Laatste tweets:

Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

88 gasten online

Training woensdag 14 december 2011:

Kim Young-Chan nog altijd van de partij; FC Groningen en Kim zijn positief

Zoals we met eigen ogen al hadden gezien heeft FC Groningen de stage van Kim Young-Chan verlengd, omdat het de Zuid-Koreaan graag langer aan het werk wil zien. Hij heeft ook vandaag weer met de Trots van het Noorden meegetraind, en morgen kunnen we hem voorlopig voor het laatst in actie zien op het TCN trainingsveld. De FC vindt dat Kim een goede indruk heeft gemaakt, zo is ons verteld. Naderhand konden wij van gedachten wisselen met de zaakwaarnemer van de 18-jarige centrale verdediger. Hij gaf aan dat Kim het in Groningen prima naar zijn zin heeft, zich door de met Zuid-Korea vergeleken relatieve Groningse rust helemaal op het voetbal kan concentreren en dat de aanwezigheid van Hyun Jun Suk een bijkomend voordeel is. Er zijn echter meer kapers op de kust. Het Belgische RC Genk heeft hem ook op de korrel, en Kim zou bij diverse clubs uit de Bundesliga een stage kunnen lopen. In Zuid-Korea heeft hij de universiteitsteams voor het uitkiezen en kan daar zelfs bij het beste team aan de slag. FC Groningen en Kim Young-Chan gaan na de training van morgen met elkaar evalueren hoe de zaken concreet liggen en of de stage van Kim bij FC Groningen kan uitmonden in een contract. Wat ons betreft is hij een zeer welkome aanvulling in de selectie van FC Groningen.

 

De training van vanmorgen vond in tegenstelling tot de weersvoorspellingen dan wel niet plaats in de stromende regen, maar trainers, verzorgers, spelers (23) en supporters (4) werden geplaagd door een snijdende wind.

 

De inhoud van de training zal de spelers ongetwijfeld niet in een jubelstemming hebben gebracht, want de bal kwam er vanochtend amper aan te pas. Er werden allerlei gymnastische oefeningen opgelegd, er moest over hekjes worden gesprongen, spelers zaten aan lange linten vast die hun wat belemmerden bij de te leveren inspanningen en al met al zullen de spelers blij zijn dat het gebeuren er na een tweetal uren op zat.

 

Enige vorm van medelijden behoeven we echter niet te hebben met onze helden, want de training van maandagmiddag werd geschrapt en gisteren werd de mannen een dag vrij gegund. De redactie van fcgonline overweegt om zich alsnog tot profvoetballer te laten omscholen.

 

Afwezig waren vanochtend traditioneel de vier langdurig gekwetsten Thomas Enevoldsen, Emil Johansson, Koen van de Laak en Hyun Jun Suk, maar ook Jonas Ivens en Brian van Loo waren er niet. Jonas Ivens wordt geplaagd door een enkelblessure; de in Almelo woonachtige Brian van Loo ontbreekt een enkele keer op de training maar hieruit hoeft niet de conclusie getrokken te worden dat hij geblesseerd is.

 

Over Emil Johansson kunnen we berichten dat zijn blessure heel erg lijkt op die van Kees Kwakman: pijn in de lies- en buikstreek. Kees is wat verder dan Emil in zijn revalidatie. Kees is nl. praktisch pijnvrij, maar dit geldt helaas nog niet voor Emil.

 

Kees Kwakman was alleen het eerste halve uur aanwezig en verdween toen weer naar binnen. Tot dat moment had hij apart getraind en we zullen hem pas na de winterstop weer in wedstrijdvorm in actie zien.

 

De groep was in tweeën gesplitst: de spelers die afgelopen maandag met Jong FC Groningen hebben meegedaan (de B-kern aangevuld met Matías Jones en Leandro Bacuna) vormden één groep, waaraan Kim Young-Chan werd toegevoegd, en de overige spelers vormden de andere groep.

 

Beide groepen trainden afwisselend een soort van rondo en een gymnastiekparcours. Met name bij dit laatste onderdeel werden alle spieren onderhanden genomen, en ook de hartslag werd gemeten. Het voert te ver om dit tot in extenso te beschrijven - de foto’s van Wouter spreken boekdelen.

 

Na afloop konden we van gedachten wisselen met de Koreaans-Nederlandse zaakwaarnemer van Kim Young-Chan. Kims stage zou er al lang en breed op hebben moeten zitten, als we de eerste (en tevens enige) berichtgeving van de FC mogen geloven, maar hij is er nog altijd bij en dit was onderwerp van gesprek.

 

FC Groningen en Kim waren overeengekomen de stage van een week met enige tijd te verlengen om een nog betere indruk te krijgen van de kwaliteiten van de lange rechtsbenige centrale verdediger. Gevolg is dat hij tot en met donderdag 15 december 2011 met de FC meetraint en dan zal terugkeren naar zijn geboorteland.

 

Kim is door een externe scout met wie FC Groningen contact heeft tijdens een toernooi in Thailand gescout. In Zuid-Korea heeft hij samen met Hyun Jun Suk op de middelbare school gezeten en daar waren het de beste maatjes. Suk vertrok vervolgens naar Amsterdam en Kim bleef in Zuid-Korea. Zijn volgende voetbalstap zou zijn het gaan spelen voor een Zuid-Koreaans universiteitsteam, maar hij heeft bewust gekozen voor een stage bij FC Groningen dat op een hoger niveau speelt. Het hoogste Zuid-Koreaanse universiteitsteam heeft echter aangegeven hem graag in de gelderen te willen opnemen, en dit geldt ook voor het Belgische RC Genk. Ook Duitse clubs hebben hem een stage aangeboden. Kortom - als FC Groningen wat wil, dan zal het snel een passende aanbieding moeten doen, zo denken wij. Als we goed zijn geïnfomeerd, dan moet een 18- of 19-jarige speler een salaris aangeboden krijgen van minimaal 75% van het gemiddelde Eredivisiesalaris (niveau 2010: € 251.500,-) (bedankt Michel!)

 

Kim vindt het in het mooie Grunn vergeleken met Zuid-Korea erg rustig en dat bevalt hem wel. Hij kan zich daardoor helemaal focussen op het voetballen.

 

Kims zaakwaarnemer vertelde dat Kim gisteren met FC Groningen A1 heeft meegetraind, omdat het eerste elftal gisteren zoals gezegd niet aan de bak hoefde. Naar de mening van Kims agent bewees hij daar toch wel boven de anderen uit te steken. Kortom, hij zal in Zuid-Korea een hele goede voetballeerschool hebben gehad.

 

Kim is bij de FC onder de indruk van Virgil van Dijk, en dat zullen er in Nederland steeds meer zijn.

 

We praatten nog wat over onze site, die door Kims zaakwaarnemer frequent wordt gelezen, en zo was hij ook op de hoogte van het door ons gemelde gerucht dat 1. FC Köln in Dusan Tadic geïnteresseerd zou zijn. Het toeval wil dat de zaakwaarnemer van Kim ook diverse andere spelers in zijn portefeuille heeft en een breed netwerk heeft. Hij heeft gisteren gesproken met Volker Finke, Sportdirektor van Köln. Finke ontkende dat het Tadic wil contracteren. Kortom, dit gevaar lijkt vooralsnog te zijn geweken (gesteld dat dhr. Finke niet met een dubbele tong spreekt).

 

Wij zijn benieuwd hoe het nu verder gaat. De FC traint na de 20e december niet meer, hervat de training weer op 2 of 3 januari 2012 en speelt dan eerst nog een oefenwedstrijd tegen SC Cambuur waarna het een trainingskamp op Tenerife opslaat. In de tussentijd zal ongetwijfeld achter de schermen verder over Kim in relatie tot FC Groningen worden gepraat.

 

Als we kijken naar de huidige selectie van FC Groningen, met inbegrip van de B-kern, dan kunnen Kees Kwakman, Virgil van Dijk, Johan Kappelhof, Jonas Ivens, Nick Bakker en Luis Pedro eveneens als centrale verdediger spelen. Kwakman is echter meer een controlerende middenvelder, en opbouwend gezien kon Kim wel eens meer in zijn mars hebben dan Ivens en wellicht ook meer dan Kappelhof. Maar FC Groningen moet natuurlijk aan de toekomst denken en Kim Young-Chan zou o.i. uitstekend in het toekomstige plaatje van FC Groningen passen. Hij is pas 18 jaar maar maakt een sterke, veelbelovende indruk en kan zich ongetwijfeld nog heel goed ontwikkelen. En hoe lang speelt Virgil van Dijk nog voor FC Groningen? Hij is vast en zeker vertrokken als een interessante club zich meldt en een goed bod doet.

 

FC Groningen zal het vermoedelijk met ons eens zijn, want laat je een speler op proef meetrainen, nota bene langer dan aanvankelijk gepland, als er aan de positie waar deze speler speelt geen behoefte is in de selectie? Natuurlijk niet.

 

Wordt hopelijk vervolgd!

 

Fotoreportage van de training van woensdagochtend 14 december 2011 van Wouter:

 

DSC_0001 (Small)
DSC_0002 (Small)
DSC_0003 (Small)
DSC_0004 (Small)
DSC_0006 (Small)
DSC_0007 (Small)
DSC_0008 (Small)
DSC_0011 (Small)
DSC_0013 (Small)
DSC_0015 (Small)
DSC_0016 (Small)
DSC_0017 (Small)
DSC_0018 (Small)
DSC_0019 (Small)
DSC_0020 (Small)
DSC_0021 (Small)
DSC_0024 (Small)
DSC_0027 (Small)
DSC_0028 (Small)
DSC_0030 (Small)
DSC_0032 (Small)
DSC_0033 (Small)
DSC_0034 (Small)
DSC_0035 (Small)
DSC_0036 (Small)
DSC_0037 (Small)
DSC_0038 (Small)
DSC_0042 (Small)
DSC_0048 (Small)
DSC_0052 (Small)
DSC_0064 (Small)
DSC_0065 (Small)
DSC_0067 (Small)
DSC_0068 (Small)
DSC_0070 (Small)
DSC_0073 (Small)
01/36 
start stop bwd fwd

 

Reageren? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of laat een bericht achter in ons gastenboek.