Laatste tweets:

Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

278 gasten online

Training dinsdag 28 februari 2012: Van de Laak terug op het trainingsveld

Er had zich vanmiddag op het TCN trainingsveld een groep van 21 spelers, waaronder 4 keepers, verzameld voor een pittige, driedelige conditietraining. Ook Koen van de Laak mocht weer eens met de groep meedoen, al beperkte zijn deelname aan de groepstraining zich tot de warming-up. Daarna ging hij apart van de groep verder trainen zonder bal. Hetzelfde gold voor Kees Kwakman die zaterdagavond in de rust van de wedstrijd tegen N.E.C. vervangen moest worden in verband met gekneusde ribben. Koen van de Laak is op de weg terug. Hij gaf vanmiddag aan dat zijn knie, waaraan hij zo'n 15 maanden geleden geopereerd is, wat overbelast was geraakt en dat hij bovendien een kuitblessure had opgelopen, maar dat het de goede kant op gaat met beide ongemakken. Ook Kees Kwakman moest vandaag met wat loopoefeningen genoegen nemen maar maakte wel een fitte indruk.

 

Naast de spelers die vanwege interlandverplichtingen afwezig waren, misten we ook Nicklas Pedersen die vandaag vanwege ziekte afwezig was. Ook Lorenzo Burnet was, zoals wel te verwachten viel, vandaag niet aanwezig. Vanmiddag werd wel de hoop uitgesproken dat hij donderdag weer mee kan trainen. De groep werd bovendien al snel verder uitgedund nadat Hilal Ben Moussa na een tikje de training geblesseerd moest verlaten. Uiteindelijk bleven 14 veldspelers over die een driedelige conditietraining moesten afwerken. De vier keepers deden hier deels aan mee.

 

Na de warming-up gingen de spelers een soort parcours afleggen waarin gelopen, gekopt en op doel geschoten moest worden. Hiervoor waren Renze Fij en Stefan van der Lei in de twee doelen geposteerd terwijl Luciano en Van Loo door Henk Ritsema onder handen werden genomen. Deze oefening duurde 15 minuten waarna de spelers een korte pauze gegund werd om even iets te drinken.

 

Deel twee van het drieluik bestond uit een partijspel van 8 tegen 8 voor de duur van 15 minuten gespeeld werd. Bij gebrek aan een zestiende speler voegde zich Dick Lukkien bij de groep met de hesjes. De twee groepen zagen er als volgt uit:

 

Oranje hesjes:

 

Lukkien/Huistra

Keurntjes - Andersson - Enevoldsen

Johansson - Ivens - Kappelhof

Luciano

 

Geen hesjes:

 

Texeira

Jones - Hiariej - Suk

Batbay - Bakker - Luis Pedro

Van Loo

 

Dit partijspel werd op een klein veld gespeeld en eiste veel van de spelers. Zeker toen halverwege Dick Lukkien zijn hesje mocht overdragen aan Pieter Huistra die erg fanatiek was en de spelers aanspoorde tot nog meer inzet en power.

 

Het laatste gedeelte van de training was een loopoefening waarbij de spelers 15 minuten in gevarieerd tempo een parcours langs allerlei pionnen moesten afleggen. Dergelijke oefeningen zijn onder voetballers bepaald niet geliefd en het enthousiasme straalde er dan ook niet vanaf.

 

Doel van de training van vanmiddag was om de conditie van de spelers te testen. Iedereen was uitgerust met een hartslagmeter en kon nog op het veld de resultaten bekijken. In alle drie de trainingsonderdelen mocht de hartslag van elke speler een bepaald niveau niet overschrijden. Of alle spelers dit doel ook gehaald hebben is ons niet bekend, maar duidelijk was wel dat Jonas Ivens de meest fitte speler leek. Tijdens de laatste oefening haalde was hij degene die de meeste meters aflegde.

 

Morgen heeft de selectie een vrije dag en donderdag staan er twee trainingssessies op het programma. Dan zullen ook de eerste contouren voor de wedstrijd tegen Feyenoord zichtbaar worden. Zal Pieter Huistra ingrijpen en de opstelling op een aantal plekken wijzigen? Hierbij zal vooral ook moeten blijken of de internationals zonder blessures terugkomen en welke spelers zondag überhaupt inzetbaar zijn. Pas als dat duidelijk is kan Pieter Huistra kiezen welke 11 spelers zondag in de Kuip aan de aftrap zullen staan.

 

Reageren? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of laat een bericht achter in ons gastenboek.