Laatste tweets:

Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

121 gasten online

Training donderdag 13 oktober 2011: Van Dijk en Tadic sluiten weer aan

Onder het toeziend oog van Paul Matthijs, betrokken supporter en oud-FC Groningen-speler met een grote staat van dienst (302 wedstrijden voor de FC!), werkte FC Groningen de voorlaatste training af in de aanloop naar de uitwedstrijd tegen Heracles Almelo. Virgil van Dijk en Dusan Tadic, recent afwezig op de training, sloten weer aan en trainden alles mee, maar hiertegenover staat de absentie van Petter Andersson. De Zweed is echter niet geblesseerd maar ziek en is er naar verwachting morgen weer bij. Normaal gesproken speelt hij zaterdag in Almelo.

 

Mocht het echter tegenzitten, dan zal hij op de tien-positie worden vervangen door Tom Hiariej of Nicklas Pedersen. Verder ontbrak Kees Kwakman vanochtend. Hij ondergaat vandaag een scan om de precieze oorzaak van zijn liesproblemen te achterhalen. Hij ontbreekt zaterdag ongetwijfeld in het Tukkerse land en zal worden vervangen door Jonas Ivens.

 

De vermoedelijke opstelling tegen Heracles op grond van de training van vanochtend luidt dan ook:

 

Van Loo; Kappelhof, Van Dijk, Ivens, Burnet; Kieftenbeld, Sparv; Bacuna, Andersson/Hiariej/Pedersen, Tadic; Texeira

 

 

Het trainingsverslag is nu aangevuld met fotoreportages van Eric en Wouter!

 

Fotoreportage van de training van donderdag 13 oktober 2011 van Eric:

 

tn_DSC_0005 (Small)
tn_DSC_0007 (Small)
tn_DSC_0012 (Small)
tn_DSC_0014 (Small)
tn_DSC_0015 (Small)
tn_DSC_0020 (Small)
tn_DSC_0023 (Small)
tn_DSC_0028 (Small)
tn_DSC_0036 (Small)
tn_DSC_0046 (Small)
tn_DSC_0049 (Small)
tn_DSC_0054 (Small)
tn_DSC_0056 (Small)
tn_DSC_0057 (Small)
tn_DSC_0058 (Small)
tn_DSC_0060 (Small)
tn_DSC_0061 (Small)
tn_DSC_0062 (Small)
tn_DSC_0064 (Small)
tn_DSC_0065 (Small)
tn_DSC_0067 (Small)
tn_DSC_0069 (Small)
tn_DSC_0071 (Small)
tn_DSC_0072 (Small)
tn_DSC_0075 (Small)
tn_DSC_0077 (Small)
tn_DSC_0078 (Small)
tn_DSC_0082 (Small)
tn_DSC_0083 (Small)
tn_DSC_0086 (Small)
tn_DSC_0089 (Small)
tn_DSC_0093 (Small)
tn_DSC_0096 (Small)
tn_DSC_0098 (Small)
tn_DSC_0101 (Small)
tn_DSC_0116 (Small)
tn_DSC_0121 (Small)
tn_DSC_0128 (Small)
tn_DSC_0131 (Small)
tn_DSC_0133 (Small)
tn_DSC_0134 (Small)
tn_DSC_0137 (Small)
01/42 
start stop bwd fwd

 

Na een paar drijfnatte sessies op de Esserberg konden we vandaag in het zonnetje toekijken hoe Pieter Huistra zijn manschappen op het kunstgras van Be Quick 1887 klaarstoomt voor de pot tegen Heracles Almelo.

 

Vandaag was het niet nodig om talentjes uit de A1 op te trommelen, want bij aankomst zagen we een grote groep van 26 spelers. Drie spelers ontbraken: Petter Andersson, Kees Kwakman en Koen van de Laak. Verder trainde Thomas Enevoldsen uitsluitend apart, en meer dan het eenzaam lopen van rondjes om het hoofdveld hebben we niet kunnen waarnemen bij de Deen. Als het nog steeds de bij Jong FC Groningen opgelopen enkelblessure is die hem parten speelt, dan heeft hij vast en zeker een terugslag. Zoals het nu lijkt is zijn terugkeer bij de wedstrijdselectie nog niet aanstaande.

 

Virgil van Dijk en Dusan Tadic waren echter weer present, en dat scheelt een slok op een borrel. Tadic hebben we recent weliswaar op geen enkele blessure kunnen betrappen, maar hij ontbrak dinsdag op beide trainingen en dat mag opvallend worden genoemd. Virgil van Dijk zagen we vorige week vrijdag de training vroegtijdig met een enkelblessure verlaten en hij gaf begin van de week zelf aan te hopen er zaterdag tegen Heracles bij te zijn. Hij was er vanochtend weer en hoefde zich niet in te houden, en trainde goed. Niets lijkt een basisplaats tegen de Heraclieden in de weg te staan.

 

Na het warmlopen werd de groep in vieren verdeeld. Eén groep bestond uit de vier keepers Luciano, Van Loo, Etemadi en Fij, en deze werden door Ruud Hesp, teruggekeerd van z'n Oranje-avontuur, onderhanden genomen. De overige drie groepen deden rondo's en de samenstelling was als volgt:

 

Groep 1: Bos, Bakker, Burnet, Texeira, Jones, Van Dijk, Batbay

Groep 2: Bacuna, Ben Moussa, Keurntjes, Kappelhof, Luis Pedro, Suk, Holla

Groep 3: Pedersen, Kieftenbeld, Sparv, Hiariej, Tadic, Johansson, Ivens

 

Het zag er allemaal leuk en snel uit, en de heren hadden duidelijk plezier in dit gebeuren.

 

Vervolgens werd er op een verkleind speelveld een aantal partijtjes gespeeld. De groep was wederom in drieën verdeeld, maar de verdeling was nu anders, en al een indicatie van de vermoedelijke basisopstelling tegen Heracles (zie vetgemaakte namen (aan te vullen met één van de twee cursief gemaakte namen, mocht Petter Andersson zaterdag toch niet kunnen spelen)):


Oranje hesjes: Luis Pedro, Holla, Pedersen, Tadic, Bacuna, Texeira, Keurntjes

Geen hesjes: Hiariej, Sparv, Kieftenbeld, Burnet, Ivens, Van Dijk, Kappelhof

Gele hesjes: Johansson, Bakker, Bos, Batbay, Jones, Suk, Ben Moussa

 

De drie ploegen speelden ombeurten tegen elkaar. De opdrachten waren duidelijk: er moest snel en fel gespeeld worden en met balbezit moest zuinig worden omgegaan. In alle korte partijtjes werd in totaal één keer gescoord, en net als dinsdag was het de zeer gedreven en messcherp trainende Hyun Jun Suk die verantwoordelijk was voor een doelpunt (zoals opnieuw haarfijn vastgelegd door Wouter, die net als zijn fotograferende collega Eric de moeite had genomen naar Haren af te reizen; fotoreportages volgen!). De schorsing van de Zuid-Koreaan zit er eindelijk op en hij zal zaterdagavond in het Polman Stadion ongetwijfeld op de bank zitten, en in zijn huidige vorm hoeven we om zijn nominatie voor de groep van 18 niet rouwig te zijn.

 

Van David Texeira was een stuk minder te zien. Hij is de laatste tijd op de trainingen vrij onzichtbaar. Maar als hij dit compenseert door in de competitie te blijven scoren, dan hoort u ons niet klagen.

 

Wie de drie groepjes een beetje bestudeerd ziet bij de oranje hesjes voornamelijk aanvallend ingestelde spelers en bij de hesjeslozen vooral verdedigende spelers. De gele hesjes kunnen we als reservespelers bestempelen. De verdedigende ploeg moest scherp spelen en druk zetten op de aanvallende ploeg, die compact moest spelen. Dit zagen we later terug in de afsluitende grote partij van 11 tegen 11, waarin doelpunten 'Mangelware' waren, zoals de mof placht te zeggen, kortom - 0-0. Wel zagen we Nick Bakker en later ook Hilal Ben Moussa naar de grond gaan. Hilal bleek er last van z'n nek aan overgehouden te hebben.

 

De ploegen speelden als volgt:

 

Basis:

 

Texeira

Tadic - Hiariej/Pedersen - Bacuna

Sparv - Kieftenbeld

Burnet - Ivens - Van Dijk - Kappelhof

Van Loo

 

Niet-basis:

 

Suk

Jones - Pedersen/Hiariej - Ben Moussa

Keurntjes - Bos

Johansson - Bakker - Holla - Luis Pedro

Luciano

 

Aan de kant bij de niet-basis stonden Renze Fij en Atilay Batbay. Batbay verving later Hilal Ben Moussa.

 

De opmerkzame lezer ziet in beide elftallen op de tien-positie een mutatie. In de eerste helft speelde Tom Hiariej bij de basisspelers op die positie, en in de tweede helft was het de Deen Nicklas Pedersen. De niet-basis speelde in de tweede helft, dus met Hiariej in plaats van Pedersen, een stuk beter, en wij hopen dan ook dat Tom Hiariej de positie van Petter Andersson zal overnemen, mocht de Zweed toch niet inzetbaar zijn tegen Heracles.

 

Over de partij valt weinig te vertellen. De strijdwijze was duidelijk: de basis moest compact spelen, en ook fel. Als het allemaal lukt dan zal de ploeg uit Almelo zaterdag geen sikkepit aan z'n lopende middenvelders hebben. Lorenzo Burnet zagen we nog een keer overschieten, daar waar hij de bal beter had kunnen afspelen. De samenwerking met Dusan Tadic verliep echter uitstekend en aan dit duo gaan wij de komende weken opnieuw veel plezier beleven! En mocht Burnet eens een terugslag hebben of geblesseerd raken - geen nood, Emil Johansson staat te trappelen om zijn opwachting te maken. De instelling van de Zweed is geweldig. Hij zal zich zijn start bij de FC anders hebben voorgesteld, en zal - met ons en vele anderen - niet verwacht hebben dat hij in Burnet zo'n geduchte concurrent zou hebben. De Zweed blijft echter onverstoorbaar zijn werk doen, traint uitstekend, blijft vrolijk en lijkt nog altijd volop van het Groningse leven te genieten. Klasse, kerel! Zijn tijd komt nog wel.

 

Bij de reserves zagen we opnieuw Danny Holla als centrale verdediger spelen. Hij deed dat wederom erg goed, had diverse strakke, verre passes in petto en we vragen ons af of de FC hem gaat ombouwen tot een centrale verdediger, nu hij de concurrentieslag op het verdedigende middenveld dreigt te verliezen. Wij hebben er op voorhand geen slecht gevoel bij, want hij speelt gewoon prima als centrale verdediger. Misschien dat via deze truc Kees Kwakman ooit nog eens de omgekeerde weg bewandelt, dus via de verdediging naar het middenveld? Van ons hoeft dat overigens niet hoor, Kwakman speelt in onze ogen goed in de verdediging en de samenwerking met Virgil van Dijk verloopt eveneens uitstekend. Maar wie weet wordt het ooit nog eens overwogen Kwakman een linie door te schuiven naar voren en dan is het leuk als je een vervanger hebt.

 

Fotoreportage van de training van donderdag 13 oktober 2011 van Wouter:

 

DSC_0002 (Small)
DSC_0003 (Small)
DSC_0004 (Small)
DSC_0006 (Small)
DSC_0007 (Small)
DSC_0008 (Small)
DSC_0009 (Small)
DSC_0012 (Small)
DSC_0015 (Small)
DSC_0016 (Small)
DSC_0017 (Small)
DSC_0021 (Small)
DSC_0022 (Small)
DSC_0023 (Small)
DSC_0026 (Small)
DSC_0027 (Small)
DSC_0030 (Small)
DSC_0032 (Small)
DSC_0033 (Small)
DSC_0035 (Small)
DSC_0036 (Small)
DSC_0038 (Small)
DSC_0039 (Small)
DSC_0041 (Small)
DSC_0042 (Small)
DSC_0043 (Small)
DSC_0044 (Small)
DSC_0045 (Small)
DSC_0046 (Small)
DSC_0049 (Small)
DSC_0050 (Small)
DSC_0052 (Small)
DSC_0055 (Small)
DSC_0057 (Small)
DSC_0060 (Small)
DSC_0062 (Small)
DSC_0063 (Small)
01/37 
start stop bwd fwd

 

(later plaatsen we hier ook nog een fotoreportage van Eric!)

 

Reageren? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of laat een bericht achter in ons gastenboek.