Laatste tweets:

Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

119 gasten online

Training woensdag 1 februari 2012: Burnet afwezig; Johansson komt eraan

Het mag geen verbazing heten dat spelers en trainers deze week uitwijken naar het kunstgras in Haren. Het TCN trainingsveld kent geen ondergrondse verwarmingsinstallatie en kan de vergelijking met een ijsbaan derhalve glansrijk doorstaan. Zoals het er nu naar uitziet wordt er a.s. vrijdag overigens in de Euroborg getraind. Vandaag was er goed en minder goed nieuws over de selectie van de Trots van het Noorden te melden.

 

Lorenzo Burnet en Jonas Ivens waren vanmiddag afwezig, maar Thomas Enevoldsen en Emil Johansson trainden alle onderdelen fanatiek mee vandaag. Johansson was erg actief en deed het gewoon erg goed; ook Enevoldsen kon ons bekoren. Hij ging vol in de duels en spaarde zich niet. Koen van de Laak is ook op de weg terug. De Brabander maakte vorige week zijn rentree in competitieverband en deed ca. 70 minuten mee met Jong FC Groningen, maar raakte geblesseerd aan zijn kuit. Vandaag kon hij echter aan het grootste gedeelte van de training meedoen. Helemaal op het eind van de training ging Hyun Jun Suk gestrekt. Hij kon het veld wel zelf verlaten waarna zijn enkel met ijs werd behandeld. Het euvel lijkt niet al te ernstig.


Terzijde: Evander Sno (RKC) kreeg vanavond direct rood; eventuele schorsing geldt voor alle competities! Wij rekenen erop dat de huidige nummer drie van het Gilette Pro Klassement a.s. zondag mag toekijken, aannemende dat de rode kaart, die voor een elleboogstoot werd uitgedeeld, niet wordt geseponeerd!

 

De training op het door de wind steenkoud aanvoelende trainingsveld begon met een groot aantal sprint- en gymnastiekoefeningen. Tim Sparv sprak later op Twitter zijn ellendige gevoel uit over dit onderdeel van het gebeuren van vanmiddag: "Todays confidence killer was when I lost 15-0 to captain Petter in the sprints. Next time I'm running against the coaches...." Of deze uitspraak geheel in lijn is met het onderschrift bij z'n Twitter-account ("Don't limit your challenge, challenge your limit.") laten we maar even in het midden.

 

Na deze voor voetballers gevreesde trainingsonderdelen werd er overgegaan op het in vele varianten spelen van partijtjes. Drie tegen drie, vier tegen vier, alles kwam aan bod. De potjes duurden maar een paar minuten en dan werd er alweer gewisseld, kortom - een energiek gebeuren. Vermeldenswaardig is het scoreverloop bij een wedstrijd tussen een groepje met Tadic, Enevoldsen en Van Dijk (plus een keeper) aan de ene kant en Sparv, Texeira en Pedersen (plus een keeper) aan de andere kant. Via een 7-0 tussenstand werd het uiteindelijk 7-5. Hoogst vermakelijk.

 

Zoals gezegd ontbraken Lorenzo Burnet en Jonas Ivens. Ook de spelers van de B-kern, die afgelopen maandag met Jong FC Groningen hebben gespeeld, waren absent, en dit gold ook voor Matías Jones. Wél aanwezig vanmiddag waren de overige spelers van de A-selectie die maandag in Eelde mede verantwoordelijk waren voor de 4-0 zege van Jong FC Groningen tegen Jong Vitesse/AGOVV: Emil Johansson, Leandro Bacuna en Huyn Jun Suk. Ook Leonard Nienhuis, de aan SC Veendam verhuurde goalie van Jong FC Groningen, was present.

 

Wij zijn erg benieuwd hoe de blessure van Lorenzo Burnet zich ontwikkelt, en of Emil Johansson hem zondag in de thuiswedstrijd tegen RKC zal vervangen, mocht Burnet dan nog steeds niet inzetbaar zijn. Wij gunnen het de Zweed, die veel in zijn mars heeft, van harte! Ruim een half seizoen hunkeren wij nu al naar zijn debuut in de basis het eerste elftal. Laat het er nu maar eens van komen! Tot nu toe mocht de kleine maar felle Johansson twee keer als invaller aan het echte werk ruiken: op 28 augustus 2011 thuis tegen AZ (0-3 zeperd) en op 30 oktober 2011 thuis tegen Feyenoord (ongekende 6-0 zege). Beide malen deed hij de laatste 11 minuten mee.

 

 

Koen van de Laak stopte zoals gezegd iets eerder dan de rest, en ging toen voor zichzelf nog wat doen (sprinten en rondjes trekken). Hij lijkt opnieuw op de weg terug, en daar zijn we blij mee. Hij kan als energieke pinchhitter vast nog van waarde zijn in het restant van de competitie.

 

Zoals het nu lijkt wordt er donderdag twee maal op het kunstgras in Haren getraind, vrijdagochtend in de Euroborg en zaterdagochtend weer in Haren. Wouter, bedankt voor de info's!

 

 

Reageren? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of laat een bericht achter in ons gastenboek.