Laatste tweets:

Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

77 gasten online

Training maandag 17 oktober 2011:

Vol goede moed toewerken naar kraker tegen FC Twente

De druiven waren zuur na afloop van de wedstrijd tegen Heracles. Onze verwachtingen waren hoog gespannen, na de geweldige overwinning op ajax misschien wel wat té hoog, en de nederlaag viel ons dan ook rauw op het dak. Maar het zal spelers en trainers niet anders zijn vergaan. Met dagenlang lamlendig natreuren heeft echter nog nooit een team de knop weten om te zetten. Goede punten moeten gekoesterd worden en uit minpunten moet lering getrokken worden. Een eerste aanzet daartoe zagen we meteen op de allereerste training. Er werd scherp en geconcentreerd getraind; van een uitlooptraining was bepaald geen sprake.

 

Vanwege de vanavond gespeelde wedstrijd van Jong FC Groningen was - op Renze Fij en Agil Etemadi na - de voltallige B-kern afwezig, en om dezelfde reden ontbraken Luciano, Tom Hiariej, Danny Holla, Matías Jones en Hyun Jun Suk. Koen van de Laak trainde een deel mee; onze Deense enclave,  Nicklas Pedersen en Thomas Enevoldsen, deed de warming up en trainde vervolgens apart. David Texeira heeft in de wedstrijd tegen Heracles Almelo een tik op zijn scheenbeen gekregen en is daaraan licht geblesseerd. Hij ontbrak vanmiddag. Ook Brian van Loo en Kees Kwakman waren er vanmiddag niet bij.

 

Wouter was trouw als altijd present op het TCN trainingsveld en is verantwoordelijk voor het verslag, voorzien van fraai fotomateriaal! 

 

Rond kwart voor twee betrad een 15-tal spelers vanmiddag het trainingsveld na de toch best wel teleurstellende wedstrijd van afgelopen zaterdag. Vrijwel de complete B-kern was afwezig omdat die vanavond uiteraard speelde in de Euroborg tegen Jong Feyenoord/Excelsior. Ook Luciano, Hiariej, Holla, Jones en Suk ontbraken vanmiddag want ook zij speelden vanavond mee met de beloften. Tevens ontbraken Van Loo en Texeira. Van Texeira hoorden we dat hij een lichte blessure had aan zijn scheenbeen nadat hij zaterdag een tik er tegen aan had gekregen. Koen van de Laak was weer present maar deed niet alles mee en hij vertelde ons dat hij het rustig aan doet en heel geduldig is. Hij verwacht dat het nog wel een tijdje duurt voordat hij echt weer een wedstrijd gaat spelen, hij denkt ongeveer over een maand of zo. De beide Denen Enevoldsen en Pedersen trainden alleen de warming up-oefeningen mee en gingen toen samen apart trainen. Beiden zijn nog steeds herstellende van blessures. Ook Kees Kwakman was afwezig en wat er met hem aan de hand is dat weet nog bijna niemand.


Een vaste kern supporters was ook weer aanwezig en de discussie bij de mannen ging uiteraard over de wedstrijd van afgelopen zaterdag, maar vooral over de interviews van Pieter Huistra na die wedstrijd op Eredivisie Live en Studio Sport. De meeste supporters begrepen de uitleg niet en dachten dat ze een andere wedstrijd hadden gezien dan onze trainer. Zo heeft ieder zijn eigen mening en is het wel leuk om die meningen allemaal aan te horen. Ook was Henk Elderman van RTV Noord present om beelden te maken en om na de training een interview te hebben met Pieter Huistra dat vanavond wel op RTV Noord te zien zal zijn.


Als er een training is na een wedstrijd dat is het vaak een, zoals de trainers noemen, uitlooptraining en dan gebeurt er niet zo heel veel maar dat viel vanmiddag best wel mee.


Fysiektrainer Jan Arend Vredeveld nam de mannen eerst onderhanden voor de warming up-oefeningen en daarna was het veel afwerken op de goal waarbij twee doelen schuin tegenover elkaar werden geplaatst en waar Agil Etamadi in één doel plaats nam en Renze Fij in het andere. De bedoeling was dat men de bal vanaf de achterlijn naar voren aanspeelde en de speler die de bal kreeg moest de bal kaatsen. Vervolgens kreeg hij de bal terug en moest draaien en afwerken op het doel. Het ging er soms zó hard aan toe dat het bepaald niet 100% veilig was om naast een goal te staan. Dat merkte één van de mannen die altijd helpen, want hij kreeg een bal snoeihard van Petter Andersson op zijn voorhoofd geschoten. Gelukkig liep het allemaal goed af en kon hij na even verzorgd te zijn door Henk Hagenauw zijn werkzaamheden hervatten.


Daarna werden de mannen in twee groepjes van zes verdeeld waarbij een partijspel volgde van vijf tegen vijf en waarbij dus steeds één speler even mocht rusten. De groepjes werden als volgt verdeeld:


Groep met gele hesjes: Etemadi, Ivens, Burnet, Sparv, Kieftenbeld, Bacuna
Groep zonder hesjes: Fij, Kappelhof, Van Dijk, Tadic, Johansson, Andersson


De keepers krijgen het bij dit partijspel altijd erg druk en we zagen dan ook mooie reddingen van beide keepers. Uiteraard werd er ook regelmatig gescoord en soms ging de ene na de andere bal er in. Het viel wel weer op dat er toch weer zeer geconcentreerd en scherp werd gespeeld en dat is weer goed om te zien na de teleurstelling van afgelopen zaterdag. Na ruim een uur was het weer voorbij en mochten de mannen inrukken. Morgen word er twee keer getraind en dan zijn beide trainingen in de Euroborg.

 

Fotoreportage van de training van maandag 17 oktober 2011 van Wouter:

 

DSC_0001 (Small)
DSC_0002 (Small)
DSC_0003 (Small)
DSC_0006 (Small)
DSC_0009 (Small)
DSC_0013 (Small)
DSC_0015 (Small)
DSC_0016 (Small)
DSC_0023 (Small)
DSC_0024 (Small)
DSC_0029 (Small)
DSC_0030 (Small)
DSC_0035 (Small)
DSC_0036 (Small)
DSC_0038 (Small)
DSC_0039 (Small)
DSC_0046 (Small)
DSC_0076 (Small)
DSC_0084 (Small)
DSC_0089 (Small)
DSC_0093 (Small)
DSC_0094 (Small)
DSC_0097 (Small)
DSC_0105 (Small)
DSC_0106 (Small)
DSC_0107 (Small)
01/26 
start stop bwd fwd

 

Reageren? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of laat een bericht achter in ons gastenboek.