Laatste tweets:

Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

89 gasten online

Training dinsdag 11 oktober 2011: Dusan Tadic afwezig;

blessures Thomas Enevoldsen, Virgil van Dijk, Kees Kwakman

Gelukkig is het nog maar dinsdag en hebben we nog vier dagen te gaan tot de komende wedstrijd van de Trots van het Noorden, want de selectie van FC Groningen wordt momenteel geplaagd door een aantal blessures. Net als gisteren ontbrak vandaag het trio Virgil van Dijk (enkel), Thomas Enevoldsen (enkel) en Koen van de Laak (knie), maar ook Dusan Tadic moest beide trainingen aan zich voorbij laten gaan. Wij konden er niet achter komen of dit bij de Serviër eveneens aan een blessure ligt.

 

 

Tot overmaat ramp haakte Kees Kwakman vandaag - tot zijn eigen ergernis - af met dezelfde buikblessure die hem tegen ajax ook al aan de kant hield. Laten we hopen dat de rustdag (op woensdag wordt er niet getraind) de heren goed doet. Donderdag zal Tim Sparv weer aansluiten. Sparv speelde vanavond trouwens de hele wedstrijd van het Finse nationale elftal dat tegen Hongarije speelde (uitslag: 0-0) en speelde ook afgelopen vrijdag de volle 90 minuten in de met 1-2 verloren interland tegen Zweden. Aan spelers echter geen gebrek vanmiddag. De selectie werd aangevuld met een drietal spelers van FC Groningen/Cambuur A1, te weten keeper Stefan van der Lei en de middenvelders Yoëll van Nieff en Tigran Gazarjan.

 

Ook vandaag kunnen we weer genieten van een trainingsverslag en foto's van Wouter!

 

Onder regenachtige omstandigheden met best wel veel wind (kortom: het is herfst) werd er ook vanmiddag door de selectie van Huistra , Van de Looi en Lukkien een best wel pittige training afgewerkt. Toen de mannen vanuit de kleedkamer naar het veld liepen keken wij even raar op want het leek wel of Serhat Koç was teruggekeerd bij FC Groningen. Er was nl. een klein mannetje bij dat sprekend op Koç leek, maar bij navraag bleek het Tigran Gazarjan van de A1 van FC Groningen te zijn die samen met zijn A1-makkers Stefan van der Lei en Yoëll van Nieff met de grote mannen mocht meetrainen. Onder het toeziend oog van de vader van Tigran deed het kleine mannetje het best wel goed, al had hij het soms wel wat zwaar, maar dat mag ook.


Verder ontbraken nog steeds Koen van de Laak, Tim Sparv, Thomas Enevoldsen en Virgil van Dijk, en ook Dusan Tadic was afwezig. Ook tijdens de ochtendtraining was Dusan afwezig geweest, net als Kees Kwakman, maar Kees was nu wel van de partij. Kees heeft nog steeds iets last van zijn blessure aan de buik, en vanmiddag brak hij eerder de training af.


Na het gebruikelijke warmlopen en warming up-oefeningen werden de mannen in twee groepen verdeeld die elkaar de bal snel, hard en strak moesten toespelen. Zuiverheid was hier erg belangrijk en daar wezen de coaches de spelers ook meerdere keren op.


Daarna werden de spelers onderworpen aan sprintoefeningen waarbij het over een kleine afstand ging, maar er moest wel voluit gesprint worden. De mannen moesten 9 keer sprinten over korte afstand en dan even uitlopen, en na een klein poosje rust moest dit herhaald worden. Het viel op dat Emil Johansson wel heel erg snel is over kleine afstand en hij was meestal als eerste over de meet.
 

Na een korte drinkpauze werden er twee doelen op het veld geplaatst en er werden vier groepen gemaakt die op twee veldjes een partijspel deden van zes tegen zes. De groepen werden als volgt verdeeld.


Groep 1: Van Loo, Ivens, Burnet, Holla, Andersson, Bacuna
Groep 2: Luciano, Johansson, Texeira, Kieftenbeld, Kappelhof, Hiariej

Groep 3: Fij, Bakker, Suk, Bos, Van Niëff, Ben Moussa
Groep 4: Van de Lei, Pedersen, Keurntjes, Gazarjan, Jones, Batbay


De groepen 1 en 2 speelden tegen elkaar op een veld en op het andere veld speelden de groepen 3 en 4 tegen elkaar.

Zowel Kees Kwakman als Luis Pedro mochten even pauzeren, maar kwamen later in de plaats van Nicklas Pedersen en Nick Bakker.

 

Later bleek toch dat Kees Kwakman nog teveel last heeft van zijn blessure en hij ging terug naar het stadion, terwijl de rest nog doorspeelde. Als er zoals nu op twee velden tegelijk gespeeld wordt, dan is het moeilijk om alles een beetje te volgen, maar dat er genoeg gescoord werd dat hoorden we duidelijk. Er werden door diverse spelers doelpunten gemaakt. Zo zagen we in ieder geval dat Hyun Jun Suk het goed op zijn heupen had want eerst scoorde hij met een prachtig stiftje en later deed hij dat nog eens over met een schitterende omhaal.

 

Na ruim een uur trainen was het weer voorbij en konden wij de warme en droge auto in. Het was door de regen toch ook behoorlijk koud geworden. Morgen zijn de mannen een dagje vrij en vanaf donderdag zal het vizier helemaal staan op de wedstrijd van zaterdag a.s. en weten we misschien meer over de spelers die nog met een lichte blessure kampen.

 

Fotoreportage van de training van dinsdag 11 oktober 2011 van Wouter:

 

DSC_0002 (Small)
DSC_0004 (Small)
DSC_0006 (Small)
DSC_0009 (Small)
DSC_0010 (Small)
DSC_0012 (Small)
DSC_0013 (Small)
DSC_0014 (Small)
DSC_0016 (Small)
DSC_0017 (Small)
DSC_0018 (Small)
DSC_0021 (Small)
DSC_0022 (Small)
DSC_0024 (Small)
DSC_0026 (Small)
DSC_0029 (Small)
DSC_0031 (Small)
DSC_0034 (Small)
DSC_0035 (Small)
DSC_0036 (Small)
DSC_0039 (Small)
DSC_0040 (Small)
DSC_0041 (Small)
DSC_0043 (Small)
DSC_0045 (Small)
DSC_0046 (Small)
DSC_0047 (Small)
DSC_0048 (Small)
DSC_0050 (Small)
DSC_0054 (Small)
DSC_0057 (Small)
DSC_0058 (Small)
01/32 
start stop bwd fwd

 

Reageren? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of laat een bericht achter in ons gastenboek.