen Heracles kan spelen. Danny Holla verving hem vandaag in de grote partij, en hij deed dit met een overtuiging alsof hij al jaren in de centrale verdediging speelt. Hij verzond de ene na de andere strakke pass en mede door hem stond het achterin als een huis. Ook Kees Kwakman is niet geheel fit en hij werd vervangen door Jonas Ivens.

 

RTV Noord: FC Groningen krijgt waarschijnlijk nieuw trainingscomplex op Corpus den Hoorn;

Voetbal International: Nieuwe trainingscomplex kost € 12 miljoen en is 'state of the art'

Vanavond heeft RTV Noord gemeld dat FC Groningen waarschijnlijk een nieuw trainingscomplex op Sportpark Corpus den Hoorn krijgt. Dat zei sportwethouder Frank de Vries maandag op TV Noord. De site voegt eraan toe: "De gemeente en de club zijn in gesprek over een nieuw trainingscomplex op Corpus den Hoorn. Het is de bedoeling dat de bouw eind 2013 gerealiseerd moet zijn. De nieuwe locatie moet ook voorzieningen bieden voor fysiotherapie en een huisartsen- en tandartspraktijk. Hiervan gaan GasTerra Flames, Lycurgus en Nic. ook gebruik maken."

Wij vragen ons af of ook het eerste elftal van FC Groningen van dit trainingscomplex gebruik zal gaan maken. Dit wordt ongetwijfeld snel duidelijk. Omdat ook GasTerra Flames, Lycurgus en Nic. van genoemde voorzieningen gebruik gaan maken denken wij van wel, immers FC Groningen schreef op 27 mei jl. het volgende op haar clubsite: "Vanaf komend seizoen zal de naam Energy Valley prijken op de achterzijde van alle shirts van de topsportclubs in de stad Groningen, te weten FC Groningen, basketbalclub GasTerra Flames, volleybalvereniging Abiant/Lycurgus en de korfballers van Nic./Alfa-college. Deze unieke samenwerkingsovereenkomst wordt mogelijk gemaakt door de Energy Valley Topclub."

Wij zouden dit toejuichen. FC Groningen zou dan over een eigen kunstgrasveld gaan beschikken en hoeft niet meer uit te wijken naar een andere locatie. Op het TCN trainingsveld is het wat dat betreft behelpen. Door de uit 2008 stammende plannen in Meerstad een trainingscomplex uit de grond te stampen (o.a. hier te lezen) kan nu kennelijk definitief een streep gezet worden. Uit de nieuwsbrief van Hans Nijland van 7 oktober 2008 maken we op dat ook het eerste elftal op Corpus zal gaan trainen: "Zoals bekend moet het eerste elftal van FC Groningen het TCN Trainingsveld binnen drie jaar verlaten en het heeft nog altijd onze voorkeur om alle trainingsactiviteiten van alle elftallen én de wedstrijden van Jong FC Groningen en de jeugd op één en hetzelfde complex te laten plaatsvinden."

 

In Voetbal International werd vanavond gemeld dat de investering in het nieuwe, zeer moderne trainingscomplex € 12 miljoen zal bedragen. Meer hierover a.s. woensdag in de papieren editie van het blad, waarin ook gewag wordt gemaakt van een 'masterplan' dat FC Groningen, dat zich gesteund weet door bedrijven als BAM, Essent en Gasunie, in 2015 de landstitel zou moeten bezorgen, zoals ook in RTL Z is te lezen. Wij wachten graag even af totdat we ain en aander zwart op wit voor onze neus hebben.

 

Lees verder voor een trainingsverslag en foto's van de training van maandag 10 oktober 2011!

 

Wouter was vanmiddag op de druilerige Esserberg present en van zijn hand zijn wederom het trainingsverslag en de foto's.

 

Omdat er zaterdagavond op het competitievervalsende kunstgras in Almelo moet worden gespeeld tegen Heracles Almelo, week de FC vandaag uit naar Sportpark Esserberg in Haren, de thuishaven van amateurclub Be Quick 1887. Onder regenachtige omstandigheden werkten de mannen een leuke training af, al was het soms wel glibberen op het toch natte en gladde gras. Alle trainingen van deze week zullen plaatsvinden op dit toch mooie sportcomplex.

 

Om even na 15.30 uur kwamen de mannen aan op het sportpark en het viel op dat de groep lekker groot was. We misten alleen Tim Sparv (heeft nog interlandverplichtingen), de nog altijd revaliderende Koen van de Laak (hij ligt er inmiddels 10 maanden uit...) en Thomas Enevoldsen en Virgil van Dijk die beiden nog met een blessure kampen. Of ze beide voor zaterdag fit zijn is nog niet te zeggen maar de hoop is er wel. Ook Agil Etemadi, onlangs met een zware hersenschudding van het veld gedragen, was vandaag weer present, alleen hij beperkte zich tot het lopen van rondjes. Agil was daar niet zo blij mee want toen hij ons een keer voorbij liep zei hij: "Pfff wat is dit saai." Dus al met al waren er 25 spelers present vanmiddag. Ook de jarige en vandaag 24 jaar geworden Nicklas Pedersen was uiteraard van de partij.


Na het gebruikelijke warmlopen en de warming up-oefeningen werden de mannen in twee grote groepen verdeeld: één groep op de linkerhelft van het veld en de andere groep op de andere kant van het veld. Er werd een aantal pionnen geplaatst in de lengte op het veld vanaf de middenstip naar het doel en bij iedere pion kwam een speler te staan. De speler die op de middenstip stond moest de bal naar de eerstvolgende speler spelen en die weer naar de volgende, en dan moest die speler doorlopen naar de volgende pion. De speler die bij de laatste pion stond moest de bal aannemen en terugkaatsen en dan afwerken op de goal. Zo werden er verschillende oefeningen gedaan met het afwerken op doel. Vele ballen vlogen de kruising of de hoeken in en de keepers (Luciano, Van Loo en Fij) hadden hun handen vol aan de ballen die met grote snelheid op hen af kwamen. Toch weerden de keepers zich prima want ze maakten vele mooie reddingen.


Daarna werd er een aantal hesjes verdeeld en mocht Henk Hagenauw weer aantreden als scheidsrechter bij een partijspel van 11 tegen 11. Kees Kwakman hield dit voor gezien en ging alleen wat rondjes lopen, want ook hij had last van een kleine blessure. Toch wel interessant en verrassend om te zien hoe de hesjes verdeeld werden.


De partij met de oranje hesjes speelde in de volgende opstelling.
 

Texeira

Tadic - Andersson - Bacuna

Keurntjes - Kieftenbeld

Johansson - Bakker - Luis Pedro - Hiariej

van Loo
 

De tegenpartij speelde als volgt:

 

Pedersen

Suk - Bos - Jones

Ben Moussa - Batbay
Burnet - Ivens - Holla - Kappelhof
Luciano


Er werd in dit partijspel fanatiek gestreden voor iedere bal, alleen zagen we geen doelpunten, maar toch enkele leuke aanvallen en kansen. Ook viel het spel van Danny Holla ons erg op, want hij speelde naast Jonas Ivens centraal in de verdediging en deed dat prima. Hij verstuurde met regelmaat een fraaie lange bal naar de voorwaartsen, alleen die deden er jammer genoeg niets mee. Zo zette hij met een prima lange bal Nicklas Pedersen ineens vrij voor Brian van Loo, maar Nicklas schoot te gehaast naast.


Het begon steeds harder te regenen en toen vonden de trainers het blijkbaar genoeg, want na ruim een uur trainen mochten de mannen terug naar het stadion. Nog even met Pieter Huistra gepraat over zijn deelname aan de 4 Mijl van Groningen gisteren en hij heeft erg genoten vertelde hij en hij had ook zijn doel gehaald wat hij zichzelf gesteld had. Hij wilde de 4 Mijl binnen 30 minuten afwerken en had het gedaan in 27.54. Prima prestatie van onze toptrainer dachten wij. Dinsdag wordt er twee keer getraind en woensdag hebben de mannen een vrije dag.

 

Fotoreportage van de training van maandag 10 oktober 2011 van Wouter:

 

DSC_0004 (Small)
DSC_0007 (Small)
DSC_0009 (Small)
DSC_0010 (Small)
DSC_0011 (Small)
DSC_0016 (Small)
DSC_0021 (Small)
DSC_0023 (Small)
DSC_0024 (Small)
DSC_0027 (Small)
DSC_0029 (Small)
DSC_0033 (Small)
DSC_0035 (Small)
DSC_0037 (Small)
DSC_0038 (Small)
DSC_0039 (Small)
DSC_0041 (Small)
DSC_0043 (Small)
DSC_0044 (Small)
DSC_0048 (Small)
DSC_0051 (Small)
DSC_0052 (Small)
DSC_0057 (Small)
DSC_0062 (Small)
DSC_0067 (Small)
DSC_0071 (Small)
DSC_0072 (Small)
DSC_0077 (Small)
DSC_0078 (Small)
DSC_0081 (Small)
DSC_0083 (Small)
DSC_0087 (Small)
DSC_0089 (Small)
DSC_0091 (Small)
01/34 
start stop bwd fwd

 

Van de site van de 4 Mijl:

 

Naam : Pieter Huistra
Woonplaats : ---
Chipcode : 8TN0A88
Geboortejaar : 1980 **
Geslacht : M
Starttijd : 13:30:10.70
Tussentijd : 13:43:46.35 (13:36)
Finishtijd : 13:58:03.95 (14:18)
Nettotijd : 27:54
Brutotijd : 28:11
 
 
Gemiddelde snelheid totaal : 13,8 km/h (6.437m)
Gemiddelde eerste gedeelte : 14,2 km/h (3.218m)
Gemiddelde tweede gedeelte : 13,5 km/h (3.219m)
 
Finishpositie tijdens de 4 Mijl van Groningen:
86e van de 110 bij de Wedstrijd: Mannen 20-39 jr
197e van de 301 bij de Wedstrijd: Mannen
254e van de 414 bij de Wedstrijd: alle lopers
1542e van de 18726 bij de Alle lopers van de 4 Mijl 2011

 

**): Wij dachten dat onze trainer een stuk ouder was, maar dit terzijde ;-)

 

Reageren? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of laat een bericht achter in ons gastenboek.