Laatste tweets:

Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

243 gasten online

Training woensdag 25 januari 2012: Texeira en Tadic gewoon van de partij

Op een waterkoud TCN trainingsveld waren we vanmiddag getuige van een training waaraan de hoofdrolspelers van allerlei transfersoaps, de heren Tadic en Texeira, gewoon aanwezig waren en hun stinkende best deden. Over een kleine week weten we wat er allemaal waar is van de roddel en achterklap die door de internationale media over de huidige selectie van FC Groningen wordt uitgestort! Vanmiddag trainde er een overzichtelijke groep van 16 spelers. Van de basisopstelling van afgelopen zondag ontbraken Jonas Ivens vanwege de naweeën van de tegen Heracles opgelopen hersenschudding en Maikel Kieftenbeld, die vanwege spierpijn preventief aan de kant werd gehouden.

 

Kees Kwakman en Tom Hiariej verlieten de training iets eerder dan de rest. Kwakman zal, geroutineerd als hij is, weten hoe hij moet optrainen om komende zondag aartsvijand Twente naar de slachtbank te leiden, en Hiariej heeft een conditionele achterstand vanwege een griepje. Ook aanwezig vanmiddag: beide Hongaarse gastspelers, Adam Hajdu en Barnabas Bese, die een goede indruk maken, alsmede de aan SC Veendam verhuurde keeper Leonard Nienhuis. Opvallendste constatering: het 'bijzondere' kapsel van Lorenzo Burnet, dat fotografisch is vastgelegd en onderaan dit trainingsverslag voor wie het aandurft te zien is. Kijk en huiver!

 

Barnabas Bese, Adam Hajdu en de goedlachse David Texeira - graag geziene gasten op TCN

(foto's: Eric Smit)

 

Het gehalte aan bivakmutsen was weer aardig hoog vanmiddag op het droge maar steenkoude TCN trainingsveld, maar we wisten alle aanwezigen te ontcijferen. Acte de présence gaven vandaag:

 

Keepers: Luciano, Van der Lei, Nienhuis

Veldspelers: Andersson, Bese, Burnet, Van Dijk, Hajdu, Hiariej, Kappelhof, Kwakman, Pedersen, Sparv, Suk, Tadic, Texeira

 

De spelers die er vanmiddag niet waren, zoals de B-kern en spelers als Bacuna en Jones die afgelopen maandag op het kunstgras in Almelo een mooie zege boekten op Jong Heracles, zullen morgenmiddag te bewonderen zijn, terwijl de groep van vandaag dan rust wordt gegund.

 

Vanmorgen werd er vanwege de weersomstandigheden overigens een besloten sessie in het krachthonk van Plaza Sportiva afgewerkt. De komende tijd zal van dag tot dag bekeken worden waar de selectie van Pieter Huistra kan trainen. Het is niet uitgesloten dat er bv. morgenochtend op het laatste moment naar het kunstgras in Haren uitgeweken wordt, indien het TCN trainingsveld er door de vorst knoeperhard bij blijkt te liggen.


Lorenzo Burnet arriveerde vanmiddag met een opzienbarend kapsel, hetgeen materiaalman Harm droog de vraag deed ontlokken "wanneer ze het gaan afmaken". Hier begreep de kleine linksback niets van - in zijn ogen had het kunststukje de status 'voltooid' bereikt. Oordeelt u zelf:

 

Lorenzo Burnet met strakke coupe en een doekje bij z'n bloedende lip

 

Na de gebruikelijke warming-up werd er langdurig in een aantal varianten gesprint, soms ook met inbegrip van hartslagmeters. Vervolgens werd er in een kleine partijvorm getraind. Er streden nl. twee zeventallen tegen elkaar, en later twee zestallen. Bij deze partijtjes had Burnet het fysiek behoorlijk op z'n heupen. Eerst blesseerde hij bijna Hyun Jun Suk, de Zuid-Koreaan die maandag met Jong FC Groningen nog echt het verschil had gemaakt en voor een groot deel verantwoordelijk was voor het ombuigen van de achterstand in een zege, en later velde Lorenzo met een forse charge Nicklas Pedersen. Daar waar de Deen in het verleden bij dit soort overtredingen zou zijn uitgeschakeld en naar de kant had gemoeten, daar stond hij nu na enige tijd op en vervolgde de wedstrijd. De Deen lijkt een lichamelijke metamorfose ondergaan te hebben.

 

Burnet blesseerde zichzelf aan z'n gelaat bij z'n enthousiaste breek- en sloopwerk (hij hield z'n tegenstanders vanmiddag kennelijk, vooruitlopend op de kraker van komende zondag, voor Tukkers die het loodje dienen te leggen), en liep enige tijd met een doek tegen z'n bloedende lip.

 

Een speciaal woord van bewondering richten we aan het adres van Tim Sparv. De Fin was de enige speler vanmiddag die in een korte broek rondliep, zoals op de foto's van Eric te zien is. Ook Suk was enige tijd in korte broek zichtbaar, maar dit was uitsluitend het geval omdat de robuuste en hardwerkende Aziaat scheenbeschermers om moest doen.

 

Voor de geïnteresseerd meelezende fans vermelden we nog even de groepsindeling van het zeven tegen zeven-partijtje:

 

Ploeg 1: Luciano, Van Dijk, Sparv, Burnet, Hajdu/Bese, Pedersen, Texeira

Ploeg 2: Nienhuis/Van der Lei, Kappelhof, Kwakman, Hiariej, Tadic, Andersson, Suk

 

Nadat Kees Kwakman en Tom Hiariej het trainingsveld hadden verlaten werd er nog een potje zes tegen zes gespeeld, met de volgende groepen:

 

Ploeg 1: Nienhuis, Hajdu, Burnet, Tadic, Texeira, Texeira, Kappelhof

Ploeg 2: Van der Lei, Bese, Andersson, Pedersen, Sparv, Van Dijk

 

Het schouwspel liet de schaars in aantal aanwezige toeschouwers (door het parkeerverbod bij de Mediacentrale is een aantal vaste trainingsbezoekers afgehaakt; het wachten is op door de club te leveren parkeerpasjes om wegslepen van de vehikels te voorkomen) een aantal mooie aanvallen en doelpunten zien. Zo waren Suk, Burnet en Tadic trefzeker en liet Tadic wederom zien ook op het trainingsveld voor puntgave assists te kunnen zorgen.

 

Na een uur trainen dook er opeens een enorme horde kinderen op in de dug-out. Het bleek om een schoolproject van Renze Fij en Atilay Batbay te gaan, die - onder het toeziend oog van Hilal Ben Moussa - een heuse training gingen geven aan deze jeugdige enthousiastelingen. Na dit enige tijd aanschouwd te hebben togen we huiswaarts. Langzaam komt D-Day in zicht, en voor de verandering doelen we niet op het einde van de transfer window maar op komende zondag, als in Enschede de beladen veldslag van FC Groningen tegen FC Twente op het programma staat. Wij kijken hier al enorm naar uit, en met ons nu al ca. 700 groen-witte fans die een kaartje voor het uitvak hebben gescoord. Grote klasse!

 

Fotoreportage van de training van woensdag 25 januari 2012 van Eric Smit:

 

tn_DSC_0001 (Small)
tn_DSC_0003 (Small)
tn_DSC_0006 (Small)
tn_DSC_0007 (Small)
tn_DSC_0012 (Small)
tn_DSC_0015 (Small)
tn_DSC_0018 (Small)
tn_DSC_0019 (Small)
tn_DSC_0024 (Small)
tn_DSC_0025 (Small)
tn_DSC_0029 (Small)
tn_DSC_0032 (Small)
tn_DSC_0035 (Small)
tn_DSC_0037 (Small)
tn_DSC_0042 (Small)
tn_DSC_0044 (Small)
tn_DSC_0046 (Small)
tn_DSC_0047 (Small)
tn_DSC_0048 (Small)
tn_DSC_0050 (Small)
tn_DSC_0059 (Small)
tn_DSC_0061 (Small)
tn_DSC_0063 (Small)
tn_DSC_0064 (Small)
tn_DSC_0065 (Small)
tn_DSC_0067 (Small)
tn_DSC_0076 (Small)
tn_DSC_0078 (Small)
tn_DSC_0081 (Small)
tn_DSC_0082 (Small)
tn_DSC_0087 (Small)
tn_DSC_0088 (Small)
tn_DSC_0090 (Small)
tn_DSC_0098 (Small)
tn_DSC_0102 (Small)
tn_DSC_0109 (Small)
tn_DSC_0115 (Small)
tn_DSC_0117 (Small)
tn_DSC_0122 (Small)
tn_DSC_0124 (Small)
tn_DSC_0125 (Small)
tn_DSC_0127 (Small)
tn_DSC_0130 (Small)
tn_DSC_0131 (Small)
tn_DSC_0135 (Small)
01/45 
start stop bwd fwd

 

Reageren? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of laat een bericht achter in ons gastenboek.