Laatste tweets:

Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

95 gasten online

Training dinsdag 17 januari 2012: de voorbereiding op Heracles-thuis is begonnen

Voor de ochtendtraining werd het TCN trainingsveld nog afgekeurd waardoor de selectie binnen een krachttraining moest afwerken. De middagtraining kon gelukkig wel doorgaan. Al ruim op tijd waren de spelers aanwezig voor een pittige training die uiteindelijk ruim anderhalf uur zou duren. Niet aanwezig was uiteraard Danny Holla, die op hetzelfde moment al bij VVV-Venlo bleek te trainen. Ook Thomas Enevoldsen en Tim Keurntjes waren vanmiddag niet van de partij. Hier stond tegenover dat Kees Kwakman en Hyun Jun Suk de hele training mee konden doen.

 

David Texeira, die tijdens het trainingskamp een lichte blessure heeft opgelopen, en Emil Johansson konden wel een groot deel van de training afwerken maar moesten het afsluitende partijspel aan zich voorbij laten gaan.

 

In een heerlijk zonnetje begonnen de 26 spelers de training met de gebruikelijke warming-up. Toen de keepers vervolgens door Ruud Hesp onderhanden werden genomen, gingen de 22 overgebleven veldspelers aan de slag met een uitgebreide passingoefening gevolgd door een rondo in drie groepen.

Voor de volgende oefening werden hesjes uitgedeeld. De samenstelling van de groepjes was als volgt:

 

Gele hesjes: Andersson, Pedersen

Oranje hesjes: Johansson, Van Dijk, Kappelhof, Burnet, Hiariej, Sparv, Kieftenbeld, Tadic, Bacuna, Texeira

Geen hesjes: Van de Laak, Ivens, Kwakman, Bakker, Luis Pedro, Suk, Batbay, Ben Moussa, Bos, Jones

 

Het volgende trainingsonderdeel was een grote rondo waarbij Andersson en Pedersen met de beide andere groepen mee moesten doen en wel met de groep die in balbezit was. Opdracht was om hierbij te zorgen goed aanspeelbaar te zijn en voor een snelle en goede voortzetting te kiezen. Een erg leuke oefening waarbij veel spelers enorm veel drive toonden.

Emil Johansson ging na deze oefening uitlopen en David Texeira verliet samen met de fysiotherapeut het veld. Hij is dus nog niet helemaal hersteld van zijn knieklachten die hij tijdens het trainingskamp op Tenerife had opgelopen. De komende dagen zal moeten blijken of hij voor de hervatting van de competitie voldoende hersteld is om tegen Heracles te kunnen spelen.

De training werd afgesloten met een partijspel. De groep met de oranje hesjes kreeg Andersson, Pedersen en keeper Van Loo erbij. Aan de groep zonder hesjes werd keeper Van der Lei toegevoegd. De opstellingen waren als volgt:

 

Pedersen

Tadic - Bacuna - Andersson

Sparv - Kieftenbeld

Burnet - Kappelhof - Van Dijk - Hiariej
Van Loo

Zij namen het op tegen:

 

Suk

Bos - Van de Laak - Jones

Ben Moussa - Batbay

Bakker - Kwakman - Ivens - Luis Pedro
Van der Lei

In de rust werd Van Loo door Luciano vervangen en Van der Lei door Fij. Het enige doelpunt werd gescoord door Pedersen die weer eens liet zien over een fantastische techniek te beschikken. Hij plaatste de bal zeer stijlvol achter Van der Lei en het is te hopen dat hij dit in de tweede competitiehelft ook in het eerste elftal kan laten zien! Het elftal met de hesjes zal vermoedelijk ook zondag de basis vormen tegen Heracles, al vermoeden we dat Texeira, mocht hij fit genoeg zijn, voor Bacuna in de ploeg zal komen. Bacuna werkt momenteel erg hard op de training, is enorm gedreven, maar speelt veel te gehaast en ook wel wat zelfzuchtig. Toch hebben wij de indruk dat hij na een vormdip duidelijk op de weg terug is. Het centrale verdedigingsduo Kappelhof/Van Dijk stond ook vandaag weer als een huis en we verwachten daarom dat zij ook zondag de centrale verdediging zullen vormen. Ook het spel van Andersson kon ons bekoren. Hij had weer een aantal fraaie steekpasses in petto en is naar ons idee helemaal klaar voor de tweede competitiehelft. Tadic tenslotte leverde de assist voor het doelpunt van Pedersen en liet ook weer een aantal fraaie acties zien. Ook van hem verwachten we een heleboel na de winterstop!

Voor morgen staan wederom twee trainingen gepland, maar 's middags ook een oefenwedstrijd van de B-kern tegen Veendam. We vermoeden dat ook Van de Laak, Kwakman, Ivens en Suk hun opwachting bij Jong FC Groningen zullen maken en zijn erg benieuwd naar hun optredens. Wie er morgen zal trainen en welke training(en) er daadwerkelijk plaats kunnen vinden zullen we morgen zien.

 

Een kleine indruk van de training van vandaag:

 

20120117_001 (Small)
20120117_002 (Small)
20120117_003 (Small)
20120117_006 (Small)
1/4 
start stop bwd fwd

 

Reageren? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of laat een bericht achter in ons gastenboek.