Laatste tweets:

Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

218 gasten online

Blessure Nordstrand lijkt mee te vallen; liesblessure Stenman

Er was goed nieuws en slecht nieuws op de training van vanmiddag. Een sterk uitgedunde selectie trainde onder leiding van Ron Jans en Raymond Libregts, maar al snel bleken er meer spelers afwezig te zijn dan alleen onze internationals. Ook Stenman en García waren in geen velden of wegen te bekennen. Waar de afwezigheid van García een raadsel bleef, bleek onze Zweedse back Stenman tijdens de ochtendtraining een liesblessure opgelopen te hebben. Hoe ernstig deze blessure is zal in de loop van de week moeten blijken, maar het debuut van Michael Jansen in de basis van FC Groningen a.s. zaterdag lijkt niet uitgesloten.

 

Gelukkig was er ook goed nieuws te melden: Morten Nordstrand trainde weliswaar apart van de groep (samen met Frank Olijve liep hij voornamelijk rondjes rondom het trainingsveld), maar het herstel van zijn hamstringblessure, opgelopen in de thuiswedstrijd tegen Heracles, lijkt sneller te verlopen dan door velen gevreesd. Verzorger Hagenauw verwacht dat Nordstrand binnen twee weken weer kan aansluiten bij de groep. Goed nieuws! Overigens heeft Groningen inmiddels officieel het verzoek bij Kopenhagen neergelegd pas in maart (oftewel vóór 1 april) over de toekomst van Nordstrand te moeten beslissen.

 

Op de training van vanmiddag waren, naast de keepers Luciano en Van Loo, slechts 10 selectiespelers aanwezig. Deze werden, na een warming-up en een vrij gezapige rondo, onderverdeeld in twee groepen van elk vier spelers (Lovre, Jansen, Hiariej en Koç met oranje hesjes; Van de Laak, Zonneveld, Sankoh en Lachman zonder hesjes) en twee "vrije spelers", te weten Pedersen en Holla. Waar de sfeer tijdens de rondo nog buitengewoon goed was (er werd aardig wat afgelachen), liepen de gemoederen tijdens het partijtje nogal hoog op. Zo hoog zelfs dat Van de Laak uiteindelijk tussen Holla en Lachman moest komen om de boel te sussen. Uiteindelijk was het Ron Jans die de twee na de training apart nam om de situatie uitgebreid te bespreken. Overigens waren er meer spelers die door Jans na de training nog even apart genomen werden. Ook Zonneveld, Hiariej en last but not least Pedersen werden voor een gesprek onder vier ogen apart genomen.