Laatste tweets:

Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

59 gasten online

 

 

Inmiddels hebben we ook een fotoreportage van de training van Jannes Veenstra toegevoegd, met mooie actieplaatjes!

 

 

 

 

 

Spelers ontzien elkaar ook donderdag niet; Suk opnieuw de pineut;

ook Van Loo en Van de Laak lopen lichte schade op

De hiernaast afgebeelde foto had ook gisteren genomen kunnen zijn, maar het is wel degelijk het beeld van donderdag: de knie van Hyun Jun Suk is wederom in het ijs gezet. Westerse wijsheden als 'voorzorg" en 'rustig aan doen' worden door Aziaten als achterhaald bestempeld en zijn niet eens in het Zuid-Koreaanse woordenboek opgenomen, en daarom was hij vanochtend - ondanks de gisteren opgelopen mankementen - gewoon van de partij. Hij kreeg opnieuw last van z'n knie, maar het zou ons niets verbazen als hij ook morgen wederom present is. Of dat ook geldt voor Brian van Loo en Koen van de Laak is nog even de vraag. Ook voor hen moesten ijszakken aangerukt worden en wel voor de kuiten van beiden als ook voor de knie van Van Loo.

 

In vergelijking met gisteren keerden diverse spelers terug, al trainde Maikel Kieftenbeld apart vanwege hamstringklachten. Hij is een twijfelgeval voor de zo belangrijke wedstrijd van komende zondag.

 

Punt van zorg is momenteel de bezetting van de linksback-positie. Emil Johansson heeft aan de wedstrijd van afgelopen zaterdag tegen Vitesse liesklachten overgehouden en trainde sindsdien nog in het geheel niet, en ook op Lorenzo Burnet, die deze week juist is teruggekeerd van een liesblessure, kon vandaag geen beroep worden gedaan. Wij hopen dat één van beiden zondag kan spelen en dat 'voorzorg' vandaag de reden van hun absentie was. Dit zou geen onverstandige zet zijn, want ook vandaag werd er weer vol overgave gestreden door de mannen die elkaar niet ontzagen. Welke elf spelers zondag inzetbaar zijn is nog volkomen onduidelijk door de bottenslopende inzet die de heren deze week aan de dag leggen, maar de basis die er uiteindelijk zal staan is ongetwijfeld tot op de tanden geladen, want de spelers zijn werkelijk met geslepen messen uit hun vrije maandag en dinsdag geschoten. Vóór zondag wordt er nog twee maal getraind. Wordt het dan wederom een komen en gaan van geblesseerden?

 

Voor de volledigheid: vandaag ontbraken alleen Lorenzo Burnet, Emil Johansson en Kees Kwakman op het appèl.

 

Brian van Loo werd in het partijspel geraakt en gaat met een pijnlijke knie en kuit naar de kant

 

Als wij goed turen naar de manier waarop er vanochtend getraind werd, dan heeft het er alle schijn van dat Pieter Huistra afstapt van zijn experiment van het opstellen van Hyun Jun Suk aan de rechterkant. Wij zien echter nog niet direct echte aanknopingspunten voor een overgang van 4-2-3-1 op 4-4-2. Sterker nog - wij denken (met de inzichten van vandaag, die morgen weer anders kunnen zijn!) dat de voorste linies er zondag wel eens als volgt uit zouden kunnen zien:

 

Texeira

Tadic - Bacuna of Pedersen - Jones of Enevoldsen

Sparv - Andersson

 

(achterliggende aanname die wellicht iets te kort door de bocht is: van de koppeltjes Tadic/Bos, Texeira/Suk, Bacuna/Pedersen en Jones/Enevoldsen waarmee getraind werd speelt er steeds één speler wel in de basis en eentje niet)

 

Maar nogmaals - deze conclusie trekken wij op basis van de training van vanochtend. Morgen zal er meer duidelijk worden.

Onderaan het trainingsverslag staat een fotoreportage van Eric; foto's van Jannes volgen!

 

Fotoreportage Jannes Veenstra van de training van donderdag 15 maart 2012

(de foto's zijn ook op de site van Jannes te zien: www.oypo.nl/jannesveenstra)

 

Picture%2520005
Picture%2520016
Picture%2520019
Picture%2520029
Picture%2520033
Picture%2520041
Picture%2520043
Picture%2520050
Picture%2520055
Picture%2520060
Picture%2520062
Picture%2520063
Picture%2520068
Picture%2520072
Picture%2520092
Picture%2520102
Picture%2520141
Picture%2520146
Picture%2520155
Picture%2520165
Picture%2520167
Picture%2520179
Picture%2520191
Picture%2520202
Picture%2520205
Picture%2520207
Picture%2520213
Picture%2520227
Picture%2520236
Picture%2520244
Picture%2520253
Picture%2520254
Picture%2520269
Picture%2520272
Picture%2520293
Picture%2520318
Picture%2520344
Picture%2520346
Picture%2520355
Picture%2520360
Picture%2520364
Picture%2520369
Picture%2520375
Picture%2520377
Picture%2520379
Picture%2520380
Picture%2520384
Picture%2520387
01/48 
start stop bwd fwd

 

Zowel Wouter, Eric als Jannes waren vanmorgen op het zonnige Corpus den Hoorn aanwezig. Heren, bedankt! Van Eric en Jannes presenteren we straks nog een aantal prachtige foto's; Wouter heeft het volgende verslag van de training in elkaar geflanst: 

 

Even voor tienen betraden de mannen het zonovergoten veld op Corpus den Hoorn waar vanaf gisteren tot en met zaterdag getraind wordt. Onze aandacht ging natuurlijk uit naar wie er wel en niet aanwezig waren na het "slagveld" van gisteren , zoals in dit verslag op de site verwoord. Op zich viel het best wel mee want we misten alleen Kees Kwakman, Lorenzo Burnet en Emil Johansson. Geen leuk vooruitzicht die laatste twee, want zo zijn dus beide linksbacks geblesseerd.

 

Ruud Hesp was ziek en de keepers werden vandaag onderhanden genomen door assistent-keeperstrainer Henk Ritsema. Ook Peter Hoekstra was weer aanwezig en deed ook mee aan het geven van de training. De mannen begonnen o.l.v. fysiektrainer Jan Arend Vredeveld aan vele warming up-oefeningen, die wij ook wel gymnastiekoefeningen noemen.

 

Na deze oefeningen vervoegde Maikel Kieftenbeld zich bij therapeut Wouter van den Berg want hij had last van zijn hamstring, zo vertelde hij ons, en hij is een twijfelgeval voor zondag. De rest van de training zou Maikel vanaf de kant toekijken hoe zijn teamgenoten het er vanaf brachten.

 

Na even wat te hebben gedronken werden er twee kleuren hesjes verdeeld voor een grote rondo, waarbij twee spelers neutraal waren, te weten Andersson en Sparv. Die hoorden dus bij de groep die op dat moment in balbezit was.

 

De hesjes waren als volgt verdeeld:

 

Oranje: Bos, Jones, Kappelhof, Bacuna, Tadic, Ivens, Pedersen, Bakker, Ben Moussa

Groen: Enevoldsen, Texeira, Luis Pedro, Van de Laak, Suk, Hiariej, Batbay, Keurntjes, Van Dijk

 

Na deze rondo verliet Koen van de Laak de training met een zak ijs om zijn kuit, en hij vertelde ons dat hij hoopt volgende week weer helemaal mee te kunnen trainen. Wat een pech heeft Koen dit seizoen ook zeg. Eerst terugkomen na die zware knieblessure, vervolgens lijkt alles goed te gaan en dan komt deze kuitblessure er overheen. Dit gunnen wij Koen niet.

 

Na weer een drinkpauze werden de groepen in tweeën verdeeld, waarbij er afgewerkt diende te worden op de doelen. Tim Sparv en Petter Andersson moesten een aanval opzetten vanaf de middenlijn en vanaf de flanken moesten voorzetten gegeven worden die door de spitsen afgewerkt werden. Vanaf links kwamen de voorzetten van Tadic en Bos, en vanaf rechts van Jones en Enevoldsen. In tweetallen moest er afgewerkt worden en wel door het duo Texeira  - Suk en het duo Bacuna - Pedersen. Jones en Enevoldsen lieten een aantal mooie voorzetten zien waaruit ook regelmatig gescoord werd, o.a. door Suk met een mooie zweefduikkopbal. Hierbij werd het doel om en om verdedigd door Renze Fij en Stefan van der Lei.

 

De rest van de groep ging op het andere gedeelte van het veld eveneens op vele vormen van afwerken trainen. Dat hebben we maar even gelaten voor wat het was want je kunt niet overal tegelijk naar kijken. Dat er veelvuldig gescoord werd was aan het lawaai en geschreeuw te horen en soms aan het gevloek van Luciano of Van Loo als ze weer eens gepasseerd werden.

 

Daarna werden de mannen in drie groepen verdeeld voor een partijspel van zes tegen zes waarbij soms één speler aan de kant moest staan omdat er teveel waren. Om en om verdedigden de keepers de doelen.

 

De gele groep bestond uit: Sparv, Van Dijk, Bacuna, Pedersen, Kappelhof, Texeira

De oranje groep bestond uit : Ivens, Tadic, Hiariej, Suk, Jones, Enevoldsen

De groene groep bestond uit : Bos, Luis Pedro, Bakker, Ben Moussa, Batbay, Keurntjes

 

Wat werd er in dit partijspel fanatiek gespeeld zeg. Vol vuur en passie gingen de mannen tekeer en we zagen vele mooie doelpunten, die zowel door individuele acties als door uitgespeelde combinaties tot stand kwamen. Als men deze strijd en passie zondag op de mat weet te leggen dan komt het allemaal goed.


Petter Andersson bleef uit voorzorg aan de kant, want hij was gisteren op de training op zijn schouder gevallen en dat moet even tot rust komen. Maar Petter vertelde ons dat hij zondag gewoon kan spelen. Onze beste man van de laatste wedstrijden is dus in ieder geval wel van de partij.

 

Brian van Loo blesseerde zich nog wel tijdens dit partijspel en verliet ook eerder de training met een zak ijs om zijn kuit en met een zakje ijs in de hand, want ook zijn knie was zo te zien geraakt. Wat er precies gebeurde hebben we niet kunnen zien, maar dat hij veel pijn had was wel duidelijk te zien.

 

Op een gegeven moment ging ook Hyun Jun Suk kreupelend naar de kant. Hij kreeg direct een zak ijs op de knie en bleef ook aan de kant zitten. Wij zijn benieuwd of het hem lukt om zondag fit te zijn.

 

Pieter Huistra zat er vandaag bovenop met het geven van aanwijzingen en het uitdelen van complimenten als er wat goeds gebeurde. Leuk om te zien hoe de mannen toch kunnen strijden. De stemming in de groep was echt super goed, dat was duidelijk te zien. Het plezier straalde er vanaf en op de inzet was niets aan te merken, bij geen enkele speler. Ze haalden allemaal het onderste uit de kan en dat zal zondag zeker nodig zijn.

 

Om kwart voor 12 was het gebeurd en mochten de spelers uitlopen en terugkeren naar de Euroborg voor een frisse douche en een lunch.

 

Vrijdagmorgen en zaterdagochtend zijn er ook nog trainingen en dan zullen we zien wie er fit zijn voor zondag. Zoals het nu lijkt word het weer puzzelen voor Huistra en zijn assistenten om de sterkste elf de wei in te sturen in De Galgenwaard, maar wie weet hoe de vlag er de komende dagen bij komt te hangen!

 

Fotoreportage Eric Smit van de training van donderdag 15 maart 2012:

 

training 15-03-2012006
training 15-03-2012011
training 15-03-2012015
training 15-03-2012017
training 15-03-2012025
training 15-03-2012037
training 15-03-2012042
training 15-03-2012048
training 15-03-2012050
training 15-03-2012064
training 15-03-2012070
training 15-03-2012071
training 15-03-2012081
training 15-03-2012083
training 15-03-2012087
training 15-03-2012088
training 15-03-2012091
training 15-03-2012096
training 15-03-2012100
training 15-03-2012109
training 15-03-2012111
training 15-03-2012121
training 15-03-2012124
training 15-03-2012125
training 15-03-2012126
training 15-03-2012129
training 15-03-2012131
training 15-03-2012132
training 15-03-2012135
training 15-03-2012136
training 15-03-2012138
training 15-03-2012139
training 15-03-2012147
training 15-03-2012153
training 15-03-2012156
training 15-03-2012164
training 15-03-2012169
training 15-03-2012173
training 15-03-2012175
training 15-03-2012177
01/40 
start stop bwd fwd


(later vandaag plaatsen wij nog een fotoreportage van Jannes!)

 

Reageren? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of laat een bericht achter in ons gastenboek.